You are here

Toshiba Regza 32AV603PG képhiba

23 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok! A témában szereplő tv-vel lenne problémám, melyek a mellékelt fotókon látszódnak.

http://kepfeltoltes.hu/view/120425/2012-04-25_19.50.58_www.kepfeltoltes....
http://kepfeltoltes.hu/view/120425/2012-04-25_20.15.47_www.kepfeltoltes....
http://kepfeltoltes.hu/view/120425/2012-04-25_20.15.58_www.kepfeltoltes....

A képeken látható érdekes képet ad a tv, a menüből sem látszik semmi csak kriksz-krakszok és néha pattog a hang. Ha viszont a tv kimenetét rákötöm egy másik tv-re, akkor ott tökéletes a kép és a hang is. Én a t-conra gyanakszom. Szerintetek?

Comments
kekestv
kekestv picture

Üdv!
Ha elfogadsz egy tippet.Én minden nap LCD TV-ket javítok és volt már szerencsém a regzához is.A képek szerint nagy valószínűséggel az adatvonalon (SDA SCL) van valamilyen szűretlenség és feltehetően nagyfrekvenciás zaj.Ami azt jelenti,hogy ha szerencséd van valamelyik kis kapacitású kondi ment ki.Viszont számolnod kell azzal is,hogy a videó proci belső kapacitása rosz.Ennél már csak az lehet roszabb,hogy ha a videó procit integrálták a vezérlő prociba.Egy biztos a T-CON nem lehet hibás,mert akkor a kék háttérnél is jelentkezne a hiba nem is beszélve arról,hogy videó meghajtásnál(amikor a tv-t tv hez kötöd)szint úgy.A háttérvilágítás elektronikája(inverter hiba) szintén másképpen jelentkezne.Viszont ezt hamar kizárhatod ha a háttérvilágítást (1-2 csövet)meghajtasz egy külső inverterrel.PL:egy lapolvasóból ki berhelt inverterrel.Még egy dolog:Létezik a nagyon spóros TV-k nél,hogy a különböző processzorokban lévő oszcillátorokat kívülről nem kvarccal vezérlik,hanem L-C körrel(ami ugye nem stabil)ezeknek az L-C tagoknak a kis mértékű változása okozhat még a frekvencia pontatlanság miatt hasonló hibát.Javaslom a szkópos mérést.
Sok sikert.
üdv.kékestv

0

djhalasi
djhalasi picture

Köszi a tippet, de sajnos megfelelő szaktudás és műszerezettség hiánya miatt én nem kínlódok vele tovább. Annyira aprók azok kis smd kondik a panelon, hogy még ha meg is találnám valamilyen csoda folytán a rosszat nem bírnám kicserélni. Elkócsere, meg esetleg nagyobb méretű smd-k cseréjét megcsinálom, de többre sajnos nem vagyok képes. Ha lesz hozzá alaplap, akkor kicserélem, ha nem, akkor meg sztem eladom így ahogy van. Szakszervizbe nem nagyon szeretném vinni, mert nem vagyok hajlandó tízezreket költeni rá.

0

djhalasi
djhalasi picture

Na t-con csere megtörtént, de nem hozott javulást. Kidobáltam még a mainboardról az smd elkókat is, de így sem lett jobb. Sajnos úgy néz ki ez mainboard hiba, a kijelző nem hinném hogy rossz lenne, mert akkor nem pattogna a hang. Szkópom nincs és sajnos nem is igazán értek hozzá, nem vagyok profi műszerész. Elkókon kívül mást meg nem tudok cserélni, mert nincs hozzá megfelelő technikai hátterem sem. Esetleg valakinek nincs véletlenül ilyen mainboardja? Ez a panel száma: 715g3385-1 vagy esetleg vennék komplett tv-t is pici pénzért, amiben jó ez a panel.

0

djhalasi
djhalasi picture

Na még az jutott eszembe az inverterről, hogy furcsa módon úgy indul a tv, hogy amikor bekapcsolom, akkor egy pillanatra bekapcsol a háttérvilágítás, de nincs még kép, majd kikapcsol és kb 2mp múlva újra bekapcsol és akkor van már kép is és onnantól kedve megy a tv. Na most vagy az van, hogy így indul el a tv alapból, vagy tényleg az inverterrel van valami bibi.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ennél ez az indulás "normális".
Üdv, Z.

0

arpika
arpika picture

Szevassz.Én olvasgattam sokat lcd hibákrol.Ott olyat is irnak,hogy gyakran a mainon a RAM hibás.A képen jobbra fenn a proci mellett.Probáld hűteni-fűteni,de valoszinű,hogy csak cserével oldodik meg.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!

Ilyen jelenséggel én LG-nél találkoztam, mikor a segéd táp ic túl sok feszt kapott. Ott a táp panelen lévő alkatrészek okozzák a gondot, (zárlat). Nem melegszik túlságosan egyik stab sem a mainon?
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

Helló! Megnézem ezt a lehetőséget is, bár a tápfeszek rendben vannak. Oda van írva minden tápcsatlakozó lábaihoz, hogy mennyi fesznek kell lenni és azok rendben is vannak.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Nem a stekkerekről van szó, a mainon több helyi táp is létezik elég ha egyik azok közül eltér, kisebb nagyobb, vagy éppen gerjed. Ezek feszültségei általában nincsenek feltüntetve.

