You are here

Szovjet klímát vennék Pest megyében

20 posts / 0 new
Last post
Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hát eddig bírta a szovjet ablakklímám a meleget, elillant a freon, már csak a semmit köpüli a kompresszora. Most vennék egy másikat. Lepusztult esztétikai állapotú is megfelel, csak működjön, hiszen a régiről bármit átszerelhetek. Ha valakinek netán porosodik ilyesmi a lomtárában, csak szóljon bátran!

File attachment: 
Comments
miafenelegyen
miafenelegyen picture

Üdv.! 
Bp. XX.ker. megfelel?
Ha igen, írj privátot, tuti megegyezünk.wink

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

írtam

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Lehet, nem kéne szovjet gyártásra korlátozni. Pl. sok Toshiba is lehet még a használt piacon.
Szerintem ablakklímaként keress, és ami működőképes, az jó lesz. Legfeljebb kicsit kisebb lesz, és ki kell tölteni a rést hungarocellel, vagy purhabbal. :-)

Gábor

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Igen, igen, éppen azt szeretném megspórolni, hogy a falnyílást át kelljen alakítanom. Persze, nem kizárt, hogy ez lesz a vége... de eddig még más fajtát sem láttam normális áron. 

Amúgy ez a cirill betűs is egy Toshiba koppintás volt, nem szovjet elméből pattant ki. :-D

0

kferi
kferi picture

Ilyet nem lenne szabad újra gázzal feltölteni.....

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Hát...10-15 éve még elég sokkal találkoztam, pl. MÁV bizber és telefonközpontokban, meg hasonló helyeken.   Hogy ezek megvannak-e még, vagy már régen kiszórták óket...Amúgy esetleg befoltozni és újratölteni? (Tudom, R22 már nem használható, de lehet helyettesíteni R417A-val, ugyan az R22 kicsit hatékonyabb, de kibírható. Más hűtőközeggel is lehet helyettesíteni, de ez esetben olajcsere, stb. Egy zárt rendszernél ez nem túl egyszerű.... )

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ez még R12 freon. :-D Jó, azt is lehet helyettesíteni... de ki piszmogna ezzel, meg milyen árért? Amikor 70.000 Ft-ot lehet kérni egy split fölszereléséért, és még erre is több hónapos várólistákat vezetnek a klímások... szerintem esélytelen ez. És azért még most is fel-felbukkannak a hirdetésekben... most éppen csak nagyon messze van, de előbb-utóbb lesz.
Persze, ha valaki innen azt mondaná, vigyem el neki, és újjávarázsolja egy húszasért, nem tiltakoznék, de erőst csodálnám, ha akadna ilyen ajánlat.

0

tibcan
tibcan picture

A splitet te is összerakod magadnak, nem kell ahhoz szerelő. A GREE klímák zöméhez még most is tartozék az elkészített rézcső. Érdemes megfontolni a cserét.

0

Jaca
Jaca picture
****

Ja, csak normálisan le kell vákuumozni, anélkül kidobott pénz az egész.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Adjál rá 180e-t, és összerakom magamnak. :-D Amúgy van csőperemezőm, vákumszivattyúm is... de ennyi felesleges pénzem pill nincsen, és szerintem karácsonyig már nem is lesz.

0

qwerty4455
qwerty4455 picture

Kb. 20 éve a szomszéd labor orosz aklakklímája kapott lángra. Hozzánk a tűz nem jött át, csak a füst az álmennyezeten keresztül. Kihúztam a zárt fiókomat, és vékony koromréteg fedett mindent, ami benne volt. Az asztalon sok milliónyi műszer sorakozott. Sok szerencsét!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Van egy KAMA3 ajtóm, amin le lehet tekerni az ablakot laugh

5

Pityesz
Pityesz picture

Zsír új klímát is minimum 20-ért töltik :D

Ha nem lukas valahol, lehet érdemes lenne megmenteni. Nem értek hozzá, de ugye ennyi idősen ki tudja mi lukadhatott ki :(

 

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nyilván lyukas valahol, mert ha lyukas nem lenne, akkor még mindig benne lenne a hűtőközeg. Ezért sem akarok foglalkozni vele. Annyira nem ritkaság ez, majdcsak kerül egy működőképes darab. És még az se baj, ha esztétikailag lepusztult, hiszen emerről átrakhatom a burkolatot...

0

PushyG
PushyG picture

Vaterán láttam 25-ért.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ja, ja, ez már majdnem jó ár... kérdés persze, az is, hogy hol? Mert 200-300km-et nem autóznék érte a legnagyobb melegben... 

0

PushyG
PushyG picture

Bocsánat, a jófogáson van...

https://www.jofogas.hu/heves/Orosz_ablakklima_119608080.htm

Gábor

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hja, de ez még mindig Hatvan... a benzin meg 420.- és ehhez képest a 25e sem éppen csábítóan olcsó... 

0

PushyG
PushyG picture

File csatolás: 

2

Sponsored links