You are here

thomson 32lb040s5 LCD TV

8 posts / 0 new
Last post
romanz

Szép napot mindenkinek!
Segítséget kérnék a fenti TV javításában. EFC 031E chassis. A manualját megtaláltam a tanyán, de pont a fő tápegység rajza nem szerepel benne. A következő hibás alkatrészeket találtam benne: Q2: 17N80C3, D21: BYV26EV, IC11: TL431, R53: 10R, ZD1:??, IC2: 17A06. A ZD1 értékét nem tudom, illetve a 17A06-ról nem találtam semmi infót. Tudnátok-e nekem segíteni abban, hogy hol beszerezhető. Ha esetleg van valakinek táprajza megköszönném.
Üdv! Zoli

Comments
mdecsi

Szia!

Biztos az a 17A06? Elég picik ezek a zenerek, nem lehet, hogy rosszul olvastad le? Tipikusan a középső betű V vagy C szokott lenni.

DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

romanz

Szia DM!
A zener értékét nem tudom leolvasni, mert csak foszlányok látszanak rajta. Az IC-t nem tudom azonosítani, csak az van ráírva, hogy 17A06 és SOP8 tokozású. Ha tudnál segíteni, köszönöm!
Zoli

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi

Szia!

Ja, hogy a 17A06 nem a zener jelölése? Bocs, nem olvastam el figyelmesen a leírásodat, pedig korrektül írtad le.

No, az IC NCP1217

http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/NCP1217-D.PDF

Sininél 7539 Ft, vagyis heroin árban adják. hq-nál van az NCP12-es sorozatból jópár példány, nézd meg, hátha valamelyikkel tudod helyettesíteni, sokkal olcsóbban adják őket:

http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=ncp12&ls=20&sm=2

A zenert biztosra csak rajz alapján lehetne megmondani, de ha leírod, hogy merrefele van, akkor talán tudunk segíteni. Ha a szekunder oldalon, akkor lehet, hogy egyszerű védelem és ott az értéket meg lehet tippelni, illetve akár ki is lehet hagyni némi kockázatvállalás mellett.

Üdv,
DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

romanz

Szia DM!
Elképesztő, hogy megtaláltad!!! Sosem gondoltam volna, hogy egy tök más szám alatt lehet rálelni. Az IC leírásában többször említik az UC384XX sorozatot. Elképzelhető, hogy helyettesíthető vele? Azért kérdem mert van UC3842B smd IC-m. A zener a primer oldalon van, az anód a fenti IC 4. lábára valanint egy opto 3. lábára, a katód az IC 6. lábára van kötve.
Köszi a segítséget!
Zoli

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi

Szia!

A zener -szerintem - az ic táp túlfesz. védelme lesz. Amíg nem indul el a táp normálisan addig kihagyhatod. Hangsúlyozom, szerintem, de majd a többiek is megmondják.

Az UC3842 250kHz-es kapcsoló frekivel működik, a te példányod viszont csak 65 kHz-en. Ezen kívül teljesen más a lábkiosztása is. Ez utóbbin még mondjuk lehetne segíteni - bár SO-8 tokozásnál már ez is izgalmas - de tartok tőle, hogy a 3-szoros kapcsolófreki módosítás nélkül nem igazán fog működni.

DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

romanz

Hello!
Akkor nem marad más mint az eredeti.
Addig is köszi! Ha sikerült megjavítani, jelzem a tapasztalatokkal együtt.
Zoli

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi

Szia!

Sok szerencsét és várjuk a végeredményt! :oke:

DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content