You are here

Technics Sa-DA 10 nem ad hangot.

8 posts / 0 new
Last post
Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Technics Sa-DA 10 bekapcsolás után főrelé meghúz, kijelzőn szöveg megjelenik, látszólag minden működik, bemeneti választók, stb. Az alaplapon a 4 fehér reléből az egyik meghúz, majd azonnal elenged. Folyamatábrát nem találtam, hogy miket, s milyen sorrendben ellenőriz a processzor, gondolom valami hibát talál, s letiltja a kimeneteket. Ha jól rémlik, még a hangszóró ellenállását is ellenőrzi. Én inkább digitális vagyok, akinek van nagyobb tapasztalata audio téren, kérem segítsen, merre induljak el. 

Comments
SzBálint
SzBálint picture

szia: 4 db  SM letölthető a Tanyáról

https://elektrotanya.com/showresult?what=TECHNICS%20SA-DA%2010&kategoria...

Először a tápfeszülrségeket ellenőrizni kellene

Bálint

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Ezeket letöltöttem, köszi. A végfokok megkapják az +-52V voltot. A végfok-kockák kimenetén szkóppal nézve van jel. 6,3 dugó híján a fejhallgató kimenetre forrasztottam egy zsinórt onnan is szól. Most a TV bemenetről, csak az A  hangfalra van csatlakozva sztereó, ha a relé érintkezőket összezárom akkor megszólal a hangszóró...Lehet kellene rá még 3 hangszóró??? De ha csak szetereó módban használnám, akkor felesleges.  

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Szia!

A relék tápfeszültsége rendben van? A relé kapcsolója is? (nem néztem, mi kapcsolja). vagy már az se kap jelet, hoyg meghúzzon a relé?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Most kinyomtattam a 3 oldalt, amin relay driver is van összeragasztottam, hogy tudjam a jeleket követni, de úgy látom, nem úszom meg hogy az alaplapot ki ne vegyem, Az egyik lábán -24V van,a relék is 24 V-osak, a másik a végfok 14. sens- lábára megy. Most egy pillanatra ezt a lábat lehúztam földre, vagyis fel, s kattant egyet, majd behúzott, úgy-maradt azóta a szól a köv kikapcsolásig.  

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture

Rajzolgasd át színessel a vonalakat. A relék egyik fele A W701 M jelű csatlakozóponján kap -27V-ot. A másik felét a Q601-602-603-607 kapcsolja, ha Q651-652-653 is be van kapcsolva.Ja, és a Q708 csinálja meg rendesen a -14V -ot. 
Amit néztél, hoyg a SENS lábra megy, az a negatyv tápfesz.

Jó nagy kép, mert paint-ban készült bmp, és ha lementem JPG-be, rosszabb lesz a szín. 6 Megába azért belefért :)
https://ibb.co/6FbPPrd

1

Vote up!

You voted ‘up’

Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Igen, pont ezt a részt nyomtattam ki 3 lapra, s ragasztottam össze, majd áthúzom akkor én is rajta ugyanúgy szinessel. Melyik panelon vannak ezek a tranyók? Már a szemem kinéztem s nem találom. Elég a 2 hangfal a bekapcsoláshoz, ugye?
Hálás köszönet!!!! 
Mike
Most látom csak, a 3. kocka panelja alatt a Q707, és R725 környéke meg van pörkölődve. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Egy időre félre raktam, de most leírom tapasztalataimat, méréseimet. R725 jó, csak nagy volt a feszültség esés rajta. Ha csak 2 front hangfallal használom, tökéletesen szól, miután a  védő-relét meghúzatom egyszer.  Gondoltam, végigmérem mind a 6 kimenetet, mikor a relét meghúzatom, a panel széle felőli lábat a földre kell kötni egy pillanatra. A centerre bizony kiment az 54 V. Kikaptam a végfok IC-t, viszonylag könnyű volt, mert az pont a kis panelon van, s bizony a 3.-4. láb zárlatban van. Most várom az újat, lesz-e változás, mert nélküle ugyancsak nem indul. 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content