You are here

THOMSON DPL-680 lefagy MEGOLDVA

5 posts / 0 new
Last post
oberoka
oberoka picture

Tisztelt Tanyalakók.

Van egy címben szereplő házimozi erősítőm, aminek az a baja, hogy bekapcsolás után három művelet hajtható végre, aztán lefagy. Kb. 1-3 perc múlva újból lehet három műveletet végrehajtani, majd ismét fagyás. És ez így ismétlődik.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a hibás ez a microkontroller. ht48r05a-1
Kérdezem, van-e valakinek bontott, de jó , vagy új, szóval minden megoldás érdekel.

Üdvözlet

Comments
oberoka
oberoka picture

Hát megoldódott a probléma!
Valóban a ht48r05a-1 volt a hibás.
Azt elmondanám, hogy a nagy alkatrész keresés közben milyen hibát követtem el. Kerestem az IC-t, hát természetesen beütöttem a google-ba. Ilyet csak külföldről lehet rendelni. Rágódtam rajta sokáig, aztán valami isteni sugallatra kíváncsiságból megnéztem a Sini-nél. Természetesen volt nekik 1000 ft-ért, két nap alatt meghozták, és mire kimentem érte már csak 500 ft volt az ára. Ezt csak ezért mondtam el, mert annyira bíztam a netes keresésben, és itt volt az orrom előtt.Sajnos az ASWO, ill a SINI készletét nem éri el a google.

Ennyit tanulságként

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Próbáld ki az összes funkciót, lehet hogy a vezérlőbuszt bénítja valami hibás periféria. Ha lehetőség van rá akkor próbáld meg egyesével leválasztani tunert, bemenet választót, dolby processzort.
Ha hűtésre vagy melegítésre megjavul akkor biztosan a mikrokontroller a hunyó.
Ha más nem hoz eredményt akkor bontsd meg a tápellátását és csökkentsd néhány tized volttal. DVD lejátszónál már bejött néhányszor.

0

Vote up!

You voted ‘up’

oberoka
oberoka picture

Pontosítok.

A lefagyás minden esetben a funkcióváltásnál következik be. Funkción belül lehet kezelni, de pl. a tuner módban meg lehet keresni az adókat, de ha memorizálni akarom, akkor memorizál, de lefagy, utána meg kell várni, míg felold, aztán lehet a következő adót keresni, memorizálni. Ez meg is marad amíg ki nem húzom a konnektorból, vagy nem kapcsolom stby-ba.
Amikor fagyott állapotban van ki sem lehet kapcsolni, vagy megvárom a feloldást, vagy kihúzom a konnektorból. Ez is gond. Szóval így állunk

0

Vote up!

You voted ‘up’

gyula3925
gyula3925 picture

sziasztok
Ugyanez a problémám. Nem ilyen rossz a helyzet mint amit írtál. Nekem csak pár óra után fagy le.
Rendeltem ht48r05a-1 mikrocontrollert. Ezt a mikrokontrollert fel kell tölteni programmal? A régi mikrokontrollerből valahogy át kellene pakolni a programot? 
Nekem csak 1 kellett de csak egyszerre 10db-ot tudtam rendelni, tehát maradni fog 9db. Ha valakinek kell valami jelképes cserealapon tudok adni..

0

Vote up!

You voted ‘up’