You are here

Telefon töltés zavarszűrése (telefonon belül) érintések hibás érzékelése miatt LEZÁRVA!

58 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello! Adott egy 3 éves készülék, amit akár gyári töltővel, akár másik három különbözővel töltök, zavarja a töltő. Tehát töltés közben az érintőképernyőn valahol érintek és vagy nem ott érzékel, vagy még vagy 3-4 helyen az érintés helyétől random távolságban. Annó a faterom kezdetektől szívott egy Doogee X5 típusú készülékkel, de nekem ezzel a kínai Conquest S8 készülékkel 3 évig semmi problémám nem volt. (Gyári töltővel használtam 99%-ban, de másikkal sem volt ilyen jelenség.) Beépítettem QI töltőt is a készülékbe (van benne hely bőven), így többnyire mostanában azzal töltöm, mert így lehet közben használni, ám abból is 2 töltőt vettem, 1 átlagos és 1 drágább kiadást. Az átlagos esetében ugyanaz a jelenség, mint a hálózati töltők esetében, de a drágával rendesen tölt. Nem hinném, hogy az összes töltő elromlott volna, így olyan infót szeretnék, hogy milyen alkatrésszel (gondolom kondi, de milyen értékű) tudnám ezt a zavart készüléken belül elhárítani? + - töltőcsatlakozóval rendelkezik, tehát nem kell USB-t megbontani, lekövetni, stb., hanem oda direktbe tudok szerelni (ott van a QI is), azaz bemenet elé is kerülhet az alkatrész. Nem a QI beépítése után kezdődött a hiba, tehát az mint hibaforrás kizárható (ráadásul vastag árnyékolólappal van szerelve és maga a tekercs rész is az aksi mögött van, nem az elektronika környékén). Csak azért említettem meg, mert azzal még zavarmentesen tölthető.

Comments
Guest
Guest picture

Üdv!
A nyitóban szerintem ellent mondsz önmagadnak. De ez a Te ügyed.
Ha kiszerelnéd a QI töltőt (visszaalakítod gyári állapotra) vélhetőleg megszűnne a saját magad által létrehozott problémád.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha kiszerelném, nem tudnám a bölcsőben tölteni, mivel szar az érintkezője... pont ezért van beépítve a QI... de ezt lejjebb részleteztem már.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Bocs ! Bocs,de egy új QI beépítése ?

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Hogy kilehessen szűrni a hálózati zavart a táp adapter-adapterek kimeneti GND-jét kösd rá a védőföldre és pluszba (próbára ideiglenesen) egy alufólia darabbal ágyazzál meg a tültési helyszínen, amit szintén a védőföldre kötsz!
Ha ezek után is előjön a gerjedés, akkor sajnos a telefonban lévő kapcsolóüzemű szabályozóban lévő kondenzátorok öregednek.
Cseréjük javasolt lenne, de! Tudod melyik az? Kitudod cserélni (szerszám)? Ha a válasz Egyikre vagy mindkettőre NEM, akkor szervíz lenne a megoldás...
De 3 éves a készülék. 6 amperórás aksi már csak 2~3 napig bírja. Meg fogja neked érni a szervízelési díjat? No meg, ha már ott lesz, akkor aksit is érdemes lenne cserélni..
3 éves.
Jó kisérletezést!

0

Mr._V.
Mr._V. picture

"6 amperórás aksi már csak 2~3 napig bírja."
Amikor új állapotában még rajta volt a google play és a google play services, akkor volt, hogy csak 1,5 napot bírt. A google-t teljesen leirtva a készülékről már átlag 2,5 napot bírt. Nem szoktam visszafogott fényerővel használni, környezeti fényhez alkalmazkodik és mivel többnyire nappal használom, kb. 70%-ban max fényerőn dolgozik. Max fényerőn folyamatosan 6-7 órányi filmet lehet rajta megnézni legalább, azaz wifin, jó felbontású filmmel (1,6-1,8GB / 90 perc) terhelve a procit is.

Nem egy kis fogyasztású készülék, de van ismerősöm, akinek az új készülék, új aksi durván 2-3 órát bír fél fénnyel netezéssel (tube, fb) és telefonálással. Ezek fényében nem panaszkodom.
Ha be se kapcsolom, de wifin van, 2 GSM hálózaton és 5 percenként kérdez le 10 levélfiókot, durván 15-20%-ot esik az aski 1 nap alatt. Így 5-6 napig is elmenne, ami a gyári adat kb.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Oksa. Üzemidő használati érték kérdése letudva.
Próbáld ki a védőföldes/árnyékolós ötletemet!
Hátha lesz változás!
Szia!

