You are here

Tanulom a FACEBOOK MARKETPLACE-t, csalódtam, diszkvalifikáltak, kizártak!

13 posts / 0 new
Last post
gbenyov
gbenyov picture


Járt-e valaki a FACEBOOK MARKETPLACE-el úgy mint én?
1. Feltettem hirdetéseket.
2. Most meg kizártak, indoklás nélkül, hiszen kaptam egy üzenetet: Megszüntettük a MARKETPLACE hozzáférésedet.
3. Ha rákattintok nincs magyarázat, indoklás, javítási lehetőség.

Mit lehet tenni, van ötlet, vagy tapasztalat?
 

Comments
Imyke
Imyke picture

Kissé OFF:

Én guglival jártam "áldozatul". Valamilyen szolgáltatást google pay-jel fizettem rendszeresen, havonta. Biztonságosan regisztrálva volt a kártyám. Azonban az e-mail fiókomat "feltörték" és beállítottak egy hirdetést a Google Ads-on. Azért "rendes" volt az elkövető mert a hirdetések költséghatárát, ami után automatikusan követeli a pénzt a gugli, 40e-ről levette 10e-re. Annyit láttam csak, hogy egyszer levon a gugli 10e ft-ot a számlámról.
Aztán visszapörgetve az eseményeket, két hónappal előtte kaptam egy emailt, hogy az email fiók beállításaim megváltoztak. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert a gugli mindig tartogat "meglepetéseket", így ez is abba lett sorolva. Jobban átnézve a fiókbeállításokat (utólag), látszott, hogy Szentes környéki IP-címmel lépett be valaki. Átállította, hogy a gugli fiók értesítései egyből a spam-be kerüljenek és megnyitottak legyenek. Erről kaptam az értesítést. Ezután beállította a jutyub videót, mely szintén egy Szentes környéki jármű olaj vagy festék forgalmazónak a bemutató videója volt. "Emberségből" levette a legkisebb 40e Ft-os automata költséghatárt 10e Ft-ra. (Lehet, hogy a most elfogott orosházi emberke volt?)

Tanulság:
- legalább 20 karakteres, kis- és nagybetű, szám és írásjeleket tartalmazó jelszó létrehozása
- kétlépcsős azonosítás bekapcsolása
- google authenticator vagy hasonló használata

Ezek a minimum.
Felmerülhet a kérdés, hogyan jegyezzen meg az ember ilyen bonyolultságú jelszavakat?! Én a Kaspersky Password Managert használom. Kb 350 jelszavam és 2 kártyám van benne mentve. Android, IOS és PC-n is működik. Egy előfizetés van megvéve és 4 PC-n és egy IOS-en használom. Tudom, pénzbe kerül, de inkább fizetem ki a programért mint az illetékteleneknek.

Csak "okulásképpen". Aztán akinek nem inge...

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.

Nekem 2 éve feltörték a fiókom, sikerült visszaállítanom a másodlagos emailcímem alapján (az elsődlegest kicserélték) csak közben bevettek egy hirdetési csoportba. Itt hirdettek, csak nem fizették ki majd rajtam akarták bevasalni - persze nem tettem meg ezért letiltottak. Írtam legalább 10 fb mailcímre, egyedül a személyiségi jogok osztályról válaszoltak, hogy ez nem hozzájuk tartozik. Azóta is él a fiókom, jönnek az értesítések mailban, de belépni nem tudok, hiába küldöm el a személyimet - egy ördögi kör az ellenőrzés, sosincs vége. Se belépni, se kilépni se törölni szóval semmit nem tudok vele csinálni.
Nincs egy értelmes kapcsolat, ahol tényleg foglalkoznának vele!

0

agressiv
agressiv picture
*

Örülj nek! Ott úgyis csak adathalászok jelentkeznek a hírdetésekre, vagy full kretének. Szokás szerinmt a marketplace is, mint minden facebook funkció, a legaljának gyűjtőhelye.

5

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egyik barátom mondta nemrég, szintén ugyanígy járt, neki sincs ötlete, és ha jól tudom, nem is hirdetett, csak vásárolt néha. 

0

torokj
torokj picture

"Benézett" valamit a mesterséges intelligencián alapuló szűrő.(sokszorozó nagyfesz csöcs smiley vs igazi ) Meg kell reklamálni,és "humán" (meglehetősen leterhelt) kollégához kerül. Vagy ami meglepő,hogy szolgáltatást sem lehet hirdetni,csak kézzel fogható dolgokat...politikára meg harap ,mint a véreb.(Nagyon helyesen)

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
Azt nem írtad, hogy új, vagy régi felhasználó vagy-e.
Amikor regisztrálsz az FB-n, az mindjárt elérhetővé is válik, azonban az FB-MP majd csak 2-3 hét múlva, ezt valahol írják is.
Szóval lehet hogy csak nem telt le ez az időd...

Bocs, azon átsiklotam, hogy már volt fent hírdetésed... Ekkor viszont lehet hogy tíltott dolgot akartál hírdetni ( fegyver, lőszer, kés, üa., stb..)

Laci

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Vannak a facebooknak megmagyarázhatatlan dolgai. Nekem már 3x letíltották a facebook fiókomat pár napokra, állítólag gyermekpornográf tartalom miatt. De mondanom sem kell nem osztottam és nem küldtem senkinek ilyen tartalmat. 
Ezt találtam neked:
https://minner.hu/letiltotta-a-facebook-a-hirdetesi-fiokomat-meg-nincs-v...

Hátha...

Üdv.: nils

1

gbenyov
gbenyov picture

Köszönöm nilsmasterson!
Jó volt, hogy bíztatsz. Akkor most én is levelezgetésbe kezdek. türelmesen.
Bár valóban sok spam jött be, és ez most a letiltás miatt, megszünt.
Írtam az FB-nek levelet.

Ha sikerül valaha visszanyernem a marketplace fiókot, referálok.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Hagyd az egészet a csudába! Ezer másik helyen hirdethetsz. Nem vagy te rászorulva erre! :-)

1

gbenyov
gbenyov picture

Szia lizakl!
...és megszabadultam azoktól, akik kamuból jelentkeztek!

Egyébként gyanítom, hogy éppen "ezek" csináltak valamit, mert volt akiknek válaszokat küldtem.
Mások is írtak már erről.

Úgyhogy nem vagyok ezért ideges...

1

torokj
torokj picture

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello torokj!

NA pont ezzel az FB-Help-pel nem megyek semmire. Mivel le vagyok tiltva, még a hirdetések átnézése is lehetetlen.
Róka a farkába harapott...

0

Sponsored links