You are here

SONY UVW-1800P video nem kapcsolható be. (megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Próbálok lelket verni eme szerkezetbe, de nem járok sikerrel. Bekapcsolást követően mindössze a stop gomb világít és ennyi. Tápegységről lejönnek a megfelelő feszültségek és a segédtápok is felállnak. Persze ez utóbbit a modulos elrendezés miatt nehéz ellenőrizni. Szóval még a kijelzés sem látható. Tudom kevés az esély, de gondoltam rákérdezek, volt-e ezeknek valami "tipikus" hibájuk amivel találkozott már valaki. 
Köszönettel: Kiss Z.

Update: Kijelző hiba miatt nem lehetett látni, hogy be van-e kapcsolva. Mint kiderült, "köztes" állapotban ragadt meg a mechanika (rugótörés) ami a driver IC halálát is okozta. Ezeket elhárítva már tökéletesen játszott le a készülék. Kijelző panelt átvizsgálva, 5db 47uf kondi kifolyva, (nanós nagyságrend) ami szétmarta a fóliákat. Hat helyen a furatgalván is áldozatul esett, amit a lyukakon átdugott és forrasztott huzaldarabbal orvosoltam. Megjegyzem, kora ellenére tökéletes képet játszik le a készülék. Szerencsére, hiszen a néprajzi múzeum tulajdona és a kazetták "archiválásához" akarják használni.

File attachment: 
Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Tanyán van három  igen terjedelmes SM,  van benne beüzemelési leírás
Ha sokat állt, talán valami fortély kell

bálint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

...nos valóban "fortély" kellett, vagyis inkább "feltérképezés". Mint kiderült, mechanika akadás volt és ezért nem csinált semmit. Ezt elhárítva immár működik szépen. Kifogástalan kép-hang.. azért egy ilyen korú géptől ez nem semmi. Viszont a kijelzője "néma", még csak derengés sincs, így csak a kezelőgombok világításából látszik, hogy be van kapcsolva. Ahogy mérem, nincs a kijelzőnek "fűtése", további nyomozás jön, hogy honnan kapja és miért nincs.
Üdv, Z.
UPDATE: kiszedtem a meghajtó részt.. ennek a rendbetételéhez egy-két ima már kevés lesz, kifolyt kondik szépen elintézték.

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: múltkor én meg gazdagabb lettem egy öngyújtóval, 10 éve is volt egy ilyen hiba

Bálint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyon nem értem, de biztos úgy van.
Üdv, Z.

1

Guest
Guest picture

A gyerek minden féle tárgyakat, apró játékokat bedug a kazetta nyíláson.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én egy marék döglött csótányt találtam egyszer egyben. Ki is kúrtam az ablakon azonnal.

0