You are here

Törött kijelzős táblagépből tv okosító vagy mini kliens

6 posts / 0 new
Last post
Szojka
Szojka picture

Egyenlőre csak próbálkozok a dologgal, ha bárki hozzátud szólni, azt szívesen veszem.

Nemrégiben hozzám került egy betört kijelzős tablet, amin van mini hdmi csatlakozó. Az elképzelésem egyszerűnek indult, hogy mivel van külön tápcsatlakozó is a táblán. Kiszedem az akkut és a kijelzőt és egy kis házba beépítem a lapkát, a töltő csatlakozón adok neki 5v 1A-t, otg kábelen kötök rá egy Mele F10-es távirányítót és hdmi-n a tv-re kötöm. Valamilyen ok miatt a töltést nem vette értelmesen a töltő csatlakozóról, de megoldottam, a betápot mini usb (a távirányítónak találtam belül egy usb-s csatoló felületet). A gép betölt, képet ad, de amikor megjelenne az asztal akkor kikapcsol vagy újraindul (ez tápfüggő volt). Úgy gondolom, hogy az akku hiánya miatt nem megy a dolog, mert az eddig ha volt feszültség ingadozás, akkor is tartotta a kellő feszültséget. A házba már nem igazán férne be az akku és akkor folyton azt hinné, hogy töltőn van és szerintem lemerülne mellette az akku. A kérdésem az lenne, hogy az akku helyén használhatnék-e kondenzátort? Bevallom a kondikhoz nem értek túlzottan, de úgy gondoltam, hogy 6v körüli 1000-1500uF jó lenne bele, mert nem töltődne fel teljesen és szerintem a teljesítménye is elegendő lenne.

Egyenlőre nem forrasztom be, aki tud segíteni a témában, annak megköszönném!

Comments
zoli_varga
zoli_varga picture

Szia!

Lehet hogy az érintő szenzor hibája miatt akad ki. A kijelzőn ugyanaz jelenik meg mint a TouchScreenen az meg lehet hogy nem érzékeli a felületet. Ezekre fel lehet tenni linuxot sd kártyára ahonnan be tud tölteni. (ubuntu, xbmc). Csak a recoveryből kell indítani.
Általában 1,5 - 2 A kell ezeknek töltéshez és működéshez. Több fórumon is legalább ennyit ajánlanak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78 picture

Szia!
Én személy szerint egy 3.3V stab IC-t alkalmaznék, annak a bemenetét és a kimenetét is megszűrném, az tenném az akkumulátor bekötésének a helyére.
Üdv Istvan78

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture
***

Szia!

A töltésük ezeknek elég intelligens, ha folyamatosan töltőn van, akkor csak szinten tartja az akkut. Az akku helyére nem raknék kondenzátort, nagyon más a működésük.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

josef.48
josef.48 picture

Szia!Szerintem az akku helyére kösd be a tápot,gondolom egy cellás akku volt ,akkor 3,7v-ot.A fogyasztás ott is joval 1A alatt lesz.Ebböl a 3,7v feszültségböl majd elöállit minden szükséges feszültséget.Meglehet ugy most nem kap meg minden feszültséget.Az 5v az töltöfeszültség ,kös két Si-diodát sorba hogy legyen kb.3,6v és majd a 3,6v-ból állit elö 5v-ot az usb-nek.Az is eölfordulhat hogy egyes adatokat majd elfelejt táp nélkül,tipusfüggö.üdv.Jóska

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szojka
Szojka picture

Köszönöm a segítséget mindenkinek. Sajnos félbe kellett hagynom a dolgot, mert eléggé sürgős lett megírnom szakdolgozatomat. De ha azzal megvagyok, akkor nekifutok ismét a tabletnek.
Üdv: Józsi

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content