You are here

Sony Xperia SX mobiltelefon hálózati feloldó kód

25 posts / 0 new
Last post
clarke2001
clarke2001 picture

Kedves Kollégák !

Az ebay-en vettem egy függetlenített mobilt: Sony Xperia SX SO-05D. Jó tíz éves típus, a maga nemében különleges készülék, 4.1.2 Androidra upgradelve, csak Japánban forgalmazták. Szolgáltatófüggő, az NTT DOCOMO-hoz volt kötve. A (japán) eladó SIM free státusszal hirdette. Kipróbáltam a Telekom SIM kártyámmal, és jól működött. Nem vettem még használatba, félretettem úgy jó fél éve.

Most újra elővettem, betettem ugyanezt a kártyát, de a PIN kód elfogadása után kér egy SIM network unlock PIN kódot is, amit nem tudok. Vagyis mintha elvesztette volna hálózatfüggetlen mivoltát, "visszazárt". Írtam az eladónak Japánba, ő megkérdezte a DOCOMO-t, vagyis az eredeti szolgáltatót, ott azt mondták, ha egyszer már feloldották, nem zár vissza, valami más baj lehet.

Ami történt sajnos, hogy közben túlbuzgóságomban újratelepítettem az Androidot Flashtool-lal. Talán ez  váltotta ki a lezárást, nem tudom. (Elvileg az eladó ezt is említette kint a vevőszolgálatnak.)

Tudná valaki mi történhetett, és mit lehet tenni ? Különleges készülék, nagyon zavar, hogy ilyen értelmetlenül elveszni látszik. Voltam vele hazai szervizben (nem a Sony-nál), nem tudtak segíteni.

Mellékelek fotón néhány adatot, amit lényeges lehet.

Maga a hálózatfüggetlenítés hűségidőn túli készülékeknél teljesen törvényes, mint ismert.

Köszönet minden segítségért.

 

Comments
clarke2001
clarke2001 picture

Némi fejlemény, megkértem valakit, hogy járjon utána (XDA-fórumon, stb.) , aminek lehet. Itt a párbeszédünk az eredményről, dőlt betűvel:

- Ezen a fórumon arra jutottak, és sajnos már láttam hasonlót, hogy sigma key-el lett függetlenítve eladás előtt, amit valamiért az újraflashelés kiüt
...
- A Docomo oldalán is azt írják hogy ezeket a modelleket csak helyszínen függetlenítik, ami azt sejteti hogy kell hozzá box...
...
- Léteznek valóban megbízható helyek, akik pénzért generálnak unlock kódot ?

- Nem. Vagy legalábbis ehhez biztos nem fog működni. Nekem az a gyanúm, hogy a sigmakey vagy a szervíz box egyszerre nyúl bele a firmware-be és a modem firmware-jébe is.
Ez távolról nem fog szerintem menni.

Meg kellene próbálni keresni olyan szervizt akiknek van sigma key pack 2-jük.

(A szervizbe visszamentem, a "sigmakey"-re azt mondták, hogy már nem létező dolog, és egyébként a múltkor már megpróbáltak mindent)

Gondoltam, hátha itt ennek nyomán van valakinek javaslata, azért tettem ide.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: itthoni szervíz nem vállalta?

Bálint

0

clarke2001
clarke2001 picture

Voltam egy - nívós - helyen, félrevonult vele, jópár perc múlva visszajött, nem tudnak segíteni. Erre a célra szolgáló, de megszűnt linkeket emlegetett. Én is láttam ilyet kifejezetten mobilos guruoldalon, például itt: www.xda-developers.com. De a linkek tényleg halottak voltak.

A szervizesek egymással sem tudtak megegyezni, hogy visszazárhat-e egy függetlenített készülék, de azzal vígasztaltak, hogy ezt "a hibát", az Android újratelepítést ők is elkövették volna.

A hasonló kaliberű Xperia U - amit évek óta használok - nem zárt vissza, kismillószor down- meg upgradeltem a Flashtool-lal.

Ma felhívtam egy "Xperia specialista" szervizt, nem tudnak segíteni ők sem.

