You are here

Sony Wega KV-29XL70E csíkos a kép ---MEGOLDVA!

7 posts / 0 new
Last post
serjoska
serjoska picture

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok.
Tisztelt Kollégák. Segítséget kérek öregedő tv-m hibájának megoldásában. A gép most is működik, egy hónapja vettem észre,hogy halványan csíkosodik a kép. A jelenség erősödik. Kb. 4cm széles, piros?? csíkokkal tarkított a kép, de stabil, nem ugrál, nem villog. A TV= Sony Wega KV-29XL70E (AE-6B CHASSIS SCC-Q81X-A a doksi alapján) kb. 10-12 éves (nem kerestem a számláját, anno újonnan vettem) eddig hibátlanul teljesített, javítva nem volt.
Miután a darab nagy és dög nehéz, ráadásul szekrénysorban van, (hátulról nem megközelíthető) eddig halogattam a belenézést. De már látszik, hogy nem úszom meg. (Utoljára vagy 2 éve fújtam ki a port belőle S.levegővel) A kép alsó és felső részén a fókuszáltság is sokat romlott az utóbbi időben ami a korosodását mutatja, de az nem volt zavaró eddig. Kérdésem , volt-e valakinek hasonló hibával dolga, merre kotorjak? kondi kiszáradás? vagy valami megnyúlás? vagy más? Remélem a két képen látszik valami. Ha lehet még nem dobnám ki. Minden ötletet, javaslatot örömmel vennék, és egyúttal nagyon köszönöm is. (bocs, ha hosszú voltam)

File attachment: 
Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok!

A címbe is írd be, hogy MEGOLDVA!

Üdv:
Fülesmester

0

serjoska
serjoska picture

Megjavítottam. Köszi.

0

gabicsizi
gabicsizi picture

Szia !

Elárulnád nekünk is hogy mivel sikerült megjavítani .

Üdv. gabicsizi

0

serjoska
serjoska picture

Hát ezt nem hiszem el !!
A tv megérezte, hogy segítséget kérek, negyed órája nem különösebben nagy pattanás kíséretében kikapcsolt. Amperszag, - legalábbis itt kívül - nincs.
Bekapcsolni nem lehet, a Standby led villog, hogy vigyem szervizbe. A doksi szerint= (The standby indicator on the TV flashes. Contact your nearest Sony service centre.)
Most várom csak igazán a segítséget. Köszi.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Az AE6B sasszi eléggé nehéz ügy, mert az áramköreinek felépítése és működése eltér a szokásostól. Az a "doksi", amit olvastál, a laikus tulajdonosoknak készült!

Számold meg a villogásokat, olvasd ki a hibakódot!
Az AE6B diagnosztika című csatolmány alapján állapítsd meg a jelentését!
A csatolmányokban találsz tippeket a megoldásra.

Ha érdekel (és privátban adsz egy mélcímet), tudok küldeni egy tréningmanuált hozzá.

Üdv:
Fülesmester

0

serjoska
serjoska picture

Szia!

Köszönöm szépen gyors hozzászólásodat. Rengeteget segítettél már ezzel is. Reggel nekiálltam, nem kis logisztika után - udvarra ki, kifúj, hely neki, másik tv beállít stb. itt van a szobaasztalon kibontva. Képp3 Még csak nézegetem. Elsőre nem láttam égést, forr hibát, de ez még csak felületes szemrevételezés volt. A doksi amit olvasgattam az ez az SM : KV-29XL70E.pdf Kép4

A hibakód: Idézem abból amit küldtél:
"KÉT villogás:
B+ túláram védelem (OCP) aktív. A készülék készenléti módba lép, azután kijelzi a 2-villogásos hibát. Rövidzár lehet a táplált áramkörök bármelyikében.
Hiba: Bekapcsol a védelem,
a led 2-t villan.
Tipp: Ellenõrizze mindhárom
videó erõsítõt (TDA6111).

(Én is itt kezdtem volna kaparászni, a színes csíkokból kiindulva)

Hiba: Nem indul, a led 2-t villan.
Tipp: Ellenõrizze az R8833-t (1R);
az IC7300; IC7325; IC7350-t
(TDA6111). "

Küldök privit is . Köszi

File csatolás: 

0