You are here

Sony Trinitron TV ,model KV R21M1 sorvégfok melegedés!

8 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem a Mestereknek!Kaptam ajándékba a fent nevezett tv-t ,nemrég volt javitva , "lapos tv" váltotta fel a helyét az eredeti tulajdonosánál!Sajnos nem sokáig örülhettem neki mert 5 percnyi filmnézés után a vizszintes képméret egyszer csak lecsökkent, hirtelen ,összeugrott a kép ,majd eltünt teljesen ,és felszált az üzemi füst.A tv alaplapján csak a 1-653-363-22 számsort találtam . Kutakodtam a neten és azt találtam hogy G3 saszira épül fel ,ilyen rajzot viszont nem találtam ,igy a Tanyán lévö G3E rajz alapján áltam neki a javitásnak. A sorvégfokozatban BU 2520 DX tranzisztor volt nemrég beépitve ez zárlatos lett,a rajzon 2SD1878-CA van feltüntetve.Mivel ilyen tipusu tranzisztorom nem volt BUH 515 D tipust tettem a helyére,mielött bekapcsoltam volna ellenöriztem a C801-33mikro/160 volt,R806,R803,C802,R811,R808,R809 pozicioban levó alkatrészeket .Bekapcsolva a tv normálisan müködik ,kép ,hang,szin rendben.Bekapcsolás pillanatátol mértem a sorvégtranzisztor hütöborgáján a hömérsékletet,1 órai müködés után a hömérséklet 54 fok,ennél jobban nem emelkedik.Az lenne a kérdésem hogy ez a höfok megengedhetö e hosszu távon ? A sorvégfokozatot meghajtó driver tranzisztor kollektorán 100 pp nagyságu jelet mértem, rajz szerint viszont 170 pp kellene ..Nem szeretném ha elfüstölne ezért megvárom a véleményeiteket ezzel kapcsolatban ,és elöre is köszönöm üdv dddemeter!
.

Comments
city217
city217 picture

Szia.
Ha az a 54 fok állandó akkor semmi gond, de ha biztosra akarsz menni akkor add el egy eszkimónak ott örök életig fog működni. Azzal a +70 PP-vel meg ne foglalkozz.
Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv city217!Ha menne akkor megtartanám magamnak ,ezért szeretném megjavitani rendesen
üdv dddemeter!

0

city217
city217 picture

Szia.
Lehet hogy félreértettél, én szó szerint gondoltam az északi sarkra. A délire nem ajánlom mert ott csak pingvinek laknak.
Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Ezt a jelalak van a sorvégfokozatot meghajtó driver tarnzisztor kollektorán Q801-2SC3209-LK
VERT: 100V/Div,
Hor:10mikrosekundum

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Hor:10mikrosekundum
Ez a 10 us/osztás, amit írtál, abban biztos vagy? Nem lehet, hogy inkább 50 us/osztás lesz?

Üdv: formasu

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv formasu!Nem vagyok ebben egész biztos mindenesetre a vizszintes eltérités kapcsoloja ebben a pozicioban van...valoszinüleg neked van igazad .én csaka fökapcsolo pozicioját vettem figyelembe , de a közepén lévö gomb pozicioja is befolyásolja az eltéritést ,,,,bocsánat
üdv dddemeter!

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A forgató gomb alap állásban van?
Az 50 Hz-es TV-knél 64 uS-os a sorjel, míg a Te képeden talán 13 uS. Ezért kérdeztem, ha már oda írsz valamit, jó, ha tudod is, mit jelent!

Üdv: formasu

0