Itt csak egy lehetőség maradt, egy NTT Docomo előfizető segítségét kérni. Ez a japán szolgáltató simán ad függetlenítő kódot a saját előfizetőinek, ez a típus is a listájukon van. Sajnos az ismerősi körben - vagy az ő ismerőseik Japánban - nincs ilyen.
(A japán eladó közölte velem amit a Docomo válaszolt, aztán megadta a számukat, hogy intézzem magam a többit.)

https://www.docomo.ne.jp/english/support/procedure/simcard/unlock_dcm/

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mennyit kértek?

Bálint

0

clarke2001
clarke2001 picture

Kb. 23 eurót, és eddig nem kértek ráadást, mint "szokás" a többi, valószínűleg átverős oldalnál.

De ez még semmit nem jelent.

0

leweegee
leweegee picture

Egy android update miatt nem lehet újra  hálózatfüggő, itt valami más bibi van. Másik SIM? Próbáltad már? Kapcsold ki a pin kód kérést is a SIM kartyán egy masik telefonnal. Az eladó nem tudja elkérni az NCK kódot az eredeti szolgáltatótól?  Ha minden kötél szakad vannak fizetős oldalak ahol IMEI számból kiszámolják neked az NCK-t. 

Még valami eszembe jutott, van rendes IMEI száma a telefonnak? Kapcsold be SIM nélkül és tárcsázóban *#06# kidob egy számsort az passzol a telefonon lévő számsorral? Vagy az akku alatt van, vagy a sim tálcán az IMEI szám, esetleg a dobozán, ha van.

0

clarke2001
clarke2001 picture

Az IMEI szám megvan (Configuration képen), az eladó is kérte tőlem. Aztán nem tudom, ő mit és hogyan intézett a szolgáltatóval, csak annyi jött vissza, hogy más baj lehet. Írnék nekik, de egész egyszerűen nem látok a Support oldalukon email címet, csak telefonos elérhetőség van. De Japánba telefonálni, akár még angolul is ?

A SIM Pin kódot most is kéri és el is fogadja. Utána kéri a hálózati feloldó kódot.

Próbáltam fizetős feloldókódot szerezni, de eddig csak a szélhámosokba futottam bele a kommentek alapján is. Fizettem három helyen is kb. 10 ezer forintnyi dollárt vagy eurót, de semmit nem kaptam, vagy további pénzeket kérnek néhány nap múlva.

Föltettem az akku alatti adatlap fotóját is, stimmel az IMEI.

Közben kipróbáltam ugyanezzel a SIM-mel, de PIN kód nélkül, de a hálózati feloldó kódot továbbra is kéri.
(A SIM a rendes Telekom kártyám, egyébként független Xperia U-ban használom évek óta.)

0

leweegee
leweegee picture

Uhh azok a karakterek az akku alatt... már értem mi ez a nagy szerelem. :D Valami sunyiság van, mert a network melett nem unlimited kéne legyen, hanem egy szám 0-5 között. Én a sim-unlock.net oldalt szoktam használni, eddig nem csalódtam bennük, de elhiszem ha már szkeptikus vagy ennyi átb@szás után. Valahogy szedd ki az eladóból az NCK kódot, jobb ötletem nincs. Esetleg kérj kölcsön egy voda/yettel kártyát próbára,  bár nagy reményeket ahol sem fűznék. Érdekes sztori minden esetre.

0

clarke2001
clarke2001 picture

Na, most küldtem el a "rendelést" a kódért az általad említett helyre (és persze ki is fizettem 23 eurót): sim-unlock.net

Nálad hogy zajlott le annak idején ? Bizonyos idő múlva elküldték a működő feloldókódot, vagy további fizetést kértek érte ?

0

leweegee
leweegee picture

Szia! 
Nem kell csak egyszer fizetni, telefonfüggő mikor jön meg email-ben a kód, alcatel esetén pl 1 óra volt, iphone 7-nél meg 3 nap. Remélem sikerül megoldanod vele. Majd írd meg kérlek mire jutottál.

0

clarke2001
clarke2001 picture

Hát eddig nem jött kód, 8 naptári nap telt el.

Visszaigazolták, mint kifizetett "megrendelést", aztán azóta se semmi.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: hacsak a SPAM-ban nincs

Bálint

0

clarke2001
clarke2001 picture

Megnéztem, ott sincs (gmail-ről csinálom). Meg aztán a visszaigazolásuk rendben megjött korábban.

Ad egy linket a rendelés státuszának megnézésére, de semmitmondó ami ott van. Írja, hogy ha nem jön semmi, írjak nekik.
Jövő hétig várok, de nem sok meggyőződéssel.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Ne legyen igazam, de szerintem lehúztak.
Sokba lesz ez a telefon neked....

