You are here

S.O.S tanácsot kérek plazma szakiktól LG 42PC1R Plazma Tv nem kapcsol be!

8 posts / 0 new
Last post
Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Kedves lakók! Szertnék vásárolni karácsonyra egy nagy Plazma vagy LCD tévét, találtam két darab Plazmát olcsón egy LG 42PC1R típust ez nem kapcsol be gondolom valami a táp modulon rossz és egy másik 50" LG-t alul 15 cm sávban nincs kép mivel plazmát még soha nem javítottam ezért kérnék tanácsot hogy érdemes-e velük foglalkozni? Mindenépp régebbi tévé kell a 2 DB scart végett! T:Zsolt.

Comments
kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Na akkor egyenként:
LG 42-es; A táp akkor se kapcsol fel, ha pl:zárlatos az Ysus, de ettől még a táp lehet jó. De tételezzük fel. hogy tényleg táp hiba. Gyakorlat és dokumentációs anyag nélkül neki se lássál.
LG 50-es;Ha jól értettem akkor alul vizszintesen 15cm es sávban nincs kép.
Ha jól értelmeztem, akkor ez minden bizonnyal kijelző hiba /cog meghalt, cof-cog átvezetés sérült a kijelző üvegén/ Halott cog esetében nem tudod javítani, csak kijelző cserével. Getter szakadás esetén esetenként javítható....gyakorlat nélkül nem ajánlott.
Üdv:kocici

0

Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Ilyen

File csatolás: 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Célszerűbb, ha itt vagy a másik szakmai fórumon, vásárolsz működőképeset.Az olcsón vett " rossz" gépek javítása, még megfelelő tapasztalat mellett is költséges. Anélkül meg pénznyelő, egy rossz diagnózis 10 ezrekbe fájhat .

Üdv Stevepapa

0

Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Kedves lakók! Igaz hogy Plazmát nem javítottam, de szerintem egy kis segítséggel menni fog a dolog tranzisztort ellenálást itt is úgy kell mérni mint más készülékekben ha hibrid áramkör rossz azt más se nagyon tudja cserélni nagyobb kárt nem tudok csinálni vagyis vigyázok vele :) T:Zsolt

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

No látod már itt is látszik, hogy....Honnan veszed, hogy a hibrid áramkört más se nagyon tudja cserélni??? Miért ne tudná, nem kicserélni nehéz, hanem beszerezni :) Az árát most hagyjuk, azt a tényt is, hogy ha nem a hibrid rossz. Akkor már régen rossz, ezen modulok javítása beható ismeretek nélkül reménytelen. Persze el kell kezdeni valahol, szkópod van é? Meg jó pákád, hőlégfúvód, meg jó sok pénzed ??:)

Üdv Stevepapa

0

city217
city217 picture

Szia.
Ennél már csak az lett volna szebb ha azt írod, hogy ezt is a falba kell bedugni. Egy rossz méréssel nagyobb kárt lehet csinálni.
Hajrá, saját kárán tanul a ....
Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha még nem javítottál plazmát, szerintem ne próbálkozz azzal, hogy veszel egyet, amit megpróbálsz megjavítani. Számolj vele, hogy nem jön össze, és ugrott a karácsonyi lóvéd is. Én az első LCD tv-t úgy javítottam, hogy olyantól kaptam, aki azt mondta, ha nem tudom megcsinálni, legalább tapasztalatot szerzek vele (a főnökömé volt), tehát nyugodt szívvel szedtem szét.

Üdv: Jácint

0