You are here

Tornádó bringa töltő

16 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv mindenkinek . Egy Tornádó elektromos bicikli töltőjével (TL100) kapcsolatban szeretném kérdezni, aki ismeri , hogy mit takar az a két fekete műanyag téglalap (50-60*25*8mm 15-18 pin) ninjang talent felirattal . Egyelőre csak a két tranzisztor a primerbe rossz , de ha valaki megerősít sejtelmeimben hogy azok valami spec. hibrid vagy hasonló , akkor megy vissza a feladnak .

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Üdv mindenkinek , csak beletetem a két jó tranzisztor a primerbe , hogy meggyőződjek javítható e a töltő . Okosam nem lettem mert a kimeneten 5 V mérhető de az sem terhelhető , de ahogy nézem minden azokba a hibridekben történik , mert az alap lapon kondi , dióda meg ellenálláson kívül nincs semmi más . Két dologra gondolok még : Vagy nem indul a táp rácsatlakoztatott aksi nélkül , vagy nem jó bele a MJE13007A , mert ami benne volt azon E13007 – 2 volt rá írva .

File csatolás: 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szerintem tegyél rá egy aksit. A tranyó az megfelelő.
Üdv! Kalex

0

lhanzi
lhanzi picture

Üdv

Az akkus próbát megérné! Ezt a fajtát még nem javítottam, a mostaniaknak nem kell akksi! A tranyó jó bele!

Üdv

Lhanzi

0

ityvity
ityvity picture
*

Kösz a választ , 1-2 aksit még találok de 3 már nem , úgy hogy majd behozzák a bringát .

0

lhanzi
lhanzi picture

Sziasztok!

Mivel nekem mániám ezeknek a beöntött vackoknak a feltérképezése, most épp ezeket fogom górcső alá venni! Aki járt már az elketronikai honlapomon láthatta a Yamaha Mint és a Kínai Honda aggregátor vezérlő visszafejtéseimet. Most ezt próbálom meg. Ha valakinek van még ilyen hibás töltője, vagy hibridje azt megköszönném, a postát fizetem!

Pár kép a töltőkről és a hibridekről.

Leiszt Jani

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , az első kép így emlékezetből nagyon hasonlít , leggallabb is a két „ jing-jang „ pont így van elhelyezve . Este felé ha lesz egy kis időm lefényképezem , de ha itt hagyják oda is ajándékozom.

0

deneskar
deneskar picture

Szervusz!

Érdekelne, hogy milyen technikával oldod le a kiöntő anyagot, ha nem titkos. Néhány esetben szükségem lett volna ilyen megoldásra.
Köszi.
Dénes Károly

0

lhanzi
lhanzi picture

Szia!

Hőlégfúvó, gázálarc, és egy tompa csavarhúzó. És szép lassan egy aggregátor vezérlő 1 óra hossza volt. Csak mivel ipari gázálarcban csinálom nem kell kapkodni, lehet precizen dolgozni! Ez az én módszerem, másképp a felszabaduló mérgesgázoktól fuldoklik az ember, és össze-vissze cseszi az alkatrészeket. Ezt nem tudom milyen technikával készült lehet, hogy valami szilikon alapú vacakkal van kiöntve, az még egyszerűbb. De hamarosan meglátom!

Leiszt Jani

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Remélem ez az amire emlékszem...

A kapcsolás egy hagyományos PC-tápra emlékeztet. Az egyik hibrid a tl494 köré épülő részt, a másik a lm324 köré épülő részt tartalmazza.

A hibridet nemigen lehet javitani. Megpróbáltam szétfesziteni, az alkatrészek egy része a panelen maradt, másik része beleragadt a gyantába. :)

Amennyibe egy új töltő kerül nem éri meg vacakolni vele...

sanyika45

0

Vaki75
Vaki75 picture

Szia! Akkor én pont egy javithatóbb verziót fogtam ki? LM324 + TL494. Bár belegondolva, ha nem ismerősnek csináltam volna, nem kinlódtam volna vele...

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , én is azért voltam kíváncsi a tapasztalókra mert még a primer tranzitsorok elko cseréje úgy belefér , de mélyebben bele merülni nem éri meg , mint ahogy már itt valaki mondta is , hogy ezeknek a javítása a befektet idő és érték nem arányos .

0

Vaki75
Vaki75 picture

Szia! Nem oly régen én is küzdöttem eggyel, keress vissza a topicok közt. Tettem anno fel fotót. A Tied másképp néz ki? Nem emlékszem hibridre benne... :(

0

Joco76
Joco76 picture

Üdv.Jocó.Üdv. Sajnos spec hibrid áramkör nekem is van 2 ilyen töltő a fiókban , mind a 2 nél kinyílt ez az áramkör meg elszálltak a tranyók.
Sajnos nem lehet beszerezni.

0

ityvity
ityvity picture
*

Kösz. szépen a választ ezzel eldőlt a töltő sorsa .

0

szoke
szoke picture

Szia!
Talán egy két képről jobban tudnánk!
Üdv: Szőke

0

Sponsored links