You are here

Szakvélemény -árajánlat beárazása

8 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture

Sziasztok . Zivatarok , villámok okozta  károk javítása nem mindig gazdaságos , és általában először mindenki azt szeretné tudni mi-mennyi . Ha biztosító felé kell nyilatkozni arra csináltam egy word sablont (gyártási év , akkori , mostani ár , várható javítási összeg...) azt csatolom a számlához amibe a bevizsgálás-árajánlatra 1 rezsi órát meg kiszállást számolok . Kérdés , ha elfogadjak a költséget , akkor a már ki számlázót meg vizsgálási díjat illik jóvá írni a számlán , vagy a kalkulált díjjal számlázzak . 

Comments
dino71
dino71 picture

Szia! Én egyszerűen már nem is foglalkozok biztosításos javítással ;) Több a papírmunka meg az utána való hajcihő mint amennyit keresel rajta. Minden biztosítónak van saját szakembere, hívják azt! Van a nélkül is elég munka.

2

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Szerintem nem, az két külön dolog, egyszer átvizsgáltad, összeraktad, vártál, hogy elfogadják-e... Aztán a javítás miatt újra szétszed, megjavít, javítást kiszámláz. Max ha korrektebb akarsz lenni, valamivel kevesebb munkadíjat írsz a javításra, de a biztosítót ez nem érdekli, külön kezeli, és fizeti a javítást, és a bevizsgálást.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Másik kézből viszont a hiba már fel van tárva és az alkatrészbeszerzési forrás is fel van kutatva az első körben, szóval a javítás gyakorlatilag félig már készen van...

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Köszi, de ha elolvastad, mit írtam: "ha korrektebb akarsz lenni, valamivel kevesebb munkadíjat írsz a javításra..."

Viszont, ha azonnal megtudta volna első körben javítani, akkor nem kellene összerakni, tárolgatni, kerülgetni (lehet hogy hetekig) újra szétszedni, amíg a biztosító eldönti mit is akar, ezért is van több költség, mert több a macera...

De mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné, ez egy lehetőség...

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én jó drágán vizsgálnám be, és olcsón javtanám meg, sztakkó a biztosító se vacillál túl sokat, ha meg mégis kitaláljam hogy nem kéri, akkoris pénzemnél vagyok.

0

ityvity
ityvity picture

Köszi , eddig így csínáltam , még nem tették szóvá , csak úgy elgondolkoztam , 1 órát márt számoltam , aztán 2-ért megjavítottam , de ha nem tökölnek az árajánlattal   , ennyiből is megúszták volna .

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Így van!

0