 

0

clarke2001
clarke2001 picture

A nagy baj az, hogy valószínűleg az egész "harmadik féltől szolgáltatott" feloldókód csak kitaláció, soha sehol nem létezett szerintem.
(Az itteni kolléga pozitív állítását nem tudom kommentálni.)

Mert cikkekben ajánlott oldalakra, linkekre mentem, de mindegyik csak beszedte a pénzt, pár nap múlva aztán küldenek némi "in progress" kamureportot, és további befizetést kérnekj, 100 dollárig. Ezzel vége is a történetnek, akár fizet az illető - én nem tettem - akár nem.

A "trustpilot" és egyéb értékelő oldalakra meg gyártják a fake elégedett kommenteket a többi, reális, átverésről szóló mellé.

Attól mászok falra, hogy ha nem cseszegetem újratelepítéssel, független lenne most is, ahogy hozzám érkezett Japánból.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ezért nem szabad kártyával fizetni, csak is Paypal-on keresztül, ahol a "nem teljesítést" tudod igazolni az időhúzó levelükket is, így visszakérheted a lóvét és nem úszik el. Kártyával ez még aznap se sikerül, hogy visszaszerezd, ha átvertek.

Az XDA-n nem csak olvasgatni kell, hanem írni is! Én is töltöttem már fel több már nem elérhető tartalmat, mert nekem megvolt, vagy orosz forrást tudtam linkelni hosszá, ami még élt.
Szóval érdemes feltenni ott a kérdést és várni a választ.
De ha voltak linkek, csak már nem élnek (Filesonic, Rapidshare, stb.), a fájlnév akkor is meglehet a linkből vagy szövegből, keresni kell! 60%-ban meg lehet találni a régi dolgokat különböző tárokon.

Régen (20 éve) működik már a Mobilism fórum, akkoriban Ericsson és Panasonic készülékekhez tudtam onnan letölteni programokat, amik a mai napig megvannak.
Már a legtöbb program sajnos BOX-ot igényel, de ha találsz ott olyat, ami megoldaná a problémád, meglesz a program neve is, márpedig sok változatot feltörnek és "BOX-talanítják", azaz ingyen is működik minden funkciója, csak ezt megint más oldalakon kell keresni és sok lesz az átverés.

De mivel fórum, ott szakiktól lehet kérdezni és ott (igaz, hogy hetek alatt), de kaptam egy készülékhez ingyen feloldókódot, csak 3-4 adatot be kellett írni a fórumba és várni, hogy a szaki gép elé üljön és megsajnálja a kérőket.

Még 1 megoldás lehet, ha a Telegram-on keresel olyan csoportot, aki ilyesmikkel foglalkozik. Huawei P20 Pro készüléket téglásítottam és néhány üzenetváltás után teamviewerrel közel 2 órát dolgozott a készüléken (teljesen ingyen). Bár működött, de az IMEI nem lett jó, így nem ment fel hálózatra, 2 nap próbálkozás után feladta, de megvoltak a programok a gépemen, csak későn gondoltam a keyloggerre, hogy meglegyenek a belépési adatai (több, mint fél éves licensze volt még a programra). Nem loptam, rászántam pár ezer forintot és 3 napra kifizettem a programokat. Szórakoztam vele elég hosszan és kiderült, hogy bár 1 SIM-es a készülék, mindkét SIM IMEI-ét ki kell tölteni és akkor fog megjelenni rendesen, így azóta is működik a készülék. Szaki volt, mégse tudott mindent, de megadta a kezdőlépést, amin tovább tudtam menni. Ja és a bootloader kódját súlyos összegekért mondják csak meg, már aki még meg tudja, a program fel is oldotta egyből és le is lehetett kérdezni, ha netán később szükség lesz rá.
Sok szakfórum van, kérdezni kell, leírni a problémát és hosszasan várni, mert van aki hetente/havonta néz csak fel.

