You are here

Sony TA-F770ES bizonyos bemeneteken neha recseg egyik fele.

13 posts / 0 new
Last post
baliboy79
baliboy79 picture

Tanacsra lenne szuksegem. Gyanum szerint a bemenet valasztoban lehet kontakt problema mert bizonyos bemenetknel neha recseg a bal oldala. Tobbnyire ha nagyon halk resz van a zeneben fuggetlenul a hangero potmeter allasatol. Ha befujom kontakt tisztitoval akkor a problema megoldodik par hetig. Letezik valami hosszu tavu megoldas? Meg nem mertem szetbontani magat a kapcsolot.
Koszi a segitseget elore is.
Udv
Balazs

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A jelút elemeinek forrasztásait átnézted már nagyítóval?
Lehet probléma akár a bemeneti csatlakozók lábainál is.

Üdv:
Fülesmester

0

baliboy79
baliboy79 picture

Koszi az otletet. :) Atnezem azt is.

0

baliboy79
baliboy79 picture

Koszonom szepen a tippeket. Akkor valoszinu ki fogom forrasztani es szet fogom szedni a rendes kitakaritashoz. DP60 sprayvel fujtam be amugy kettoszor de nagyon hamar ujra kezdte a problemat. A releket mar csereltem benne. Meg a "kimeno" hangero semilyen hatassal nincsen ra, ellenben a bemeneti hangerovel ami ha halk akkor elkezdi a hang akadozast. Szivesen kicserelnem de fogalmam sincs hol talalnek ilyen kapcsolot vagy barmit ami helyettesithetne. Esetleg ha valaki tud tippet a helyettesitesere azt szivesen veszem.

0

city217
city217 picture

Szia.
Az a meglátásom hogy te rosszul írod le a hibát, az nem recseg hanem kása és tunnyog. :)
Az nem jutott még az eszedbe hogy miért csak a bal, és az hogy megcseréld a bemenetet hátha akkor a jobb. Kondi bajod lesz az elejében!
Üdv.

0

baliboy79
baliboy79 picture

Van derict bemenet ami a kapcsolot megkeruli. Ki fogom probalni azon a bemeneten mert a 6 bemenetbol mindegyiknel mashogy viselkedik. Van amelyik bemeneten egyalltalan nem csinalja. Ezert a tippem a kapcsolo. Nem tudom melyik jelenseget, hogy hivjak :) . Nekem ugy tunik mintha megszakadna egy rovig idore a kontakt es ebbol fakad egy kis "recseges". Persze most nem csinalja, hogy fel tudjam venni. :(

0

baliboy79
baliboy79 picture

Ezt sikerult kicsikarnom belole. Ha szeretnem akkor nem nagyon akarja csinalni. :) Ugy tudom elerni, hogy egeszen lehalkitom a pc-n a zenet. Majd jatszok vele kicsit hangositva. hangfile

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
A leírásodból számomra az derül ki hogy nem jel nélkül jelentkezik a recsegés ami félvezető vagy passzív alkatrész hibája okozna.
Bár a hangszóró relé is passzív alkatrész de nem "úgy". nagy esélyt látok rá hogy ennek az érintkezője van beégve. Ez a hiba szokott egyrészt időszakosan jelentkezni másrészt kis hangerőn a rossz kontaktus recsegő, erősen torznak ható hangot produkál. Sok esetben ilyenkor nagyobb hangerőt adva rá, megszűnik a jelenség.
Ha kiszeded a relét, tápról meghuzatva a munkaérintkezők között 0,1 ohm-nál is kisebb értéket kell mérjél. DMM-nél vond ki a mutatott értékből a rövidre zárt mérőzsinóroknál mutatott értéket. Ha ez a hiba, a két relét megcserélve a hiba a másik oldalra költözik át.
Üdv. Laci

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Tapasztalataim szerint csak a szétszedés, tisztítás (géppapír lappal), a kontaktusok ellenőrzése (és ha szükséges, akkor megerősítése), majd összeszerelés után Kontakt 60 (ésszerű mennyiségben) oldja meg tartósan a problémát. Ez már elég idős ahhoz, hogy szennyeződés és elöregedett kenőanyag is legyen benne.

Ne használj WD40-et, mert bántja a műanyagokat!

Üdv:
Fülesmester

0

city217
city217 picture

:)

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
A kapcsolót szedd ki ónszippantóval vagy vákuumpákával, majd fújj bele a réseken Kontakt60-at és kapcsolgasd végig többször. Függőleges helyzetben megint fújj bele, hagy mossa ki a trutyit, majd megint járasd meg. Ezután hagyd függő helyzetbe hagy csurogjon ki egy éjszakán át. Másnap Kontakt 701-gyel (vazelin spray) fújd be és járasd meg. Visszaforrasztod és használd egészséggel :oke:

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mivel fújtad be?
Először Kontakt 60, megmozgatni sokszor, levegővel kifújni, majd Kontakt 61
Ha nem segít, bizony szét kell szedni, kitakarítani vagy csere

Bálint

0

city217
city217 picture

WD40!
..és miért csak a baloldal. :) Más itt a hiba.
De ki kell nyomozni azt az egy érintkezőt, és őt szóra bírni. :)
J.

0

Sponsored links