You are here

SZÁMITOGÉP idönként ujra indul,alaplap neve MSI PM9M-V

19 posts / 0 new
Last post
Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szép jo napot kivánok mindenkinek.A számitogép müködöt 1 gb memoriával(ddr 2)de néha kicsit lassan és elhatároztam hogy vásárolok egy 2gb-os memoriát bele.Meg vásároltam a memoriát.a neve nanya nt2gt64v8hdoy-ad, 2gb(2ranks,8banks)2008 gyártási év.A készülék müködöt vele nagyob sebességel ,de ugy 5 nap elteltével az unokám kéréssére egy auto verseny játékot kezdtünk el játszani a gép kikapcsolt,az után viruskereséskor ujra.Ezt jalentettem a szaküzletben és azt mondták hogy vigyem be a gépet az üzletbe amely szerviz részleggel is müködöt.Még meg emlittem hogy közben az everest ultimate programon észre vettem hogy a procseszoron a hömérséklet inditáskor 40c-fokrol kb fél ora allat 85 c-fokra emelkedet.Amit közöltem is velük.Egy nap után közölték vellem hogy a kuller a procseroron nem möködik rendessen az az oka hogy a hömérséklet eléri a száz fokot és a gép azért áll le,bele egyezek a cserébe én bele egyeztem.Haza szálitás után,agép többször ujra indul,és mikor jelentettem nekik azt mondták hogy most lehet táp nem müködik rendessen.Na most az a kérdéssem,szerintetek mi nem müködik rendessen.A procseszor 1,6gb,a kulleren a hömérséklet 48-51 cfok LAJOS

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Tételezzük fel, hogy nem szoftver okozza az újraindulást, hanem hardver.

A behatárolást kb így tudod megoldani:

1. Porold ki a gépet, tápot is. proci hűtőt is (hővezető zyírt töröld le és majd cseréld ki újra. Ezüst színűvel vigyázz, vezetheti az áramot)! Ne feldd "ESD" veszély!!! Ha nem tudod, hogy mi az az ESD, akkor keress egy szakembert. Ne símogasd az alkatelemeket! Nem magyka! ESD!

2. Nézd át a kondikat! Alaplap, táp, videokártya. Ha találsz púposat azt cserélni kell. Értesz hozz? Ha nem, akkor keress valakit aki ért a töbrétegű panelek forrasztásához.

3. Ha nincs púpos kondi vagy már kicsrélted, akkor kezd el össze rakni. Először csak a minimális dolgokat! Alaplap, proci, memo, videokari. Teszteld így őket. Ha ok, akkor egyenként rakd bele a többi elemet. Közben teszteld.

4. Táp. Ha "NONAME" tápod van az gyanus. Ha valami normális (Thermaltake, Chiftech, stb) akkor valószínűleg az jó. Vagy egyáltalán nem működik. Mindenesetre cseredarabbal tesztelhető.

+. Minden belső szerelgetés előtt húzd ki a 220 táp madzagokat! (Gép, monitor)

Kb ennyi. Persze, ha semmiből nincs cseredarabot akkor egy "picit" problémás lesz a csere-próba.......

Csá!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Van köztük hasonlóság:
nt2gt64v8hdoy-ad
NT2GT64U8HB0JY-3C
Üdv.: uniman

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Ez nagyon nehéz kérdés! Az újraindulásnak lehet hardveres és szoftveres oka is, de mivel memória csere előtt működött, ha lehetséges visszatenném az eredeti memóriát, és megnézném működik-e vele. Ha nem jelentkezik a hiba, akkor hibás a RAM. A memtest86 programot érdemes elindítani egy éjszakára reggel megnézni fut-e a teszt! Mivel ez a program nem terheli le a gépet és mégis lefagy vagy újraindul az igazolja a RAM hibát!

http://www.memtest86.com/

A tápegység is okozhatja a hibát. Ez akkor jellemző ha nagyon le van terhelve a gép! Egy játék tipikusan ilyen eset! Legegyszerűbben egy biztosan jó tápegységgel elindítani a gépet és azt a programot aminél a hiba jelentkezik.

Gyakran a videókártya meghajtó programja okoz ilyen hibát. Érdemes a legfrissebb elérhető programot telepíteni. Ha az integrált videókártyát használod nehéz dolog lesz vele, 2010-ben frissítették utoljára a gyártó oldalán:

http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Üdv,
Oszi

0

Stonhy
Stonhy picture

Sziasztok!

