You are here

Terra Mobile 1450 laptop kijelző probléma

3 posts / 0 new
Last post
nilsmasterson
nilsmasterson picture

Sziasztok!
Egy Terra Mobile 1450 típusú laptoppal küzdök. Hibája a kijelző led nem világít, de külső monitoron van kép és hátulról lámpával megvilágítva a panelt látszik a kijelzőn hogy ott a kép. A panel BOE HB140WX1-400. Rendeltem AliExpressről egy új panelt, megjött, betettem, háttérvilágítás van, viszont nincs kép. Az új kijelző típusa BOE HB140WX1-400 V4.0, tehát gyakorlatilag ugyanaz, kivéve a V4.0.
Tehát: 
Eredeti kijelző: nincs háttérvilágítás, de képet megjeleníti, de nem látszik csak ha egy erős lámpával megvilagitom a kijelzőt hátulról.
Új kijelző: van háttérvilágítás, de nem jeleníti meg a képet.

Eladó szerint nálam van a hiba, nem ismeri el, hogy rossz a kijelző. Azt mondja nem kompatibilis a laptoppal, küldjem vissza. De volt olyan javaslata is, hogy a led kijelző kis panelján lèvő chipet tegyem át, vagy ha van programozóm, akkor programozzam át. Valóban van ilyen lehetőség vagy csak mellébeszél?

A régi kijelzőn amúgy az smd biztosíték ment ki, próbaképpen kicseréltem, de ezután az alaplapon ment ki led meghajtó mosfet előtti 2A-es smd biztosíték.

Szóval erősítsetek meg benne, hogy az új kijelző rossz. Ha így van akkor nyitok egy dispute-ot és visszakérem a pénzem.
Üdv.: nils

File attachment: 
Comments
Onionshed
Onionshed picture

Hi. Igen ,nagyon sokszor át kell programozni a kijelzőt a normális működéshez, nem beszél félre az eladó.

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Köszi a vàlaszt!
És miből àll egy ilyen árprogramozás? Mi kell hozzá? A régi kijelző meghajtó programot ki kell olvasni majd beírni az új kijelző ic-be? Mennyire bonyolult művelet?

0