0

varga jano
varga jano picture
*****

Egy próbát ez is megér .
Az új QI-t elvetted?

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Igen. Magyarban nem igazán lehet kapni olyat, ami szerelhető, tehát ami van, mind csatlakozós 2 papír közé tett elektronika kis teljesítményű alkatrészekkel. Ezekben a tekercs mérete (kerülete és vastagsága) kicsi, van ilyenem, nagyon melegszik és nem képes 600mA-nél több leadására. (Azaz egy átlag régebbi droidra tökéletes 2.3-4 verzióig, de az újabbak már 500-700mA-nél nagyobb töltést igényelnek.) Ezért rendeltem Kínából egy olyat, ami dupla vastag tekercsből áll, mely nagyobb felületen van elrendezve. Ez a gyártói tesztvideó szerint akár 1,5A-t is bír, így nem is nagyon melegszik, épp hogy langyul, emellett nem papír tükrözőréteg van hozzá, hanem fél mm-es kemény anyag. Ez itthon nem kapható, 2 hónap lenne, mire ideérne, ha rendelnék. Szóval perpill emiatt felejtős a csere. (20-25 töltés után érkezne csak meg és ugye erre a 20 töltésre is kéne megoldás.)

Az árnyékolós megoldást még nem próbáltam, mert azóta még nem kellett tölteni, ma lesz a napja, hogy sort kerítek rá.
Ellenben van a neten rajz, ami a hozzászólások alapján sokaknak bevált:
https://andybrown.me.uk/wp-content/images//usbnoise/schematic.png

A teljes leírása:
https://andybrown.me.uk/2015/07/24/usb-filtering

Mivel nincs nyitva elektronikai bolt, nem is biztos, hogy azt a hosszú jelölésű alkatrészt itthon meg lehet kapni, ezért felejtősnek tűnt, de kb. ez alapján kezdtem el a kondis zavarszűrésen gondolkodni és azért céloztam erre a nyitóban is, hogy talán néhány kondival megoldható lenne.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

https://www.tme.eu/hu/details/blm18pg221sn1d/ferritek-gyongyok/murata/
https://www.tme.eu/hu/details/rrhl35-140-8t52/ferritek-gyongyok/richco/
Hogy van-e lábas jószágban, azt nem tudom, de TV alaplapokon biztos találsz hasonlót. Gyakorlatilag egy fekete vasdarabnak tűnik, és rövidzárnak mérhető. L-lel, vagy EF fel jelölik.
Ha kondenzátort építesz be, akkor mindenképp SMD kerámiakondenzátort javaslok.Induktivitásszegények, pont olyanok, ami ide kell.

Esetleg próbaként vezess ki 2 szál drótot a telefonból, és labortáppal nézd meg, hogy úgy is hülyéskedik-e.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A földelésre csipeszelés és az "alufólia ufós sapka" úgy tűnik hatott. Hogy melyik, azt még nem tudom, mert elvileg mindkettő.
Ha a fóliasapit földelem le, akkor is megszűnik az ugrálás (földelés nélkül nem) és ha az USB kábel van csak leföldelve, akkor is megszűnik az ugrálás sapi nélkül is.

Igaz most az eredeti gyári vastag USB kábelével használtam, míg korábban egy 2 eres töltőkábellel (árnyékolás nélkül).

Az is érdekesség, hogy ha vékonyabb (csak töltő) kábellel töltöm QI-n keresztül, akkor teljesen feltölti minden gond nélkül, viszont ha a 4 eres kábelen keresztül táplálom meg a QI töltőt, amikor ugye van a középső szálakon bizonyos ellenállás, akkor a QI töltő 91-92% körül lekapcsolódik a készülékről, majd vissza és ezt akár 20mp-3p időközönként képes megtenni. (90%-tól kezdi csökkenteni a töltőáramot %-onként a tel.) Ám mint írtam, ha nincs bekötve az adatszál, ez a hiba nem fordul elő és teljesen fel tudja tölteni megszakítás nélkül. Ezt is több különböző töltővel is teszteltem.
Hogy maga ez a jelenség miből adódik, nem tudom, ezt csak érdekességnek írtam le.

