You are here

TV képminta generátor DVD

12 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Korábban már volt téma, de ha jól emlékszem az alapkérdés lezáratlan maradt. Ezért arra gondoltam, hogy készítek egy saját teszt DVD-t amin különféle teszt ábrák lesznek. A kérdés az, hogy mi legyen rajta. Lesz szürke gradációs skála növekvő, csökkenő világosság jellel, osztott képernyős inverz szürke gradáció, az előbbiek folyamatos átmenettel, R-G-B raszter, színskála, színskála folyamatos átmenettel, monoszkóp. A hang 1kHz PCM, esetleg a második csatorna lehet 10kHz. Minden ötletet, javaslatot és tanácsot szívesen vennék.

Comments
delon1
delon1 picture

Szia Edmundson!
Nekem van egy gyári kivitel. Kimondottan TV-beállításokhoz! 4:3 ill. 16:9 méretekhez.
Piros kép nincsen de fehér van! Esetleg 5.1 hangteszttel együtt is. Válaszidő ellenőrző-tesztjellel is el van látva.
Ha érdekel készítek neked egy másolatot belőle!
A többit priviben megbeszélhetjük...
delon1

0

perlaci
perlaci picture

Vannak ugyan pc-re készültek, de az ötlet, hogy mi kell benne van. lehet, hogy átlophatók az ábrák. Aki érti a programozást kellő mélységben biztosan megoldja. Ha érdekel el tudom küldeni őket.
Üdv Laci

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Ezeket én is átnéztem és valóban jó ötletadónak. Arra gondoltam, hogy a megszokott képeken kívül van-e még vlamilyen spéci jel, amire valakinek szüksége lehet, vagy volt.

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
Az LCD monitorok "fázis" beállításához kellene egy sűrű, függőleges csíkábra, nem tudom a frekit, de 4-5 MHz körül lehet!
Üdv:Laci.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Tervben van a függőleges fekete-fehér oszlopminta (négyszögjel). Megpróbálok szinuszt is készíteni. A nagyfrekivel 4-5 MHz gondok lesznek. A DVD-re állóképet (jpg) vagy videót (mpeg2) lehet írni. A jpg-vel az a gond, hogy azt minden lejátszó kénye kedve szerint nagyítgatja. Ezért a négyszög, vagy szinusz jel jelentősen torzulni fog. Nem lesz periodikus, FM-elni fog és az esetleges interpoláció következtében nem is szinusz lesz. Ahány lejátszó annyi féle képet eredményez majd és erre az LCD mintavételezési fázisát nem lehet beállítani. Az mpeg viszont nem viszi át. Középértékű szürke lesz belőle (veszteséges tömörítés). Még gondolkodok rajta, de tartok tőle, hogy erre marad a hardveres generátor.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Fekete alapon fehér négyzetrács a konvergencia és a linearitás állításhoz,tele piros a színtisztasághoz.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A négyzetrács jó ötlet, már fel is vettem a listára. A vonalak 1 vagy több pixel szélesek legyenek? Milyen osztás legyen (sor x oszlop)?

A tele piros (tele R, G, B) is lesz.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Jaca tett fel egyet, keress rá.

DM

0

mdecsi
mdecsi picture

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!
Köszi, megtaláltam közben, viszont ez csak monoszkóp és elég rossz minőségű (VHS). Monoszkóppal csak a képgeometriát lehet beállítani, a többi nagyon szubjektív. Mérésre (frekiátvitel, torzítás, kábelmérés, stb) teljesen alkalmatlan mert túl összetett.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ezzel csak egy 7"-os lcd-t teszteltünk, igazából crt-re alkalmas.

Üdv: Jácint

0

Sponsored links