Eddig amihez volt kábelem (és manapság szinte mind USB-s), minden készüléket tudtam buherálni, csak meg kell találni a megfelelő programot hozzá. Lehet az a baj, hogy unlocker programokat/oldalakat keresel, holott flasher kell (nem felhasználói, hanem gyártói), ami azt a részt is tudja flash-elni üres/független adatokkal, vagy pl. egy TWRP mentés egy másik független készülékről, amiben az adott "security" adatokat tartalmazó partíció benne van.

https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=338096 - Itt sokmindent leírnak... pl. az utolsó előtti oldalon azt is, hogy flash után visszazár a simlock, tehát előbb olvasni kellett volna. De van több flash, módosítás, nem olvastam végig, 69 oldal, nagy része semmitmondó de 45-46 körül van root, cwm, stb. infó, custom rom (igaz orosz). Lehet máshol is van és találsz benne megoldást. Rendezetlen ez a fórumtéma, a lényeget az első hozzászólásba szokták írni és linkelgetik ki a feltöltés oldalára. Itt sajnos ilyen nincs, ezért végig kell futni az egészet, ha az ember mindent látni akar.

Ha netán valami fájl kell és nem tudsz regisztrálni az írott orosz szöveg miatt, privátban keress meg, hogy mi az ami kell és letöltöm, ha még fent van a szerverükön!

0

clarke2001
clarke2001 picture

Igen, az unlimited nekem is feltűnt. Oké, megpróbálom a javasolt helyet.

0

leweegee
leweegee picture

Érdekes dolgot írnak itt: 

Sony Xperia SX needs different types of unlock codes to remove the network blockade.
One of these codes is a NSCK code which is used in most Japanese networks like Docomo, Softbank etc.
Those networks cannot be unlocked with the standard NCK code.
Sony Xperia SX usually asks for this code as soon as you insert an unaccepted simcard ( from a different network ).

Erre mindenképp kérdezz rá a sim-unlock supportnál. 

0

clarke2001
clarke2001 picture

Tudnál forráslinket adni ?

0

leweegee
leweegee picture

Ott van a sim-unlock.net oldalon amit linkeltem már egyszer. Szerintem elküldik az NCK és az NSCK kódot is, de jobb ezt velük előre letisztázni. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A DC-Unlocker nálam évek óta bevált. Sokat ingyen is függetlenít, de jónéhány fizetős.
Amennyiben nem sikerül a művelet, el kell küldeni nekik a log fájlt és visszaadják a lóvét.

Nekem eddig minden sikerült vele: Nokia, Ericsson, Sharp, Huawei

Nem érdemes szórakozni a "24 órán belül küldenek egy kódot" és hasonló "szolgáltatókkal", mert ez direktbe a készüléken dolgozik, esetenként feltölti a szerverére és onnan lesz meg a válasz.

Amennyit már kidobtál rá, itt tuti megoldottad volna.

Az ő programjukkal (3 napos licensz) tudtam egy Huawei P20Pro 10-es droidból (téglásítás után) egy nyitott bootloaderrel rendelkező rootolható 8.1-es független készüléket összehozni (9-től már nem rootolható, ezért kellett a 8.1)
Teljesen nulláról építette fel a készüléket és a bootloader feloldó kódokat már sehol nem lehet megszerezni, ez a program kiolvasta (ez szükséges a FW írásához, recovery lecseréléséhez, stb.). Nem szórakozott NCK kódokkal, csak ki kellett pipálni, hogy nyitott legyen és az lett.

Szóval én csak ezt ajánlom mindenféle online megoldás helyett.

0

clarke2001
clarke2001 picture

Köszönöm, találkoztam vele én is, letöltöttem a kilenst, de nem tudom hogyan kell használni, pedig amit ki lehet találni a kezelőfelületekről, az menni szokott..

Nézem a menüket,  listákat nem találom például a Sony-t.

Van használati leírás valahol ?

Erről van szó ?

 

File csatolás: 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Igen erről.
Felmész az oldalukra és kikeresed a támogatott készülékeket, valahol le vannak írva, hogy melyiken mit tud.
Ha megvan a készüléked (nem néztem, hogy támogatott-e), akkor regisztrálsz egy mailcímmel, ahhoz kapsz levélben egy jelszót ha jól tudom, a programot onnantól belépve tudod használni.
Hogy mi ingyenes, vagy mi mennyibe kerül, azt az oldalukon írják, de ha írsz nekik, válaszolnak.
Egyes lépések képekkel is illusztrálva vannak, de a tube tele van ilyen videókkal, ha náluk nem találsz.

0

clarke2001
clarke2001 picture

Nincsen sajnos a támogatott készülékek listáján, sőt semmilyen Sony sem.

0

Sponsored links