Hosszú évek alatt nekem is több ilyen esetem volt... Javarészt táphiba, maradék esetekben memória hiba.
A memória nem feltétlen kell, hogy rossz legyen...vannak érthetetlen kompatibilitási gondok is... Csakis a csere segített.

stonhy

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

nem hinném, hogy kompatibilitási hiba! Valószínűleg el lett ütve a memória típusszáma, mert ilyet nem talál a Google, de a gyártó által tesztelt memóriák között szerepel 2G DDR2-es Nanya memória!

Üdv,
Oszi

File csatolás: 

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia Oszi11
Csak egy B betű maradt ki
nt2gt64u8hdoby-ad
http://www.foroma.com/auctionimage/Nanya2GB_2.JPG

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Igen igy van ,a szine is talál.BOCS A HIBÁÉRT LAJOS

0

uniman
uniman picture
***

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!

Vedd ki az utólag betett memóriamodult, teszteld le a gépet!
Amennyiben nem kapcsol ki, tedd vissza a modult és vedd ki az eredetit, teszteld a gépet! Amennyiben nem kapcsol ki, hibás az új modul, ha kikapcsol, nem egyforma a két RAM.
Üdv:Laci.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ha kiveszi az új memóriát, akkor nem lesz benne semmi. Vissza kell tenni a régit, mert csak egy foglalat van a DDR2 RAM-hpz.

Memory Support:

l DIMM1
- DDR2 400/533/667 SDRAM (2GB Max)- 1 DDR2 DIMM slot (240pin/ 1.8V)

l DIMM2
- DDR 266/333/400 SDRAM (1GB Max)- 1 DDR DIMM slot (184pin/ 2.5V)

http://hu.msi.com/product/mb/PM9M-V.html#/?div=Detail

Ezek a tuti jó/belevaló memóriák: http://hu.msi.com/file/test_report/TR10_1219.pdf
Üdv.: uniman

0

Solac46
Solac46 picture

Szia Uniman!
Sajnos, félreértettem, valahogy úgy jött át nekem, hogy a régi modul mellé vett újat! Ram nélkül, persze, hogy nem indul.
Üdv:Laci.

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Bocs ténnyleg elirtam az u betüt.LAJOS

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Sziasztok.Elöbször is köszönöm mindenkinek a hozzászolásokat ,igen csak egy foglalat van a gépben.A RÉGI MeMORIA KINGMAX 1GB 660 MHZ-ES VOLT.Mivel eleinte jol ment az uj memoriával ,egy hét uttán eladtam .És nem szeretném viszakérni .Az uj memoria NANYA NT2GT64U8HDOBY-AD 667 MHZ.LAJOS

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Én is a memóriatesztet javaslom első körben.
Pl. az említett memtest progit boot CD-ről indítva, nem windows alól.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Akkor, ha csere-berére nincs lehetőség, akkor én elsőnek "totálissan" újratelepíteném a rendszert, esetleg egy másik vinyót felhasználva e célra. Egy hétig "kínoznám", utána mehet rá a játék..
Vagy pedig visszavinném, de csak memóriát a boltba, azzal az indokkal, hogy "rossz"...
Üdv.: uniman

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia. A rendszer ujra volt telepitve két hete de semi változás nem történt.Tehát memoria hiba áll fen akor?LAJOS

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Egy hete nyitottad a topicot...két hete újratelepítve a rendszer...ez így nekem nagyon zavaros...
5 napig jól működött a gép az új menóriával, után telepítve lett a játék...???
Újra írd le helyes sorrendben mi-mikor-miután...

De a lényeg, mi(vagy én) azt mondtuk, MOST telepítsd újra a rendszert...(Totálissan: azaz 1 bájt se maradjon épp a régi rendszerből: partíció törlése és újra mehet rá a window, de csak az.

Üdv.: uniman

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia.A memoriát szeptember elején vettem 5 napig müködöt de nem teszteltem le a memoriát,ez után a gyerek kedvéért föltettem a játékot ,akor ált le a gép elöször.Másnap a windors frisitést javasolt és rákatintva frisités utána atomatikus keresést inditot és megint leált a gép.Ezt jelentettem a szaküzletben ,és kicserélték egy másikra 2 gb 660 mhz-re. De a hiba ujbol jelenkezet ,mikor jelentettem azt mondták vigyem be a gépet.A gép egy hetet maradt náluk .Miután bevittem rá egy napra közölték vellem hogy procseszoron a kuller nem müködik rendessen és a hömérséklet fel megy 100 c fokig és a gép ezért áll le.Meg kérdezték hogy bele egyezek a cserébe és beleegyeztem.Haza szálitás uttán lett a windors ujra telepitve.Azotta ugy két három naponként ujra inditsa magát.Bocs hogy ilyen késön válaszoltam LAJOS

0

Sponsored links