You are here

Távirányitó

12 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

25d-450

Comments
lizakl
lizakl picture
*****

Ha már a távirányítóknál tartunk, nincsen valakinek valamilyen ötlete, hogy a vezetőképességét vesztett gumitasztatúrát mivel lehetne bekenni, hogy újra vezessen? Öntapadós alufólia csak ideiglenesen jó, mert elcsúszik egy idő után! Valami stabilabb kellene! De mi? Már gondoltam arra is, hogy gumioldatba belekeverek egy széttört aktív szén tablettát és azzal kenem be, de még mindig csak a gondolat szintjén vagyok!

0

patiqs
patiqs picture

Olyat nem próbáltatok még, hogy szénpor+FBS?
Vagy ez totál hülyeség?
Csak úgy eszembe jutott

0

kalto
kalto picture

Szia
Ugy hivják amit keresel hogy folyékony ezüst.
Jobb elektronikai boltokban lehet kapni.Én is azt használom,örök élet meg egy forduló.

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!Egy székesfehérvári vegyi cégtől lehetett rendelni szilikonos vezetőfestéket,mely tuti vezetőréteget hoz létre akár a gumilapokon is.Zsírtalanítás,felkenés,rövid száradás után 130 fokon hőkezelni kell,30 percig.Ha valami nem bírja ezt a hőt,akkor 70 fokon 2 órát kell tartani,s ez alatt kopásálló réteggé válik.Van olyan gumilap ami már több mint két éve bírja.Remélem hamarosan megtalálom a papírt ami alapján rendeltük,s akkor megírom,de addig is egy környéken lako kollega utánna nézhetne /pl:szfehérvári kisokosban/,hogy van-e még ilyen cég.Két kisüveg higitó meg egykis műanyag tégely festék volt 10000 ft,ami kb ezer távszabhoz elég.

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdvözletem.Lehet kapni táv felújító készletet 100db pogácsa és 100% -os szilikont adnak hozzá. A régit szikével levágni és az újat rá ragasztani. A csomag pár százas. Cím: www.tme.pl Ha igaz a cód:00 FC 03 01 02.Töéletes.Tisztelettel Öreg Tom.

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szerintem is az a pogácsa csere a megoldás, ahogy Tom írja.
Ha nincs felújító készletem, régi Videoton gumilapját használom fel. TÖKÉLETES!

0

lizakl
lizakl picture
*****

Kösz fiúk! Kipróbálom az általatok javasolt megoldást!

0

andrasary
andrasary picture

helló lehet kapni grafit sprayt az ideális erre a célra én már használtam

0

lizakl
lizakl picture
*****

Mennyibe kerül és hol kapható? A grafit spray megtapad eléggé a gumipogácsákon? Nem kerül át idővel a grafit a nyákra is?

0

csendomb
csendomb picture

Mind a grafitspay, minda az ezüst nem jó, mert az alap, amire ragasztod rugalmas, az anyag meg rideg így leválik.A pogácsás megoldás a jó, ennek híján én a Precision poti kis gumibigyóját szeleteltem fel, ami nagy vezetőképességű és FBS ragasztóval a levágott helyére. Ha nincs, feláldozok régen vásárolt, sosem eladott távok gumilapját, arról vágom le pengével.

0

BigTom
BigTom picture

Sziasztok!
A használata egyszerű, de sem a grafit spray, sem az ezüst festék nem bizonyult elég tartósnak.
Akinek bevált az ezeket használta, vagy esetleg más változatot?
http://www.hqvideo.hu/info/hu/33_400.html#deps
http://www.hqvideo.hu/info/hu/silverglue.html
andrasary! A grafitot hogyan kened fel, milyen vastagon?

Nekem eddig a cigisdoboz belső alufóliája volt a legegyszerűbb-legjobb, de örömmel tudnék meg többet a nagypapi által ajánlott szilikonos vezető festékről!

0

Sponsored links