Ma volt a kábeles teszt, 2-3 nap múlva lesz a QI-s teszt, bár arra még nem kaptam tippet (csak a cserét), hogy ott mi lehet, hogy a töltést felveszi, de a készülék mégsem kapcsol töltésre. Még nem mértem, de az lesz a következő, hogy ilyen állapotában rámérek a + - érintkezőkre, hogy valóban kijön-e a QI-ból, vagy benne lesz valami probléma és nem ad ki eleget, miközben fogyaszt. Szóval ez a jövő zenéje még.

File csatolás: 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
?Már csak az a kérdés, hogy régen miért nem kellettek ezek a praktikák.
Lehet tényleg fárad pár elkó...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Kb. 1-2 hónapja csak QI-n töltöm, így ilyen tapis probléma nem volt. Viszont a 2 eres vékony, árnyékolatlan vezetékkel tölt az csak rendesen és én nem is figyeltem, hogy visszacseréljem a gyári 4 eres árnyékoltra (noha a bölcsőben akkor is csak 2 ér van bekötve, így csak az árnyék számít). Most, amikor fóliázva, földelve kezdtem, talán az első 1-2 percben volt némi ugrálás, de nem indítgatott el semmit. A végére levettem mindent (csipesz, fólia) és úgy sem ugrált.
Várhatóan holnap este töltöm ismét, lehet maradok a 2 kábelnél és összehasonlítom árnyék és föld nélkül, hogy a vékony kábel okozza-e a problémát.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: telefongyártók nem javasolják a 80-90% feletti töltést

Bálint

0

Onionshed
Onionshed picture

Üdv. Forrás?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Guest
Guest picture

Üdv!
Gondolom, másokat is irritál amikor a napi olvasmányaidat képző bulvárszemetet ajánlgatod mint ez esetben is.
Leküzdöttem a tapasztalaton alapuló "ezt ne olvassuk" egyfajta fogadalmat. Nos, mintha mindegyik ugyan azt a forrást használta volna fel, de az egymástól való kopizás is ott figyel. Türelemmel végigolvastam mindet de semmi, a legkisebb mértékben szakmai információt nem kaptam a miértekről. Lehet hogy ez nálam egy "betegség" de úgy vagyok vele, ha már elolvasok valamit, valódi információhoz szeretnék jutni.
Az alanti linken olvasható cikk számomra informatívabb mint a Te linkjeid semmitmondó, "fogadd el mert csak!" típusú firkálmányai.

https://logout.hu/bejegyzes/tordaitibi/li-ion_akku_teveszmek_ellen.html

1

Onionshed
Onionshed picture

Kösz hogy összefoglaltad nekem legalább nem kell.Egyébként ez a sok téveszme az első prius akkukezeléséve kapcsolatban alakult ki. onnantól, hogy kiderült a kocsi az akku utolsó 20 százalékát használja (nyilván sarkítok) , azt hiszik minden akkus eszköznek ez a jó.

0

guriga
guriga picture

Nem értem ez mennyiben csatlakozik az itteni javításhoz, senki se fogja elolvasni az idézeteidet mert tudja vagy nincs rá ideje. Gondolom az iskolapadban ez érdekes téma lehetni.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:a kolléga említette a 90 % feletti töltlési problémáját

Bálint

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Saját tapasztalat alapján a rendesen 100%-ig feltöltött aksi tovább bírja, mint ha korábban veszem le.
Amikor a ki-be kapcsoló töltés miatt leveszem már 90% körül, akkor az aksi gyorsabban merül. Természetesen levonom a kieső töltést és egyszerűsítve számolok, így
100%-->10%=2,5 - 3 nap
90%-->10%=1,5 - 2 nap

Míg 100%-ra töltött aksinál a %-ok lassan egyenletesen esnek, addig a nem teljesen feltöltött aksi esetében jóval gyorsabban.

Pl. 10 perc pasziánsz teljes töltéssel közepes fényerőn 1-2% merülést eredményez, ugyanez csak 90%-ig töltött aksi esetében 2-3% is lehet.
Mindemellett a 3 éves 99%-ban mindig teljesen feltöltött aksi még közel annyit bír, mint a vásárláskor, így személyes tapasztalatom alapján a teljes feltöltés nem árt neki. (Ismerősöm, ami szinte soha nem tölti fel, épp csak 5-10 percekre dugja töltőre a készülékét, neki 1,5-2 évente kell aksit cserélnie.)

https://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries

"Note that a Li-ion battery that has received a fully saturated charge will keep the voltage elevated for a longer than one that has not received a saturation charge."

