You are here

Telefunken Palcolor FS533 chassisTx92

11 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Sziasztok kedves kollégák ! Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Már írtam ezzel a géppel kapcsolatosan (eredeti függőleges ic kiváltása)írtátok hogy nem lehet csak eredetit belerakni,megfogattam! Most az a gond hogy nincs EW korrekció. Szkoppal mérve az STV2145 EW kimenetén van jel de az egyáltalán nem hasonlít a rajzon jelzet-re. Végfok tranyo jó de cseréltem is. Ma cseréltem az STV-t is de nem ez volt a hiba. Lehet hogy a szerviz menübe kéne állítani? Hogy kell belépni? ha tudjátok írjátok meg és azt is hogy kell állítani ezt az opciót. De ha van más ötlet nagyon kérek mindenkit ossza meg velem. Rajzom van a készülékről! Előre is nagyon köszönöm. Eddig minden estben bejött a segítség ezért fordulok most is hozzátok. Üdvözlök mindenkit, sziasztok!

Comments
stomi
stomi picture

Szia Stocker!
Készenlétbe kapcsolod, kikapcsolod a hálózati kapcsolóval.
Megvárod míg elalszik a LED, aztán a távon a kék (VT) gombot nyomvatartva bekapcsolod.

0

Stocker
Stocker picture

Szia stomi! A távirányítóról már lekoptak a feliratok és a színek is megfakultak,eléggé leharcolt a táv de működik. Rendben de hogyan tovább? még nem csináltam ilyet?!. Hogyan lépek ki a menüből? hál.kap ki kap?
Köszönöm az infót előre is. Szia!

0

stomi
stomi picture

Szia Stocker!
Nem emlékszem milyen szervizmenüje van, de olyasmit keress, hogy geom, EW, pin amp, trapez.
Ha külön nem jelzi, elég ha készenlétre kapcsolod a kilépéshez, de lehet, hogy előtte el kell tárolni az új beállításokat.
Én gyanítom, hogy lesz ott még valami fizikai hiba is, úgyhogy ne nagyon állítgasd el!

0

Stocker
Stocker picture

Szia stomi! Előttem a rajz és nézem hogy milyen egyszerű a fokozat. Már kivettem a végfok tranyót és úgy mértem az ic-ről jövő vezérlést és köze nincs a jel alaknak a névlegeshez tehát az ic körül valami. Az ic-t már cseréltem a tápja rendben ha jól emlékszem egy szem elko van az ic áramkörében azt biztosan cseréltem. Én szerettem volna a TDA 8177 helyett 8177F jelű ic-t berakni(ilyen volt itthon)megy vele de nem tökéletes viszont! biztosan állítom hogy a kép korrekció tökéletes volt ez 100%. Raktam bele eredeti függö ic-t és nekem úgy rémlik azóta ilyen, de az eltérítés tökéletes. Lehet hogy össze függ? és hogyan?. Mi a meglátásod a szerviz menüt nem szívesen piszkálnám. Köszönöm a segítségedet!

Üdv: stocker

0

stomi
stomi picture

Szia Stocker!
Elvileg nincs köze a függ IC-nek ehhez a hibához, hacsak nem szakadt fel valamelyik fólia a cseréjekor.
A TDA8177 helyett nem jó az F végű.
Ellenőrizd a DL21-22; CL21-22; LL22; CL44; RL47 alkatrészeket.
Nem biztos, hogy egy nem jól működő fokozatban azokat a jelalakokat látod amik a rajzon vannak. (egy működőnél sem mindig)

0

Stocker
Stocker picture

Szia stomi! Ha lekötöm a végfok bázisát a jel alak akkor sem jó nyomokban sem hasonlít. Tudom hogy a rajzon közölt ábrát nem kell szó szerint venni de legalább közel olyat mérünk de itt nem fér bele. Az LL22- RL47-RL46 ellenőriztem azok jók. A többit szerintem cserélni kell mert lehet hogy mérve jó pl.DL21-22 de ezt is meg csinálom mert egy ilyen egyszerű fokozat már csak nem fog ki rajtunk! Köszi a segítséget ha van ötleted írd meg várom.

Üdv:Stocker

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia Stocker!

EW-korrekció hiba miatt miért cserélünk függ IC-t????
TDA 8177 nem DEF + O/W IC!!!
Azok pl: TDA8350Q, vagy STV9306 stb!

Üdv

0

Stocker
Stocker picture

Szia M.Gábor! Nem az EW hiba miatt cseréltem függő ic-t. Egyszer kivettem a gépből mert kellet valahova (ez a gép már évek óta nálam van -kaptam-). Most rendbe akarom tenni tudtam hogy milyen ic való bele de az nem volt itthon és gondoltam hátha de nem jött be. Volt kép az "F" jelűvel de a kép tetején volt problem ami a két ic különbségéből adódott most már tudom. De az EW jó volt vele még ha nincs is köze hozzá ezt tudtam de így teljes a történet. Bele raktam a 8177-t függö eltérítés rendben de EW hiba ekkor jelentkezett. Fólia szakadás nincs erre én is gondoltam és meg mértem. Az STV 2145 13. lába az EWDRIVE a rajz alapján. Bocsi de hogy jön a képbe a TDA8355H az mit csinál? Nem találtam dokumentációt a 8355H -ról sőt az alkatrész sem beszerezhető (HQ-SINI). Esetleg helyette valami? Köszi a segítséget. Szia.

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia Stocker!
Bocsika kevertem, az ICC17-ben lakik és általában minden más működik rajta csak az OW drive döglött...
Szerencsére nekem TX807-ből jut sok, bár abból is annyi a variáció '98-2005-közt, hogy győzzed követni.
Nyitva vagy zárva van a végfok? STV 12-lábán jó a jel?

Üdv

0

Stocker
Stocker picture

Szia M.Gábor! Mértem a jel alakot a 12. lábon de nem emlékszek már mint ha ott jó lenne...,de a 13. lábon biztosan nem jó! valami egészen más a jel alak. A vég tranyó szerintem zárva mert a másikat amit cseréltem külön bordára raktam és vezetékkel kötöttem be az nem melegedett,ezért is csináltam így. És ha lekötöttem a bázist az EW torzítás nem változott semmit. Lehet hogy az STV áramkörében valamelyik SMD.ment tönkre? Valami apró vacak lesz a gond mint már olyan sokszor de majd kiderül!
Ha van ötleted kérlek írd meg! Köszi a segítséget.

Szia!

0

Sponsored links