You are here

TV Philips 40PFL3208H/12 DIGI CAM-mal nem talal digitalis adasokat

3 posts / 0 new
Last post
kallospeter
kallospeter picture

Udv a Kollega Uraknak,szevasztok!

A cimbeli TV Szatmarnemetiben mukodik ,kb 3-4 eves es Magyarorszagi kereskedelmi halozatbol szarmazik.Pontosan melyikbol,nem tudom.Eddig set-top box-al mukodott es baratom most kapta meg a DIGI-tol a kartyat es a hozzavalo CAM-ot.Kartyat+CAM-ot beteve,Romaniara,mint orszag allitva,nem talal digitalis adast csak analogot.Halozatkent felajanlja elsonek a UPC majd "egyebb halozatok",semmi reszletezes.Mind a ket opcioval ugyan az a helyzet.Viszont Svedorszagra allitva megtalalja a digitalis adasokat is (benne vannak a csatorna listaban) de NO SIGNAL uzenetet ad barmelyiken es SIGNAL LEVEL 0.Analogok igy is jonnek.A szolgaltato (DIGI) kiszallo csapata szoft inkompatibilitassal ( TV es CAM) magyarazza a jelenseget.Szerintetek mi a hiba megoldasa?
Kossz a valaszokat,Peter

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
A Philips készülékek nagy része csak a frekvencia keresés teljes beállítása mellett találja meg a digitális adókat. Más esetben végigmegy vagy nem talál adókat. Próba képp a digitális vételi teszten lehet kipróbálni hogy megfelelően működik-e a készülék. Természetesen tudni kell a hálózat összes tulajdonságait mint frekvencia, jelsebesség, hálózati azonosító és QAM.
Ha ez működik akkor fog találni csatornákat. Ehhez nem kell bedugni a CAM modult, a hangoláshoz nincs köze! Aztán lehet próbálkozni a kártya becsatlakoztatásával. A kódolt adásoknál kiírja, hogy nincs CAM modul. Ilyenkor bedugva a modult érzékelnie kell, hogy megtalálta a rendszer. Az is eltarthat egy ideig, amíg authentikál a modul a hálózaton keresztül a szolgáltató szerverével és engedélyezi a modul működését. Ez akár negyed órát is igénybe vehet.
László

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Nekem a 20 collos Philipsem van.  Elég fura dolgokat művelt, de kimeritő próbálkozással már szépen üzemel.
Feltétlenül a gyors telepítést válaszd, és a frekvencia szerinti verziót. Nekem Magyarországon a Digi hálózata van, csak a lengyel opcióban nem felejti el az adók neveit kiírni. Romániában lehet hogy a Litván jó, vagy ki tudja. Nincs Digi camom, de úgy rémlik hogy azt a telepítési beállításoknál engedélyeztetni kell a menüben. Az elején az egyéb hálózatokat válaszd. Ha beállítom a teljes telepítést, az alsó frekiken nem talál muxot. A gyors telepítésel igen.   Vagy két hétig szórakoztam vele, minden variációt kipróbáltam, de most már jön minden csatorna.
Egy szoftver frissítést meg kellene próbálni, a Philips honlapjáról letölthető, az USB-n keresztül, pendrive-ról lehet neki beadni, de csak szigorúan az ott leírt táncrend szerint.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Csaba

0