"Vegye figyelembe, hogy egy teljesen telített töltésű lítium-ion akkumulátor feszültsége hosszabb ideig fennmarad, mint amelyik nem kapott telítési töltést."

Tehát fontos a csepptöltés.

Megjegyezném, ha már úgyis töltőelektronikával látják el az aksikat (rajta az aksin), akkor ha valóban igaz lenne a 80%, akkor azt az elektronikát szabályoznák be, hogy 80%-on kikapcsoljon. De nem teszik... nem véletlenül.

A laptop aksija pl. állandó töltésen van, 2-3 havonta 1x merítem le teljesen, de amúgy mindig hálózatról működik. A laptop hogy olykor dolgoztassa is az aksit 95%-ig hagyja lemerülni 2-3 hetente úgy, hogy töltőn van, majd visszatölt 100%-ra. 5-6 éves a készülék, de még 1,5-2 órát simán megy aksiról. Évente 1x újrakalibrálom (5x 0-ra merítem és 100-ra töltöm), ezzel az 1-1,5 órásra csökkent teljesítményt ismét visszaállítom 1,5-2 órásra.
Régebbi (10+ éves) laptop esetében a 30 perces működés ilyen regenerálással / újra kalibrálással 50 percesre növelhető.

Szóval nekem a 100%-ig töltés (azaz a csepptöltés "nem lespórolása") bevált telónál és laptopnál is. (10+ éves laptop aksi nem sok embernél bír még majdnem 1 órát.)

0

Onionshed
Onionshed picture

Pontosan így van. Volt lehetőségem 2 egyforma telefont különbözőképpen tölteni kb 2 évente ujakat. A teljesen feltöltött kisütött jóval hosszabb élettartamú.Nem értem hogy terjedt el az ellenkezője. Bárki kipróbálhatja.

0

guriga
guriga picture

Ha már ráültél erre a szálra akkor a konkrét típusra keresve kellett volna válaszolnod. A töltés téma jó , de már a telefonok zöme szint vált 90%-nál. Menjünk vissza a tapihoz inkább.

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Pusztán reagáltam a mellékszálra, amit felhoztak.

0

guriga
guriga picture

Pusztán annyi lenne a dolgod, hogy szólj ha ferdül a téma, de amint látom te szeretsz beszélgetni sokat írni, a cucc meg nem javul. Elsőként mondtam hogy "gerjed" szűrni kellene, sőt éjjel hagyni a telefont mást kellene tapizni. smiley Remélem ennyi humor belefér.

1

Mr._V.
Mr._V. picture

A "szűrés" földeléssel, illetve vastag, árnyékolt kábellel a kábeles töltésnél úgy tűnik megoldotta a problémát. Így "a cucc javul".
Mást sajnos nem tudok tapizni, mivel egyedül élek, pedig hidd el, lenne rá igény.
Sokat pedig azért írok, mert a részletekben rejlik olykor a megoldás. Én sem szeretem az olyan leírásokat, hogy "kékhalált kapott a gép, mit csináljak?". Ha leírja a konkrét hibakódot (és nem a kékhalált), már tudnék választ, de kevés infóval nem igazán. Lehet kicsit túlfogalmazom, ilyen vagyok.

0

guriga
guriga picture

smiley Legalább érted a humort az jó, de a "sok beszédnek sok az alja", a nyitódat is ketten háromféleként értelmeztük. smiley

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Teljesen más lett végül a megoldás arra, hogy 1 érintés több helyen látható USB-s bölcsős töltés esetében.
Több konnektor van több fázisról. Eddig abba a konnektorba volt dugva a töltő, ahonnan még ment egy laptoptöltő és egy másik telótöltő is. (Csipeszeléskor, árnyékoláskor dugtam át egy másikba, ahol jobban hozzáfértem a dolgokhoz... azóta nem is volt gond. Amint bedugom egy másik konnektorba, ahol a korábbi eszközök nem zavarják be, az érintések nem ismétlődnek. Tehát valamelyik másik töltő belső rezgőköre valamiért visszadolgozik a hálózatra és ez bezavarja a készülék töltését.

