You are here

Töbcsatornás rádió fr ás nővérhivó épitésében kellene egy kis segitség vagy tanács aki esetleg csinált ilyet

7 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
felkértek hogy szerkesszek meg egy 5 szobás sulyos elfekvőbe valamilyen nőver hivót.
Mivel az épületett nem rég adták át és nem számoltak erre nem is hagytak rá külön huzalozást igy én valami rádiós több csatornás megoldásban gondolkoznék lényegében csengetésre kellene de ha ez meg lenne akkor oda már lehetne valamilyen fény indikációt is rakni na ebben kellene valamilyen segitség esetleg kész több csatornás csengő vagy táv irányitó.

Comments
feci
feci picture

Szia.
Azt nem tudom hogyan csináld csak azt tudom, hogyan kellene működnie.
Minden beteg keze ügyében kellene egy hívó gomb amit fekve, erőlködés nélkül elér. A csipogó és fény a nővér szobában van. Amikor ez megszólal akkor a nővér indul és a folyosón a beteg szobaajtaja felett világít egy jelzőfény, innen tudja melyik szobába kell menni. Belül a szobaajtó mellett van egy tábla a kapcsolóval amivel kikapcsolja a riasztót. Ez egyúttal jelzi is a rendszernek, hogy mennyi idő alatt ért oda és kezdte meg a beteg ellátását. Tehát nem olyan egyszerű ez mint gondolod.

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

Szevasztok!
Azt vegyétek figyelembe hogy a kérdező Ukrajnából ír, nem éppen konszolidáltnak mondható körülmények mellett. A legproblémásabb dolog az anyagbeszerzés, bármilyen megoldás is születik.
Egyébként meglepően sokan foglalkoznak ezen berendezésekkel. https://www.google.com/search?q=n%C5%91v%C3%A9rhiv%C3%B3&ei=w6adWtTnOY7N...
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

feci
feci picture

Szia.
Ez világos, de azt amit más elcseszett csak nem vállaltatjuk vele magára. Bár azt is értem, hogy a pénznek nincs szaga még a félig háborús helyzetben se.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Be kell huzalozni kábelcsatornába. Egy UTP kábel szobánként pont elég: 5+1 ér a csengőknek, 1 érpár a nyugtázógombnak. (Ezek úgy szoktak működni, hogyha csenget valaki, akkor behúz egy öntartó jelfogó, és kigyullad a szobához tartozó lámpa, amit csak egy az adott szobában elhelyezett gombbal lehet törölni. Erre azért van szükség, hogyha a nővér éppen másik szobában jár, akkor is tudja, hogy hova kell még mennie.)

Persze meg lehet csinálni 433MHz-es kapunyitóval is... de tényleg csak a baj lesz a kimerülő elemekkel, elvasző távirányítókkal...

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

Szia!
"Mivel az épületet nem rég adták át és nem számoltak erre nem is hagytak rá külön huzalozást"
Azért ez a mondat elindít bennem egy meglehetősen cifra körmondatot.
Az öt szoba az öt ágyat vagy szobánként többet is jelent? Az biztos hogy egy gondosan kivitelezett vezetékes rendszer megbízhatóságával nem ér fel semmilyen más megoldás. Ne feledd, itt emberélet múlik a szerkezet megbízható működésén még ha elfekvőről is van szó. Vagy is a filléreskedő megoldások kifejezetten kerülendők!
Rengeteg adó és vevő RF modul létezik. Csak illusztrációként: http://hu.farnell.com/c/wireless-modules-adaptors/rf-modules
Egy komplett rendszerhez szükség lesz programozási ismeretekre és fejlesztő környezetre.
Az egész projekt szerintem elég meredek dolog mert beleszólhatnak az adott ország eü. szabványai, előírásai.
Összességében én járhatóbb dolognak látom falon kívül, kábelcsatornában utólag vezetékezni amit egész kulturált módon meglehet csinálni. Nincs az adónál lemerült elem vagy kihúzott adapter, nincs a vevőnél lefagyás és hasonló jelenségek.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture

szia: és így nem zavarhat más e.ü berendezést!

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content