You are here

TDA7560 kimenete nem áll be tápközépre [MEGOLDVA]

16 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Egy autórádióban cseréltem végfokot, TA8276H helyett raktam be TDA7560-at. Szól, de csúnyán, a híd kimenete el van billenve, az egyiken 1V körül, a másikon 6,5V, mindez 11,8V-os tápfesznél. Van ötletetek? Eg Merci rádióban van, 3 rétegű nyák, de a bemenetek szerintem biztos le vannak választva kondival.

Hibás volt a beépített IC

Üdv: Jácint

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Mivel kivett IC-vel sem találtam semmi rendelleneset, így beletettem egy TDA7386-ot, és azzal rögtön indult. Az össz "kókány", hogy a 16-os lábra menő GND fóliát megszakítottam, és betettem egy 470nF-os kondenzátor. A másik IC-ből ez volt az első hibás darab, több is lett belőle egyszerre véve, mert a legtöbb rádióba jó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv: Jácint

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A két IC nem kompatibilis. Az eredeti (TA8276H) rendelkezik AUX bemenettel amire mobiltelefon felől, az útinform (PTY tuner) felől vagy GPS felől kaphat mono hangot. A TDA7560 nem rendelkezik ilyen bemenettel. Ezzel kiiktattad az összes ilyen külső forrásból származó hang lehetőségét.

Ha az eltérő lábak 4-16-22-25 környezetét megfelelően átalakítottad (bár ez nálam kimeríti a gányolás fogalmát) és az IC hang bemenetein is egyforma DC-t mérsz, és mégis eltérnek a kimenetek a fél táptól, akkor az IC rossz.

Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Az eredeti ic aux bemenete gnd-re volt kötve.

Üdv: Jácint

0

Kumi
Kumi picture

Szia!
Nem tudom, hogy mérted-e az IC lábain a testpontok meglétét.
Üdv.: Kumi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Kumi!

Igen, minden táp és föld a helyén, illetve a MUTE, STBY, rendben. A HSD 10k-val földön. Azt lenne jó tudni, a bemeneteken és az AC GND illetve SVR lábakon mekkora feszültség van. Jó lenne tudni, milyen autórádióba épül, a szervízdoksikban benne szokott lenni a feszültségérték.

Üdv: Jácint

0

Kumi
Kumi picture

Helló Jácint!
A jelenlegi állapotban a munkaponti feszültségeket szkóppal is megnézted?
Nem tudom mekkora gond kivenni a panelból az IC-t.
Én összeraknám a gyári mérőkapcsolást próbapanelon és indítanám labortápról.
A DC munkaponti feszültségek vizsgálatához alig kell pár alkatrész az IC-n kívül.
Nyolc végerősítő van benne, páronként ellenütemű meghajtással.
Meghajtás és terhelés nélkül mind a nyolc kimenetnek féltápon kell lenni.
Így kiderülne, hogy az IC hibás, vagy a panelon van valami gond.
Meg tudod mérni a kérdéses munkaponti feszültségeket is.
Üdv.: Kumi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Kumi!

Az a baj, hogy 3 rétegű legalább a nyák. Ha nem több... Pedig az lesz a sorsa, hogy kiveszem. Az eredeti IC nem volt benne, helyette 4db RCA csatlakzó lógott ki belőle kábelen. Igényes munka volt, nem kókány, de nem tudom, miért nem pótolták az IC-t.

Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: biztos, hogy az említett IC volt benne?

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Bálint!

Nagyon remélem :)
A kimenetek, bementek és tápok passzolnak. A 16-os láb annál az IC-nél bemenet, de GND-re van kötve a nyákon, így ki kellett emelnem a lábat. A bemenetek 100nF-al leválasztva, a kimenetek 1,5nF-al hidegítve gerjedés ellen. Tartok tőle, hogy a berakott IC hibás. Sikerült szépen kiszednem, holnap átmérem IC nélkül feszültség alatt, hogy milyen feszültségeket mérek, de igazából nem találtam semmit, ami el kellet volna hogy vigye a kimeneteket.

Üdv: Jácint

http://s007.radikal.ru/i302/1109/14/c9776d590d37.jpg
http://www.dtforum.net/index.php?action=dlattach;topic=70358.0;attach=26...

0

agressiv
agressiv picture
*

Mérd meg, hogy a bemenet is DC-se, akkor nagyon egyszerűen kiderül, hogy átvezet-e a kondi, vagy az IC környékén van a hiba. Vagy a kimenet földzárlatos valahol.

0

jancsika
jancsika picture

Szia--vigyázz mert a két IC nem teljesen kompatibilis,főleg a 16-os lábnál,mig az egyiknél hangbemenet,a másiknál tápszürés,így aztán válaszd le a 16-os lábat az áramkörtöl,és kb 470 nanos kondin keresztül kösd GND-re...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, azt észrevettem, és meg is tettem. Hót nem értem, mitől billen ki mind a 4 kimenet... Lehet, hogy átvezet a kondim? :(

Üdv: Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Bálint, nem fader és balance probléma, hanem például az OUT4+ és OUT4- kimenetek nem állnak be fél tápra. OUT4+ 1V, OUT4- 6,5V. És ez mindegyik csatornán. A HSD (25) lábat függetlenítettem, és egy 10K-val lekötöttem földre. Bemenetek elvileg kondenzátorral csatolva, bár fizikailag nem látom, megtaláltam a kondikat. Az AC GND 470nF-fóliakondenzátorral földön.
( Amúgy egy Mercedes Benz Command 2.5-s készülék az alany)

Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a bemeneteket nézted?
Gondolom a fader és L/R középen áll.

Bálint

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Két dolog a 25-ös láb nem teljesen azonos funkcióval rendelkezik a két IC-nél. Próbáld meg elszigetelni a 25-ös pint az eredeti áramkörről.
Az is lehet hogy hibás az új IC is!

Üdv,
Oszi

0

Sponsored links