You are here

Telefon hiba : "Az előfizető nem elérhető "

17 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok , többen passzkódnak , hogy híváskor "az előfizető nem elérhető , próbálja meg később",   másfél éves Realme 8 vodafon előfizetés . Mielőtt telefont, vagy szolgáltatót cserélnék , ez telefon , vagy szolgáltató hiba lehet ? Hallottam olyan hogy kicsi a torony keresztmetszete és korlátozott a telefonpár ami kapcsolható , mikor nagy a terhelés , de elképzelhető , hogy a kínai telefon sem áll a helyzet magaslatán . Másik kártya egy 30-as prepaid és azon még nem volt ilyen probléma ,igaz azon kevesebben is hívnak .

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Fel tudod cserélni a 2 SIM-et? Akkor mi a helyzet?

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Kártyafelcserélés még nem jutott eszembe , de kb egy fél éve hogy itt helyben vagyok , előtte napi 12 órát mozogtam több száz kilométert 2-3 megyében , és nem emlékszek , hogy lett volna ilyen gondom , azt azért jutott eszembe a helyi cella keresztmetszete , mert ez egy kis 10e lakosú város ,egy torony , és nagyon sok olcsó 70-es előfizetést értékesített egy helyi flotta szolgáltató . Nem tudom hogy itt működik e az 5G , mert ha igen akkor talán egy ilyen telefon megoldaná a problémát .

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Több dolog is lehet. Első körben cseréld fel a 2 SIM-et, és nézd meg mit tapasztalsz.. Ezt követően javaslom, tedd fel a Network Cell Info-t (lite bőven elég.. ingyé van) Itt látod, hogy mely cellák szomszédok, milyen jelszint mellett, milyen technológiák érhetők el. A nem elérhetőség oka vélhetően az, hogy a telefonod nem képes a két szolgáltatót egy időben kiszolgálni, és az egyik cellahatáron van, ha peched van, akkor pont technológiai határon. Vagyis a készülék ide-oda ugrál mondjuk LTE-2G között.. Pláne a T esetében, ahol bontás van, pucolás a 3G-nek.. Amikor meg a készülék épp rádiózik, nem elérhető a másik SIM. Vagyis ha akkor jön hívás, akkor az el lesz utasítva. Hisz nem elérhető a készüléked. Ezek a dual sim megoldások nem alkalmasak egy időbeni használatra. Valójában nem 2 független RF oldal van.

A SIM felcserélését azrt mondom, mert vannak gyártók, akik priorizálnak, melyik az elsődleges SIM. És erre nincs menüpont. Kínában meg nem erősség a dokumentáció írás.

És akkor még simán ott az a baj, hogy a technológiák közötti váltás "néha" nem zökkenőmentes, mert különböző gyártó termékei viszik...  Vagy olyan lefedett területen vagy, ahol nem is BTS szolgál ki, hanem repeater, stb.. Na az tud még kavart okozni.. Vagy rossz optimalizáció, nem megfelelő szomszédsági beállítások, stb..

Illetve van még a remek találmány, menüben megtalálod, kínaiak így hívják: "híváskezdeményezés WiFi használatával" Na ezt azonnal kapcsold ki :)

Esetleg meg lehet próbálni bekényszeríteni a telefont egy-egy technológiára, és akkor kiderül, melyikkel van baj.

De a Network Cell Info jó támpont. Tedd fel.

0

ityvity
ityvity picture
*

Köszi szépen . letöltöttem a Cell Info-t és most ezt hogy kell értékelni . Nekem a Sm 1 az érdekes ,mert telekomos kártya az másodlagos .

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az RSRP a lényeg Neked. Ez magyarul a referenciajel fogadott teljesítménye... Amit a készülék ebben a helyzetben, antennával vesz a cella felől. Hát ez nem épp agyrohasztó szint.

Azt kellene megnézned, hogy a SIM1 neighbor-ből hány van, milyen szint látszik.

Elvileg alatta lenne, ha nem lenne SIM2, valahol kutasd ki, hova rakja. Szerintem lejjebb...

Hány van, milyen szint mellett? Mert ha egy se.. vagy sokkal ratyibb, akkor ez az oka. Egyszerűen elejti az LTE kiszolgálót. És vissza akar lépni.. vagy pattog ide-oda. Kapcsold ki az LTE-t, és nézd meg, hova lép vissza, ott milyen jelszint mellett...

Csak van ott Nálad valami, ami jobb ;) Akkor abba kell belekényszeríteni... Akár próbára..

A WiFi-s marhaságot meg kapcsold ki.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Én 2G-n használom a készülékem, annak nagyobb a térereje/lefedettsége országszerte. Aki nem mobilnetezik, annak érdemes arra állítani (kevesebbet is fogyaszt majd a készülék), de ha 2 kártyás, akkor a beszédkártyát 2G, a főként mobilnetes kártyát 3G vagy feljebb érdemes állítani.
2G esetén kevesebb az adótorony-váltás, távolabbi adótoronnyal is dolgozik, szóval én első körben ezt próbálnám meg.

Nekem hasonló egy 20 évvel ezelőtti készülékkel fordult elő, ott egy adóegységet kellett cserélni. Azt írta hogy hálózaton van, írt térerőt is, de mégsem volt elérhető a készülék.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a 3G-t  a Telekomnál folyamatosan megszűntetik

Bálint

2

Mr._V.
Mr._V. picture

Írtam: "3G vagy feljebb érdemes állítani." vagy feljebb!

A kérdező írta: "Másik kártya egy 30-as prepaid és azon még nem volt ilyen probléma", tehát a MÁSIK kártya 30-as, nem a problémás és a 30-as neki működik, tehát nem az átállás lesz a problémája.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Melyik megye ?

0

ityvity
ityvity picture
*

Bács-kiskun , de szerintem ez nem megye függő . Annak idején mikor a Vodafon meggyorsítva kezdte építeni saját tornyait (mert kirúgták a 20-as tornyok használatából ) , város szélére tette az M5 mellé , és így vannak térerő problémák is zárt területeken , de én azt eddig nem észleltem .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Fejér megyében is van olyan hely ahol "mászkálni kell a telkeden " hogy fel tudj hívni valakit . Nem a szolgáltatótól függően . 
​​​​​

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A hálózat ledobja a bizonyos telefonokat . Van egy sorrend . 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát ezt fejtsd már ki bővebben kérlek..

Hívás priorizálás van. Segélyhívás előnyt élvez. De ez nem gyártó függő.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Szerintem , olvasd.el pl. Ökrösné könyvét . 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az ne zavarjon, hogy a munkám pont szakirányú, és üzemeltetés.. Ebből élek.. Csak mondom....

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Azért írtam amit írtam . Mert volt olyan helyzet . Amikor azt is olvashatóvá tették . Amit te már , bocs de a korod miatt , már (újra) nem olvashattál .

0

Sponsored links