You are here

TV műsor felvétele LG 32LN575S-ről

10 posts / 0 new
Last post
Laci964
Laci964 picture

Üdv. Mindenkinek!
Véleményt, ötletet szeretnék kérni Tőletek.
Az elmúlt hetekben vásároltam egy LG 32LN575S típusú tv-t, a készülék csodálatosan működik, csak sajnos azt a funkcióját nem tudom kihasználni, amiért ezt a készüléket választottam, opcionálisan tudja a készülék, az időeltolásos felvétel funkciót (Time Shift) és az előre programozott felvételt tv műsorból (Pvr).
Egy régebbi készülékem simán pendrive-ra megoldotta ezt, de ez itt sajnos nem működik.
Szerencsés az lenne, ha találnék egy olyan HDD eszközt, ami megoldja ezt a problémát, kompatibilis a készülékkel, és a tv még automatikusan ki, és bekapcsolja, Simplink funkcióval, hogy ne üzemeljen állandóan, de ilyet egyelőre nem találtam. Gondoltam egy külső HDD-re, USB csatlakozással, csak hosszú távon nem tudom, hogy meddig bírja a terhelést a TV USB kimenete, mivel az, ha jól tudom csak 500mA-ral terhelhető, ha külső táposat veszek, akkor azt meg állandóan kapcsolgathatom, ami nem szerencsés megoldás.
Várom a jó ötleteket, egy korrekt megoldásra. ami kivitelezhető, és jól működik.
Üdv: Laci

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Laci964
Laci964 picture

Üdv Mindenkinek!
Vásároltam egy külsőházas HDD-t ( http://www.ipon.hu/index.php?searchthis=SHARKOON+Rapid-Case+3.5%22+SATA+...) sajnos nem úgy működik, ahogy gondoltam. Ha a HDD készenlétben van (megállt), és a tv-t beállítom egy előreprogramozott felvételre, 10 esetből 8-szor nem indítja el a merevlemezt, vagy mire a HDD elindul, a tv kiírja, hogy nem talál külső adattároló egységet, ebben az esetben a HDD-t, ki, és újra bekapcsolom, azonnal elindul a felvétel. Ez így sajnos nagyon bizonytalan számomra. Nem tudom mi a véleményetek erről, én csinálok rosszul valamit, vagy a tv-nek kellene előbb feléleszteni a HDD-t.
Üdv: Laci

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Biztosan jól csináltad, különben egyáltalán nem működne.
Nekem egy kb. 3éves 1,5TB Samsung hdd van az egyik házban, a másikban pedig egy új 2TB WD. A samu sokkal lassabban lesz üzemkész, viszont az is megbízhatóan működik (WDTV Live-ra kötve mindkettő).
Szerintem a tv nem vár elég ideig. Nincs esetleg valami beállítás a menüben?
A másik lehetőség: ha tudod, próbáld ki másik hdd-vel!

Üdv.

0

Laci964
Laci964 picture

Köszönöm a hasznos információkat.
Tetszik a külsőházas megoldás, mivel a HDD nem megy állandóan.
Üdv: Laci

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Én ilyen külső házakat vettem: http://www.ipon.hu/index.php?searchthis=SHARKOON+Rapid-Case+3.5%22+SATA+...
Ha nincs adatátvitel, kb. 5 perc után leállítja a hdd-t, nem úgy mint az előző Coolink házam.

Üdv: Emil

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...ráadásul sajátságos LG formátumra formázni is kell a HDD-t, amit azután fel kell "áldozni" kizárólag erre a célra, mert ezzel a formátummal a PC (windows) nem tud mit kezdeni...(vagy volna megoldás? Linuxal nem próbáltam...)
Azaz, a felvett filmeket kizárólag a tévéden tudod megnézni...(vagy talán a szomszédod LG tévéje is lejátsza..)

Üdv.: uniman

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A Linux általában elfogadja az LG tv felvételeit akár a TV-be épített HDD-ről is. De annak idején volt egy konvertáló program ami a Windows rendszer részére is emészthetővé tette a fileokat. Hogy az új készülékek milyen védelemmel rendelkeznek nem tudom de néhány éve amikor ott dolgoztam akkor még működtek a fenti megoldások.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nem, a szomszéd tévéje sem játsza le. Volt egy kundcsaft, akinek volt két tök egyforma LG-je, egyik otthon, másik a víkendházában, zsebrevágta a vinyóját, és pofára esett, mert mondta neki a tévé, hogy coki.
Az LG-nél arra hivatkoznak, hogy őket kötik a szerzői jogi egyezmények... de azért nem volnék meglepődve, ha volna minderre megoldás, éppen úgy, mint ahogy régen is ripsz-ropsz régiókód mentesíteni lehetett az LG DVD-ket. Csak ezt ők hivatalosan nem propagálják, nem propagálhatják.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Pont ilyet vettem én is és próbákkal kiderült hogy csak hdd-vel lehet ezt a funkciót használni és ha megnézed az USB csatikat akkor az egyik jelölve is van hogy HDD. A külső HDD teljesen megfelel. A készülék kikapcsolt állapotában pedig leállítja a HDD-t is.
Tibor

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ja, így van, a megjelölt csatlakozóban van erő, és a felvétel csak HDD-vel megy, és csak 2TByte-nél kisebbel. 2.1TByte-ossal már nem!

Amúgy nem értem a problémát, itt a hozzá való cucc: http://www.lg.com/hu/kulso-merevlemez/lg-XD7-kulso-merevlemez

0

Sponsored links