You are here

Sony XOD70 hi-fi torony kazettas magnojaban a jobb oldali csevek nem tekerik fel a szalagot. Megoldva!

5 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Van egy, a cimben szereplo hi-fi tornyom, melynek egyetlen problemaja az, hogy a (dupla) kazettas magnoban egyik mechanika sem cseveli fel a szalagot jobbra lejatszas uzemmodban. A szalag tovabbitodik, a zene hallatszik, de a jobb oldali cseve nem forog es 2mp utan mar a nyomogorgo feltekeri magara a szalagot. Gorscseveles mukodik mindket iranyban, mindket mechanikanal. Kivettem az egyik mechanikat - hatha okosabb leszek, de csak a gyorscseveles modjat sikerult megerteni. A lejatszas mod kisse bonyolultabb modon van megoldva, es mukodes kozben sem latni mi kene forgassa az orsokat. A szervizkonyv robbantott rajzatol sem lettem okosabb. Talan valaki kozuletek javitott/szedett szet ilyen mechanikat, es folvilagosit engem is. Elore is koszonom. Udv.

Comments
pika75
pika75 picture

Megoldodott a problema, a jobboldali kart nem tudta a rugo felemelni ezert nem volt maghajtva az orso. Koszonom a tanacsokat. Udv.

0

city217
city217 picture

Szia.
Egy kép sokat segítene, és hány gumis /ékszíj/ és motoros mechanika? Mert lehet hogy rosszul lettek felrakva, vagy rosszul vannak rajta. Így fejből nem emlékszem de már kísérleteztem pár sony-val.
Üdv.
ui: Na pont ilyennel még nem volt dolgom, de a logikám szerint a két alsó bugyi színű fogaskerék végzi a szalagtovábbítást. Kézzel tekerd a főtengelyt és nézd meg hogy működik a mechanika, közben a relé megnyomásával tudsz váltani.
Egy kép jó lenne amin nincs rajta az elektronika.

0

pika75
pika75 picture

Szia, tettem fel meg 3 kepet, levettem a panelt is es a 2 lendkereket. (Meg egy kicsi es ugy szetszedem, mint majom a zseborat). Amit eszrevettem: a jobboldali (a kepen baloldalt) "also bugyi" szinu fogaskereket tarto kar nagyon nehezen mozgott. Sajnos a nagy feher fogaskerek miatt nem tudtam levenni es illendoen kitakaritani, de a feher fogaskerekrol kolcsonvettem egy kis zsirt es azzal megkentem ahogy tudtam. Most konnyebben forog a kar es ossze fogom rakni remelve hogy muxik. Koszi es udv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a nagy fehér fogaskerék szerintem kuplungot rejt.
Ezt szét kell szedni,kitakarítani, a filcet üvegkefével vagy finom(400-as)
smirglivel felborzolni,

Bálint

0