You are here

Step-up kapcsolo uzemu tap/aramgenerator

2 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

No, ezt jol megmondtam. Szoval a kovetkezorol lenne szo:

Van 3 db feher LED-em, amiket 750 mA - 1A korul kellene hajtani. Parhuzamosan nem szeretnem kotni oket, mert egy lefustol es a tobbi megy vele. Ha sorba kotom, akkor kell kb. 12-14V ahhoz, hogy egy aramgeneratorral megbizhatoan meg lehessen oket hajtani.

Ehhez van 6 db C meretu vagy 8 db AA meretu Ni-Mh akkumulator, mint aramforras, azaz nevleges 7,2V vagy 9,6V. Ide kellene nekem olyan kapcsolo uzemu tap, ami 1A terhelhetoseg mellett 12-14V kimeneti feszultseget kepes eloallitani (egy mar meglevo step-down kapcsuzemu aramgeneratorhoz), illetve ennel eggyel tovabb lepve o maga kozvetlenul aramgeneratorkent meghajtja a LED-eket.

Tudom, hogy a step-up hatasfoka nem tul jo, de adott esetben ez most nem szempont. Elegendo aksit tudok vinni, hogy meg 70% hatasfok korul is boven eleg legyen az uzemido.

Talaltam sok jo es szep IC-t Nationalnel (pl. LM2588), Maximnal, Linearnal, referenciakapcsolasaik is vannak, pl. Linearnak direkt LED meghajtoi is vannak, bar a step-up mindenhol mostohagyerek. Csak eppen annyira nem ertek a kapcsuzemu tap tervezesehez, hogy ha egy ilyen referenciakapcsolast megepitek, es megsem azt csinalja, amit varok tole, akkor hol es hogyan kell belenyulni.

Szoval itt kellene az a kis segitseg. :-)

Elore is koszi!

MF

Comments
ledo
ledo picture

Ledo
Skory fejleszt neked megfelelő áramkört. Egyszerű és tuti.
Nézz szét nála. :http://skory.gylcomp.hu/kapcs/kapcs.html
Sok sikert!

0