You are here

Törött kijelzős laptop kipróbálása másik laptopon. Packard Bell HP-n

22 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne, adott egy laptop aminek törött a kijelzője. Próba erejéig rátudom e csatlakoztatni a másik laptopra, és hogyan ? Köszönöm

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia(sztok)!

"FONTOS!
Ha a hozzászólásod vagy annak egy része nem kapcsolódik szorosan a topik témájához, használd az alábbi ikonok közül az offtopik (söröskorsó) ikont!
Így a offtopik szöveg tag-ek közé írt szöveg halványabban fog majd megjelenni (lásd Előnézet)."

Urakok! Kéretik a söröskorsót a rendeltetésének megfelelően használni, különben kénytelen leszek a hozzászólásokat törölni!

Üdv! Kalex

0

city217
city217 picture

Szia Kalex.
Arra lenne mód hogy a már javított /érvényes/ topic-ból kitörölnéd a fekete szöveget? Nem kell visszamenőleg, elég ha ezekután. :)
Üdv.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Arra lenne mód hogy a már javított...."
Lenne, de minek. Így jobban szem előtt van. Igazság szerint már azon gondolkoztam, hogy megkérem Pihét drótozza be, a topiknyitás elejére.
Most is ott van, de azt nem olvassák el. Aztán meg van nekem dolgom így is elég
. =csóválja a fejét=

Üdv! Kalex

0

city217
city217 picture

Szia.
Nekem nyóc, de ha valaki meglátja a sajátján és meglátja itt vagy ott és működik, akkor két sékbe esik. Talán be kellene vezetni, ha nincs 40 karakter a topic címe azt el se fogadja. csak egy kicsit meg akartalak dolgoztatni.
Üdv

0

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia stevepapa

A laptopon levo/ altalaban sarga szinu D-sub/ vga csatit ra tudod kotni am a relative ujabb tipusu CRT Tv-re is, nem szukseges masik laptopv. LCD monitor, csak elofeltetele a Dsub Vga-Line/Rca converter cabel.
A masik eshetoseg , egynemely tipuson meg compozit videojel kimenet is talalhato / sajat notebook Acer xxxxx/, de nyilvan nincs ilyened rajta mert ez a legkezenfekvobb megoldas, ha jol tevedek.
Udvozlettel: Hartdegen Karoly

Ps:
En szemely szerint nem szeretem a veszekedeseket, egymas gyalazasat, szakmai v. egyeb uton torteno ocsarolasat,mindenki tevedhet, lehet rossz napja etc,etc,etc
Reszemrol fogadja minden kedves Tanyalako, a legmelyebb alazatomat, tiszteletemet, es legfokepp Boldog Karacsonyt.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Távol áll tőlem mindenféle veszekedés stb. Egy teljesen egyértelmű kérdést tettem fel, monitor hiányában szerettem volna gyorsan tesztelni a gépet. Hasonló válaszokra vártam, mint a tiéd, meg még aki értelmes választ adott. A két gép összekapcsolásáról közvetlen, nem esett szó. Ma hozok egy monitort és ennyi. A gondom az volt, hogy ha lehúzom a törött kijelzőt a gép hiányolja és szinte azonnal lekapcsol, a töröttel megy, csak nem látszik mit csinál. Háttér világít képernyő sötét. Egyébként sem szokásom mások szakmai ismereteit forszírozni, nincs is alapom hozzá. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak, és igen tapasztalt, nagy tudású szakik is tehetnek fel látszólag " hülye " kérdéseket. Van úgy, hogy mire kimondod már tudod baromság volt. Tulajdonképpen azon rágtam be kissé, hogy olyan minősít akinek a HFB jel útjai kifürkészhetetlenek, illetve az ő rajzán nem találja :) Szintén Boldog ünnepeket!!

Üdv Stevepapa

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Stevepapa!

Egyik fül be, másik ki!!! Emlékszel a vízlágyításra? Nem ismeri a fizikát!
Van aki csak azért szól hozzá, hogy a pontszámok emelkedjenek!Egy profi műszerésznek sem kell értenie az elektronika összes csínjához, bínjához!!!
Egyébként jól fogalmaztál,de volt aki rosszul értelmezte! A lényeg az, hogy megállapítottad, hogy a kijelző kuka!

Kellemes estét mindenkinek!

Üdv:
Laci

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A büdös életben senki nem tanította és nem is mondta ezt a környezetemben soha: "HFB jel"

Akkor honnan tudjam?

Viszont tudom, hogy mi az a "parszek" A "magnitudó" a "mezon" a "bozon". Tudom mi a különbség a tízes és a természetes alapú logaritmus között és tudom, hogy ki volt Salome és mit kért és kitől és mit szeretett csinálni, amiről még mindig híres.
És sok minden mást is tudok, de a HFB ről csak itt halottam.