Szóval eszerint meg lett a megoldás, igaz a hiba nincs kiküszöbölve, a hibaforrás közelítőleg van megtalálva. Majd futok még 1-2 kört, hogy magában az elosztóban lévő eszközök valamelyike zavar-e, vagy netán ezen a fázison van valami zavar.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Aha.
Olcsó és gyors megoldás egy zavarszűrős hosszabbító. 
Főleg, ha magát a zavarforrást dugod abba.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Gondolom,hogy nem fog tetszeni. Tervezett avulás(?)

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A korábbi készülékem (Panasonic GD92) több, mint 10 évig szolgált... a végén már úgy kellett faragni bele aksit, mert nem lehetett sehol kapni és az aksi a hátlap is volt egyben. Csak már a 3. aksi után nem lehetett többször rendesen összerakni, így egy nagy beruházás alkalmával újabb legalább 10 évre vettem egy 120e Ft-os készüléket, pont azért ilyen drágát, ilyen ütés és vízállót, hogy 10 évig ne kelljen lecserélni.

Szóval egy töltési probléma miatt nem dobok ki 120e Ft-ot az ablakon. Ha nagyon nem lesz megoldás, akkor is lesz "sufnituning" megoldás kihagyva a készülék töltőelektronikáját: a QI direktbe rákötve az aksira 4,1V-ig leszabályozva. Mivel az aksiban úgyis van töltés szabályzó elektronika, így csak a jó érték kijelzése miatt kell újraindítani 2-3 naponta töltésenként.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Én valami érintkezési problémára gyanakodnék, akár a készülékház földelése, akár valahol beljebb, az előlap és a készülékház, vagy az előlap és a panel közt, ami az idők filyamán bizonytalanná véált. Lehet, darabokra kellene szedni a készüléket, éás újra összerakni, figyelve minden egyes érintkezési pontra, csavarhelyre.

0

guriga
guriga picture

Csak töltésnél van a hiba, inkább valami ferritben kellene gondolkozni.  Vagy használni a drágább töltőt.

1

Jaca
Jaca picture
****

De azt mivel magyarázod, hogy pár évig az asztali töltő nem okozott ilyen gondot?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Nekem már ott problémám van . Hogy egy működő telefonba "belefejleszt", miközben van egy eredeti töltője . Ami jól működik .Az érintkezők.karbantartása nem nagy teher . Szerintem.

0

guriga
guriga picture

Nem akarok állandóan idézni, olvasd el figyelmesen a nyitó szöveget! Beépített valami Q csodát és van két töltője, egy gagyi és egy drága, a gagyival van ez a hiba, a drágával semmi baj.

1

Joe
Joe picture

Szia! 

 Beszéljünk Magyarul! Az a Q micsoda csoda indukciós töltő. (Nem rossz dolog, én is azzal töltöm, az autóban is ez van, fenn a lakásban is egy Samsung tölti a Hüvelyt.) Ez lett utólag belerakva. Ezzel jó. A gyári töltés iránnyal van a baj.  

Lehet a kettő nem szereti egymást. Ennek kiszűrése megoldható, kivesszük a ráépítést, eredeti állapot visszaállítása utána hibajelenség meg van e?  A poszt szerint kiszűrve.  A gyári töltőrészt nézném át mikroszkóp alatt. Ha nem látszik a hiba esetleg kondenzátorra gyanakszok. (A "nagyok" cserélik a panelt.)

0

Jaca
Jaca picture
****

Pdeig jobb lenne:

Nem a QI beépítése után kezdődött a hiba, 

0

guriga
guriga picture

Nem korrekt kiragadni fél mondatot, de tietek a pálya én kiszálltam.

1

Jaca
Jaca picture
****

Akkor neked kellene még olvasgatnod írás helyett. 3 éves készülék mindenféle töltő zavart okoz neki, már csak a drágábbik vezetéknélkülivel jó. A hiba fennállt már a QI beépítése előtt is.

0

guriga
guriga picture

Ha nem tévedek erről lenne szó.
https://www.google.com/search?q=Conquest+S8&client=firefox-b&sxsrf=ALeKk...
Mielőtt nagyon bántanád, nem melegszik töltéskor?

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Ennek egy régebbi verziója, de igen ez az.
Nem melegszik. 6A aksi van benne, nem egész 1A a töltőáram. Egész éjszaka szoktam tölteni, de 2 napot mindig, 3 napot ritkán bír. 2 nap átlag használattal, 3 nap csak többnyire levelezéssel.

