You are here

Technics SU-V470 erősítőben végfok IC kiváltása

13 posts / 0 new
Last post
c_jani
c_jani picture

Üdv!
Adott egy ősöreg SU-V470 Technics erősítő, amiben megpusztult az SVI3205 végfok hybrid.
A beszerzése horror áron, csak megbízhatatlan helyről lehetséges. Nem is költenének rá annyit, meg Kínából én sem merem berendelni.
A kérdésem az lenne, hogy ismertek-e olyan akár monó, akár sztereó IC-t, ami tartósan elviseli a 2X55V tápot és jó áron, megbízható minőségben beszerezhető.
Azt gondoltam, ha akad ilyen, egészen egyszerűen kidobom az eredeti tokot és az újat egy fia-panelra megépítve bedrótozom a helyére. Hely a bordán van elég.
Ha egy kevéssel kisebb a teljesítménye, az nem nagy katasztrófa.
Jani

Comments
torokj
torokj picture

Mindkét oldal tönkrement? Én már csak hobbyból lefűrészelném a tetejét,megnézném hogy nincs e látható sérülés (fóliaégés) esetleg végtranzisztor zárlat.Valahol már olvastam hogy STK végfok hibridet javítottak így.
Persze nem érdemes vele foglalkozni,csak "elvileg"
TJ

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Szemből nézve a bal oldala halott, kiül a kimenetre az egyik táp, így a védelem nem kapcsolja fel a hangszórókat. Emiatt úgy vélem, az egyik végtranzisztor zárlata viheti el a szimmetriát. Ha minden kötél szakad meg lehetne a helyükre forrasztani TO-220 tokozású végtranyót D-Pak-ként. Attól félek, ezek a DC-csatolt áramkörök amilyen kényesek mindenre, ezzel nem állna meg az operáció.

0

rn09
rn09 picture
*****

Hello!

Az SVI3205 felnyitása után kiválthatod a végtranzisztorokat. Infót itt is találsz http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1664629.html illetve keress rá SVI3205-re a google-n, rengeteg infó van.

üdv.
rn09

0

torokj
torokj picture

Szia,
Én TDA 7294 IC vel épített végfokot raktam bele,olcsó,jól szól,kit-ben is kapható.Kinyírhatatlan,rövidzár,hővédelem van benne.Túlélt már rengeteg házibulit.
TJ

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: bírja a +/- 55 V-ot?

Bálint

0

torokj
torokj picture

bírja!Meg terheletlenül mérsz rajta +-55voltot,terhelve leesik 50 alá.

0

city217
city217 picture

Szia.
Amerikában le van árazva az nem hamis, de ha megérdemli az erősítő akkor én nem taknyolnék. Építs bele agy quad 405-öt és akkor tuti jó lesz.
De nézd meg a belsejét és hátha összedobod otthon.
https://www.google.hu/search?q=SVI3205&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&e...
Üdv.
http://www.hqelektronika.hu/hu/product/stk2260

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Beszereztem két Quad405 panelt, úgy nézem, a 100W-os verziót, mert BD244C és 2N3442 tranzisztorokkal van szerelve, az OPA táp előtétje 3,3K. Szerintetek elviseli átalakítás nélkül a tartós 2X55V tápot? Nem a teljesítményre hajtok, hanem az üzembiztonságra. Adtam a panelokra labortápról 2X30V-ot, a kijáraton nincs DC vagy zaj, az áramfelvétele minimális.

0

city217
city217 picture

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Amerikából a szállítás, ami horror szokott lenni, úgy megdobja a végösszeget, hogy már nem rentábilis. A Quad mellett szól a minőség, de valószínűleg kell szórakozni a föld-hurokkal. Meg, emlékeim szerint az alap változat ott sem szereti a x55V-ot. Nem emlékszem már, elég csak a végtranzisztorokat "C"-végűre cserélni?

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Nyisd föl az SVI-t de ujjaiddal ne érintsd meg mert elhal a tranzisztor, meg a muszereddel se piszkald a siliciumlapokat..bedrotozol egy tranzisztort, régit kikaparod ( abortálod ) és mehet tovabb. Vagy TDA7294..

0

gyorgy1960
gyorgy1960 picture

Szia.
Egyet értek city217,véleményével,én ugyanigy jártam egy JVC végfokkal,volt feleslegbe 2db Quad 405-ös panelem, beleraktam.Azóta hibátlan a gép.Persze előbb lebeszéltem a tulajjal a dolgot.
Üdv!

0

Sponsored links