You are here

Technics su 7700k erősítő torzít

9 posts / 0 new
Last post
dopeman1

Sziasztok!Hozzám került egy a címben említett technics su 7700k erősítő.Fejhalgatóval hallgatva tökéletesen szól minden funkció működik.Amint rákapcsolom a hangszórókat az előlapi mains kapcsolóval kis hangerőnél is erőtlenül és torzan szól  mindkét csatorna ,ekkor már a fejhalgató is!A hangszóróvédelem működik rendesen meghúz kimeneten  0v mérhető ahogy illik.Kicseréltem a végtranzisztorokat mert nem egyeztek a bétáik gondoltam ez a baj.Sajnos a hiba megmaradt az új tranzisztorokkal.Mi lehet a probléma ?Akinek van ötlete segítsen legyenszives merre induljak.

Comments
dopeman1

Üdv mindenkinek!A Technics 7700k erősítővel kapcsolatba,megtaláltam a hibát.Valóban szakadt volt az emitter ellenállás,mindkét oldalon az egyik.Kicseréltem mind a négyet 5w-osra.A gyári elég karcsú 2w.Csere után gyönyörűen szól!Köszönöm a segítséget mindenkinek!!!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!
Lehet, nem véletlen 2W-os. Az is védelem.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Szia!

Nézd át a relé érintkezőit és a hangszó kapcsolók érintkezőit. Ha kh-s és megnő az érintkezők ellenállása, akkor ez a jelenség.

Üdv.

1

Vote up!

You voted ‘up’

dopeman1

Szia !Köszi a tippet.A rajzról kinézem kimenetet a relé előtt és rákötöm a gangfalat egy hangszóróvédőn keresztül a biztonság kedvéért.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!
Tápok mennyire stabilak? Szkópod van? Szinusszal kellene meghajtani (ha más nincs, akkor telefonról, tele van a net 1kHz sinus wav fájllal) és megnézni a kimenő jelalakot. Ha nincs szkóp, egy PC-s hangkártya is megteszi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: ha mindkét oldal torz és a kimeneten  0 V van, gyanús a gyenge táp

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54

Szia!
Jó volna hallani, hogy adja elő! Ha lehetséges részedről, tölts fel egy rövid felvételt egy tárhelyre had halljuk a jelenséget!
További találgatásba csak mérsékelten bocsátkoznék addig. Egy tippem azért van: Az hogy fejhallgató terhelését a kimenet torzítás nélkül viseli, az is lehetséges hogy a végtranzisztorok soros emitter ellenállásai szakadtak vagy erősen megnyúlottak, és a meghajtók húzzák az igát. No de mindkét oldalon? A kicserélt végtranzisztorok, forrasztások gyárinak tűntek?
Laci

1

Vote up!

You voted ‘up’

dopeman1

Köszönöm mindenkinek a segítséget,sajnos szkópom nincs még de szeretnék hamarosan egyet.Az emitterellenállásokat mértem jónak tűnnek,a tranzisztorok forrasztásai gyáriak voltak.A táp egyforma +42 és-42.A vu méterek is szépen dolgoznak.A hangjáról készítek felvételt és feltöltöm.Keresgélem még a hibát.Ha van valami jelzem nektek.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content