0

guriga
guriga picture

Véleményem szerint ezt a hibát te okoztad, kondicserével nem tudod megoldani. Valamitől gerjed, ne tapizd amikor tölt. De nem sok az 1A töltés?

1

Joe
Joe picture

Szia nem tartom soknak. A Hüvely Matyi huszasom az USB 3.0, az 3A  Csak azzal megy a szuper csardzsing !

Ja, a Samsung indukcilós töltő is tudja.

(Huavely Mate 20 pro, super chargeing) 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

6A aksihoz az 1A sok??? Több, mint 6 óra alatt lehet feltölteni. Más készülékekben 2,5A aksi van, 750mA töltéssel.
Durván 90%-ig 1A-el tölt, majd onnantól lassul vissza 250mA-ig fokozatosan.
A gyári töltő 1A-s. Ha nagyobbat rakok rá, akkor sem tölt gyorsabban, de ennél lassabban semmiképp se jó, ha töltődik, hiszen akkor 1 éjszaka kevés lenne hozzá.

Mivel okozhattam a hibáját???
A panel a készülék felső részén helyezkedik el, ahhoz nem nyúltam. A tápérintkezők belső felére forrasztottam rá a QI-t, mely gyárilag visszáram ellen védett és az is csak 1A-t tud leadni... ráadásul azokon a szálakon nincs visszáram, tehát ha nincs töltés, az érintkezőkön nem mérhető feszültség.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: több gyártó  nem javasolja a töltés közbeni telefonálást.

Bálint

0

Joe
Joe picture

Drótról. Itt ha leveszed a töltőről kb 5 centiről megszűnik a töltés.

Tesla módszer az energia átvitelére, csak nem hüvelykujjnyi vastag vezetékű az adó tekercse, ahogy egy régi fotón láttam.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nem telefonálok közben, hiszen bölcsőben tölthető a készülék vagy a QI-val, amihez akkor a QI töltőt (amire leteszem) is a kezemben kéne tartanom.
A használás úgy értendő, hogy mondjuk az asztalon van a töltőn, de pl. pasziánszozok rajta vagy épp viberen írok valakinek, tehát nem telefonként, hanem PDA-ként használom.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Szerintem.Ne"konstruálj bele" a telefonba!
Szerintem.
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Már a QI-t is "belekonstuáltam", mert ez még az első kiadás, a bölcsős-töltős és nem az oldalsó mágneses töltős, mint a későbbi kiadások, ám az oldalsónál jóval több érintkező van, itt csak 2, ami elég gyatrán érintkezik, mert a réz érintkező szinte 1 hét alatt elkoszolódik és ilyenkor előfordul, hogy töltőn van, de mégsem tölt, csak merül... ezért került bele a QI, hogy ha este 25%-on rakom rá, akkor reggel ne 15-20%-on vegyem le, hanem garantáltan töltse.

Viszont mostanában a QI esetében is előfordul olyasmi, hogy a fogyasztás megvan (azaz a töltő felvesz 1A-t, jelzi, hogy tölt), ennek ellenére a készülék nem kapcsol töltésre, csak 5-10 perccel később, vagy újraindítás után, ha inkább az újraindítás mellett döntök.
Tehát perpill. egyik töltési megoldás sem 100%-os, de ezt a tapi zavarást nemrég kezdte csak, így most elsősorban erre keresek megoldást.

1

Joe
Joe picture

Gondolkodtam! (Néha szoktam.)Vidd el szerelőhöz, szoftver frissítése mikor volt?

Noname töltővel csinálta ezt a Hüvely Matyi. 

0

proba
proba picture

Ha a tapit csak vezetékes esetben zavarja, dugd be fordítva a töltő adaptert a konnektorba, Lehet nem kondenzátor kell bele, hanem kondenzátor nem kell bele. ( mármint a töltőbe.)  Ha a másik töltrési módnál is zavarja, akkor passz.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Több különböző töltővel is ez a probléma. Nem hiszem, hogy mind "rosszul" dugnám be.

0

guriga
guriga picture

"Gyári töltővel használtam 99%-ban, de másikkal sem volt ilyen jelenség.)
Beépítettem QI töltőt is a készülékbe (van benne hely bőven), így többnyire mostanában azzal töltöm, mert így lehet közben használni, ám abból is 2 töltőt vettem, 1 átlagos és 1 drágább kiadást. Az átlagos esetében ugyanaz a jelenség, mint a hálózati töltők esetében, de a drágával rendesen tölt."