Ez miért minősítene engem? Miért nem a környezetemet? Egyszerűen nem mondták meg. Engem meg nem érdekelt.

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia stevepapa

Pm elment.
Tudjuk /akik olvassak a topikot/az ok-okozatot, nincs okod ra, hogy magyarazkodni kelljen

Ket notebookot is hasznalok a muhelyben amiken nincs kijelzo, Lcd monitor van helyette, csak bekapcsnal kell Fn+F5 mindig.
A kisfiam meg ugy nez meset a thomson tv.-n/ CRT/, hogy a nejem osszekapcsolja a HP laptopjaval.
Udv
roy

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kiegészíteném, nem mindíg Fn+F5, az enyémen pl. Fn+F7.
A felső, F soron olyan ikont keress, ami két képernyőt jelez.

Bálint

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ok ezt tudom, egyszerűen nem volt itthon egy monitor próbára. Mondom magamban, hátha van valami egyszerű módszer a másik gép kijelzőjét rákötni. A dolog okafogyottá vált monitorra kapcsolva működik a laptop. Valószínű , hogy a kijelzőn lévő nyák is repedt valahol ezért nincs semmilyen képtöredék rajta. Köszi a tanácsokat !!

Üdv Stevepapa

0

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia Balint

That's right, ott a pont. :beer:
roy

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia stevepapa!

A legtöbb laptop oldalán van egy VGA csatlakozó, amire hagyományos monitort tudsz csatlakoztatni. Gondolom a működését akarod ellenőrizni. Kellene a pontos típus is (lehetőleg a címben :) )

Üdv: Jácint

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia Jaca!

Köszi a választ, gondoltam egyébként de nem mertem összedugni. Mindkettőn van csatlakozó.

Üdv Stevepapa

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szerbusz!

Tényleg a két laptop VGA csatiját akarod össze kötni?

Azt írtad magadról, hogy az elektronika a szakmád. Ha ez igaz, akkor azért ez igen nagy blama! No mindegy. A törött laptopot kösd rá egy monitorra!

Sok sikert!

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Örömmel veszem tudtul, hogy ilyen, mindenben tájékozott intelligens ember vagy. Noha a hulladékfém a profilod, sok tanácsot még nem láttam írásaidban. Egyébként a blama az, hogy láttam már keresztbe kötve laptopot erről jutott eszembe a dolog. A monitor sajnos nem jutott eszembe :( talán azért mert nincs. " No mindegy "

Üdv Stevepapa

0

Boldogblog
Boldogblog picture

No akkor egy ötlet, a monitor nélküli kipróbáláshoz: Kell egy külső Dsub>Video átalakító. És kell egy USB video bemenetes Digitalizáló vagy esetleg egy olyan amin van Dsub bemenet is. Elvileg létezik ez a változat is.

Tehát a Dsubról a vedeo jelet beviszed USB bdgitalizáló karin a másik laptopba. Azon meg látod, hogy mi történik a törött laptop Dsub kimenetén. Amit lehet, hogy külön kell aktíválnod és azt a saját kijelzőn kéne lemenedzselni...

De, ha pesti vagy, akkor egyik haveromhoz el tudlak irányítani, aki a roncs laptopok javításából él.
És akár kijelzőt is tud adni neked. (A nagyra értékelt szaktudáshoz hozzá tartozik, hogy nem elektronika a szakmája. De most ebből él. És jól megél belőle)

A bontásban meg sokkal több pénz van, mint a CRT-tv javításban. De, ha gondolod, gyere el hozzám és réz árban adok működő képcsöveket és félig működő tv-ket. Ha meg nem kell, akkor ne szóld le!
Tudod a te két szép szemedért nem fogok ráfizetéses szutykokba pénzt ölni! Gyere ide, adjál értük pénzt és utána akármeddig ócsárolhatod a bontásaimat. De addig egy szót se szólj róla!

Egyébként mérnök vagy?

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Nem is kértelek, rá, hogy foglalkozz tv-javítással. Sőt, lebeszélnélek róla.

Üdv Stevepapa

0

szati77
szati77 picture

ha másképp nem megy cseréld át a kijelzőt.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Sajnos nem kompatibilis, a töröttön a háttér világítás megy, de sötét a kijelző. Amik vannak itthon kijelzőim nem olyan stekker van rajtuk, és csövesek. A törött meg ledes, mondjuk próba erejéig megfelelne. Majd hozok egy monitort és kiderül, csak hirtelen gondoltam van valami ötlet.

Üdv Stevepapa

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ne a két laptopot dugd össze! :)

Üdv: Jácint

0

Sponsored links