You are here

Sony Z3 compact nem mukodik a bal oldali erinteserzekeny gomb

10 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Adott ez a Sony Z3 compact telefon, Nemreg volt rajta android frissites, jelenleg a 6.0.1 verzio fut. Azota a bal oldali erinteserzekeny gomb nem mukodik, sajnos ez lenne a "vissza" gomb. A kerdeseim a kovetkezok: ezeknek a gomboknak a poziciojat/funkciojat lehet valtoztatni valahonnan a menubol? Vagy az android egy regebbi verzioja oldja csak meg a gondomat? Touch felulet mukodok. Udv.

Comments
Szikravadász
Szikravadász picture

Pika75:
Írtam fentebb is, amint fut a user felület, nem műxik, de "pl. induló képernyőn az ugyanott levő segélyhívás igen." Nálam úgy kezdődött, hogy a GMaps-en kerestem valamit és egyszer csak nem engedett visszalépni, a Home gomb még egyszer reagált és onnantól kakukk.

Uniman:
​Annak már nem néztem utána, hogy pl. regionálisan vagy más szempont alapján hogy oszlik meg ez, lehet, hogy a Japán piacos nem csinálja. :-) Sőt lehet, hogy a főzött romot futtatók sem. Amikor az enyém kezdte, akkor 150 e Ft körül volt az új készülék ára, így megérheti(-hette volna) egy kijelzőcsere 60 ezerért.

0

tumak
tumak picture

Google app back button letöltés
https://www.youtube.com/watch?v=17FfLh3RgUw

0

pika75
pika75 picture

Koszonom, megprobalom. Udv.

0

pika75
pika75 picture

Valakinek valami otlet?

0

Szikravadász
Szikravadász picture

Szia!

Sony tervezett lehúzós "feature", pár éve tele voltak vele a külföldi fórumok.
A jelenség, hogy nem működnek a soft gombok, de nem digitizer hiba, mert pl. induló képernyőn az ugyanott levő segélyhívás igen. Mindezt két éves koruk után pár héttel/hónappal kezdték produkálni. A fórumokon válaszolgató Sony képviselők kizárólag kijelző cserét javasoltak (~ 200 USD). Az enyém is ezt csinálta 2 év 4 hónapos korában, sosem esett le, semmilyen komoly fizikai behatás nem érte, mindig tokban volt. Egy ideig használtam a Simple Control nevű appot, de ezek elég körülményesek, mert fedvényt képeznek, azt meg nem minden engedi felülre. Fél év alatt meguntam és vettem egy másik telefont, ezt meg eltettem. Aztán úgy adódott, hogy majd' egy év múlva hirtelen kellett egy készülék. Elővettem, feltöltöttem, és már csíkokban kihagyott az érintőfelület, anélkül, hogy bárki hozzányúlt vagy bekapcsolta volna. A vége kijelző csere lett, Aliról 6 k Ft körül lehet rendelni utángyártottat. Otthon kicserélhető, de vízmentes nem lesz, bár egész biztos, hogy már most sem az.

Üdv, Zsolt

0

uniman
uniman picture
***

Hello Szikravadász!
Ha "nem digitizer hiba", akkor ez hogy is van? Kicseréled a kijelzőt/érintőt, és működik újra, anélkül, hogy szofveresen hozzá lenne nyúlva !?  Ez nekem eléggé érthetetlen....
(Nekem van egy Z1-esem...az hibátlanul működik, most is.)

0

Szikravadász
Szikravadász picture

Szia Uniman!

Többen olyasmire gyanakodtak, hogy szoftver figyeli a kijelző adatait, és két év (gari lejárta) + random idő után nem engedi használni. Fizess a cseréért a Sony márkaszerviznek.
Nekünk is van Z1C is, hibátlan, pedig idősebb is, többet is használtuk, sőt az a vásárlás óta folyamatosan használatban van. A Z3C-t 8 hónapja nyúzza a fiam, az utángyártott kijelző már törött is, el is vált a ragasztás, de működik.

0

pika75
pika75 picture

Sziasztok. Furcsa ez a dolog, hadd fejtsem ki: s Z3C-nel: tobbet lattam, aminek elrepedt az erintofelulete, es csak egy kis feluleten erzekelte az erintest. Mas modellnel miszlikbe reped es megis mukodik. Az en esetemben a jobb gomb mukodik, a kozepso 10-bol 6 szor erzi, a bal nem erzi az erintest. De ez csak akkor van, ha jelen vannak ezek a gombok. Ha valami aplikacioban vagyok, es az emlitett 3 gomb nincs jelen, az erintofelulet tokeletesen mukodik. Voltam vele egy szervizben, ahol megprobaltak egy regebbi androidot feltenni, de a vegen hibat irt ki, igy a srac visszatette az utolso verziot. Kb fel percig mukodott a bal gomb is, utana mar nem. Kesobb eszembe jutott, hogy van "kesztyus kez" mod is, amikor aktivaltam, kis ideig mukodott, utana mar nem. Na ezt magyarazza meg valaki... Udv.

0

uniman
uniman picture
***

Szia! Köszi a választ.  "Szoftver figyeli a kijelző adatait" ...ez már majdnem hinető (nekem). Bár kétlem, hogy annyira ostobák lettek volna a tervezők, hogy azt feltételezték volna, hogy egy kétéves elavult mobilra bárki is ráköltene annyit, amennyiért már majdnem megveheti a újabb "trendi" modellt.
Japánban meg amúgy sem barátkoznak egymással a szomszédok, ha kiderül, hogy nem a legújabb TV-n nézi a híradót  a szomszédja...smiley

0

Sponsored links