Itt minden választ megkapsz, nem is értem mi a probléma.

1

varga jano
varga jano picture
*****

Ha már így "belejavítottál" a telefonba , a szoftver is az újabb kiadásé vagy...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Szoftverileg nem szoktam semmit frissítgetni. A gyáritól 1-el újabb (3 hónappal a gyári kiadása utáni első és utolsó firmware), csak az alapprogramok fejlesztése volt az útolsó frissített fw-ban (pl. walkie-talkie több csatornát tud tárolni). Tehát 2017-es rajta a rendszer és a programok is régiek (Viber pl. 7-es, amikor már 12-es a legújabb).
Én nem vagyok frissítésmániás... ami jó, nem kell hozzányúlni.

0

Joe
Joe picture

Én se. Ha kijön valami várok, megvárom a visszajelzéseket az új firmware-ekről. Alapból ki van tiltva a frissítés a gépben. Viszont a 2017- es szoftver mobilon kövület. Lehet az csinálja. Nézz utána, kérdezz specialistát!
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Egyszerre válaszolok, nem mindenkinek külön, mert hosszú lenne.

1. A töltő érintkező hiába van fényesre pucolva, egyszer 0,5A, egy kis mozdításra 1A a töltés. Ezt már leírtam... este 1A-en otthagytam, majd fél órával később már csak 0,5A-el töltött, így reggelre ha mondjuk a "kijelző töltés alatt nem kapcsol ki" állapotban volt, akkor wifi+kijelző= vagy semmit nem töltött, vagy épp csak valamit. Ezért mivel ezt 10 töltésből 4x eljátszotta, beleuntam és áttértem a QI töltésre, amivel ezt a problémát kiküszöböltem. (Tudom, kapcsoljam ki a kijelzőt, wifit, de akkor sem tölti fel 0,5A-el reggelre a készüléket.) Tehát nem "tákolmány", hanem egy szükséges megoldás volt. A készülék vízálló, így jack vagy egyéb töltési csatlakozó utólagos beépítése nem volt opció, a saját csatlakozója meg ugye nem érintkezik rendesen... ezért van több érintkező az újabb modelleken (oldalt és nem alul, mágneses és nem "rátevős" csatlakozással), mert ez szériahiba volt.

2. Már írtam, hogy nem frissítgetem a szoftverét. 2 kiadás volt rá, egy gyári, amivel jött és egy pár hónappal utána kiadott 9MB-os csomag, melyben funkcióbővítések voltak. Azóta nem adtak ki hozzá újabbat, az a 2017-es 9MB-os van rajta 2 éve, amikor újra kellett telepítenem és még root előtt rá tudtam tenni.

3. A két töltés nem szereti egymást... Mint írtam, ez egy bemenet, ezen a töltőszálon visszáram nincs. A QI diódázva van gyárilag, hogy visszafelé ne fogyasszon. Ha pedig bölcsőben van, eleve oda se férne a QI töltő a készülékhez, tehát a 2 helyről egyszerre töltés is kizárt. Így egyik sem szólhat bele a másikba... és fél éve így használom, tehát nem most jött volna elő a probléma.

4. "Itt minden választ megkapsz, nem is értem mi a probléma." Az, hogy ami óta ez a tapi-zavarás hiba van, nem mindig indul el a töltés QI-ről. https://elektrotanya.com/comment/439281#comment-439281
"...a fogyasztás megvan (azaz a töltő felvesz 1A-t, jelzi, hogy tölt), ennek ellenére a készülék nem kapcsol töltésre, csak 5-10 perccel később, vagy újraindítás után, ha inkább az újraindítás mellett döntök."
Tehát a töltőn a valós töltőáram látható (1A), de sem a töltésjelző LED, sem a szoftveres műszere nem mutat töltést, holott ugye a töltőn magán ott az 1A fogyasztás. Ez úgy is elő szokott jönni, hogy tölt 10 percig, a teló szerint megáll a töltés, a töltő szerint továbbra is maxon fogyaszt a teló... majd 10 perc után ismét elkezd tölteni és onnantól már nem szakad meg többször. A QI vevő épp csak langyos, tehát nem annak a túlmelegedése okozza.

5.

0

Sponsored links