You are here

Sunnybell ST-69 vezeték nélküli ajtócsengő átépítése

9 posts / 0 new
Last post
chris76
chris76 picture

Sziasztok!

Lakótelepi lakás előterébe, a lépcsőházba szereltem évekkel ezelőtt egy ST-69 típusú vezeték nélküli ajtócsengő (Praktikerben vettem) adó egységét. A vevő 3 db 1,5-os baby elemmel működik, a lakásom előszobájában állítottam be. A korábban a lakásban működő hagyományos ajtócsengőt rettenetes hangja miatt, illetve azért, mert a tekercse éjjel-nappal zizegett, kiszereltem a kismegszakítós szekrényből, és arra gondoltam, hogy az előtéri illetve a lakásajtó csengőjét is az ST-69-el oldanám meg. Egyúttal a vevőt a 3 db baby telep helyett egy csengőtrafó segítségével közvetlenül a hálózatról üzemeltetném.

A kérdésem igazából az lenne, hogy van-e az ST-69 típusról elérhető kapcsolási rajz, vagy információ arra vonatkozóan, hogyan tudnám a vevőt a rádiófrekvenciás adó mellett egy közvetlen nyomógombbal is indítani, a lakásajtó mellől. Esetleg érdemesebb lenne egy külön adót is venni / beszerelni, illetve annak nyomógombját kivezetni az ajtó mellé?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv:
Chris

Comments
zsugori
zsugori picture
***
File csatolás: 

0

zsugori
zsugori picture
***

0

chris76
chris76 picture

Köszönöm, hogy utánanéztél! Nekem is feltűnt, hogy csak az IC 1-6. lábai vannak fixen a földre kötve, a 7. és 8. lábak a levegőben vannak. Ezek egyébként milyen célt szolgálhatnak? Lehet másik dallamot választani velük? Jelenleg a Westminster szól. Az adatlap alapján szerinted honnan lehetne indítani a chipet, oszcillátor nélkül?

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
Nem csak az utolsó
tranzisztor kapcsol nyomógomb helyett?

0

chris76
chris76 picture

A nyákon 2 tranzisztor van az IC 11. (OUT) lába és a hangszóró közt, egy ellenálláson keresztül. Valamilyen Darlington-kapcsolású erősítőnek néz ki.

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia
Van benne hang csip?

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Megtudnátok mondani  hogy a CD4069 mellet még egy nyolclábú hang IC-vel szerelt ajtócsengő vevőegységében található iC típusát? Van három darab ugyan azzal a hibával ,ha olcsón beszerezhető akkor foglalkoznék vele .
1-2 láb táp, 3. láb led meghajtás 4.láb indítás ugyanazzal a dallammal 5.láb változó dallammal ,6-8.láb speaker.

0

chris76
chris76 picture

Szia!

Egy M1D-95 IC (16 lábú DIL tokban) van az egyik oldalán, illetve a másikon egy "D22 6023F JRC" feliratú 8 lábú kis SMD IC. Ezen kívül van a nyákon 3 tranzisztor, 3 elkó, egy tantál kondi, 5 kerámia kondi, 15 ellenállás, 2 dióda, egy tekercs és 6 jumper. Fotókat holnap tudok ide feltenni.

Üdv:
Chris

0

Sponsored links