Üdv Stevepapa

0

djhalasi
djhalasi picture

Na az inverter panelon a 2 elkót kicseréltem, átforrasztottam a trafók kivezetéseit, a csatlakozóknál égés nyomok nincsenek, de a hiba ugyan az, pattog a hang és zajos a kép. Nem melegszik semmi brutálisan a mainboardon, csak a közepén lévő nagy vezérlőchip, de gondolom ez normális, olyan 50fok körüli.Kicseréltem még a maradék elkót is az alaplapon, már csak a kis szürke panelra forrasztott elkók vannak, olyan speckó elkóim sajnos nincsenek. Feszeket mértem a stabok környékén. 3,3V, 5V, 12V, 3V, 24V Ilyen feszültségeket mértem. Szkópot sajnos nem tudtam szerezni.9500-ért lenne T-con panel. Meg merjem rendelni, vagy a mainboard kuka a t-con pedig jó?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A vásárlás előtt azért próbálnék egy szkópot kölcsön kérni. Vagy a t.cont:), mert ha tényleg működött inkább kontakt hiba keletkezhetett szállítás közben. A táp kockákra csatlakozó smd kondikat is vizslasd meg, azok szakadása is okoz gerjedést, nem az elkókra gondolok.

Üdv Stevepapa

0

djhalasi
djhalasi picture

Oké, megnézem majd nagyítóval, bár azokat nem igazán tudom cserélni és kimérni sem, mert nem tartok itthon ilyen smd kondikat. Próbáltam már hajszárítóval is áthevíteni a panelt, hátha valami kontaktos forrasztás rosszalkodik, amit szabad szemmel nem látok,de ez sem hozott eredményt. Még 1x megvizslatom nagyítóval a panelt, aztán ha nem találok semmit, akkor veszek bele egy t-cont, aztán vagy jó lesz vagy nem.

0

djhalasi
djhalasi picture

Értem, ennek is utána fogok nézni. Bár ha valami bga cucc lenne a ludas azt amúgy sem tudnám kicserélni, mert nincs megfelelő technikai hátterem. Akkor elvileg nem t-con baj van? Csak azért kérdezem, mert akkor nem keresgélek feleslegesen ilyen panelt.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Milyen igaz.. milyen igaz. UFF! :bow:
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

Előéletéről annyit tudok, hogy Németországban vették 3 éve, ott is használták, semmi baja nem volt, majd hazahozták Magyarországra, de itthon már ilyen volt az első bekapcsolásnál is.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Előre bocsájtom, nem értek az LCD TV-hez...
Nem lehet, hogy valamelyik cső csatija vagy az inverter trafó körül van valami kotakthiba és ez látja el nagyfrekis zajjal a képet? Gondolok erre azért is, mert "pattog a hang" - ahogy írtad.
De ez csak ötlet a részemről addig, míg a hozzáértő kollégák megmondják a tutit.
Üdv: Laci

0

djhalasi
djhalasi picture

Az inverterpanel csatlakozóit már átmozgattam, de sajnos semmi javulás. Ha nem kap jelet a tv, akkor kék színű a kép, ahogy kell, de ha jelet kap akár pc bemenetről, vagy dvd-ről, akkor ilyen trutyi a kép. PC-ről ha jelet adok neki, akkor nem csak pattog a hang, hanem olyan érdekesen sípol, mint valami digitális jel.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Tápokat, inverter panelt átkondiztad? Szkóppal is vizsgálni kellene őket jellel, és anélkül. A Mb-n is a segéd tápokat, lehet gerjed valamelyik.

Üdv Stevepapa

0

djhalasi
djhalasi picture

Tápot már újrakondiztam, azzal kezdtem és a mainboardon is kicseréltem az összes gagyibb elkót. Inverter panelon még nem cseréltem kondikat, azt még este megcsinálom, hátha segít és megnézem a csőcsatlakozásokat is, bár a háttérvilágítással nincs baj, nem vibrál.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"a háttérvilágítással nincs baj, nem vibrál."
A vibrálás láthatósága frekifüggő. Ha elég gyors a villogás (magas a frekije) akkor azt szemmel nem látod. Lehet csak forrasztási hiba, repedt cinezés az egyik trafónál az inverter panelon. (A szállítás utáni meghibásodás is kontakthibára utal.) Valóban sokat segítene egy szkóp.
Az "üresjárati kékség" lehet zavarmentes, mert akkor a tuner és pár egyéb fokozat nem játszik...
De nem akarom Rád erőltetni a véleményem.
Üdv: Laci

0

djhalasi
djhalasi picture

Nem erőlteted rám a véleményem, szívesen meghallgatok minden lehetőséget, nem vagyok profi, csak hobbiszinten javítgatok! Sajnos szkópom nincs, de megpróbálok majd keríteni egyet. Egyébként jel nélkül is, amikor kék a háttér és belépek a menübe, akkor is csak kriksz-krakszokat látok. Este átkondizom az inverter panelt, meg átforrasztgatom, aztán meglátjuk mit muzsikál.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"Az inverterpanel csatlakozóit már átmozgattam"
Az nem biztos, hogy elég, mert láttam olyat, ami kívülről jónak tűnt, de belül a tüskénél meg volt égve...
Üdv: Laci

0

Sponsored links