You are here

ugrokod

11 posts / 0 new
Last post
jancsika
jancsika picture

szevasztok--nos nekem autom nincs,eleg nagy valoszinuseggel nem is lesz,de kaptam egy auto zar taviranyitot,es az lenne a kerdesem,hogy mit jelent hogy ugrokodos? minden gombnyomasnal mas kodot kuld ki,vagy mast? koszonettel...udv...

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz jancsika!
Minden távi a saját azonosítójával jelentkezik be a vevőbe, és gondosan vigyázz arra, hogy egymás után azonos kódot ne adjon be.
Ha ez megtörténik, a vevő támadásnak tekinti,nem reagál rá, és rendszerint a harmadik kísérlet után, automatikusan kitiltja azt az azonosítót.
Ilyenkor, az eredeti se működik. Marad a másik kulcs, távi, és a márkaszervíz. Ezért elegendő, az elveszett távik helyébe, venni egy újjat, mert az eltüntet, egyszerűen kitörlöd a vevő agyából.
A kódsorozat valami ilyenforma, mint a csatolmányon.
Üdv:
exGelkás

File csatolás: 

0

jancsika
jancsika picture

szerusz exgelkas--nos en azt hittem hogy a kod mindig azonos,amugy honnan lehet rajonni hogy a taviranyito azert nem mukodik mert hogy leirtad tobbszor azonos kod volt,es foleg honnan tudjuk meg hogy az eredeti kod torolve van? amugy a csatolmany nekem nagyon tetszik,mert ilyent meg google-on se lattam... :) udv.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz jancsika!
Persze, hogy nem: direkt most készítettem Neked. :D
A gyári járműdiagnosztikai műszerekkel, kiolvasható, a riasztó utolsó (gyártól függő) 10-30 eseménye.
Üdv:
exGelkás

0

77htomi
77htomi picture

Szia!
Csak távirányítót kaptál, vagy a vevő egység is megvan?
Nos igen, azt jelenti, hogy minden nyitás/zárás más kóddal történik, 1 algoritmus szerint váltják a kódot. Szerintem csak akkor vált kódot, ha a 2 egység kommunikál, különben ha többször megnyomod hatótávon kívül, akkor tévesztene. De ez nem biztos.

0

jancsika
jancsika picture

csak taviranyitot kaptam,vevo nincs hozza... :redsad:

0

77htomi
77htomi picture

Hát akkor sokra nem mész vele. :smiley:
Ezek csak a saját vagy ugyan olyan másik központi egységgel használhatók. Egy másik ugyan olyanra be lehet tanítani. Azért ne dobd ki, 1 márkásabbhoz 5000-ért adnak 1 távirányítót.
Típusjelzés vagy felirat van rajta?

0

jancsika
jancsika picture

tudom hogy meg sokra nem megyek vele,de nekem tanulmanyozas celjabol megfelel,amugy azt hiszem ez nem ugrokodos,hiszen hcs200 ic van benne,de lehet tanitani,a parja hcs500 sorozat,es TME.HU cegnel kaphato,es a hcs200 adatlapja megtalalhato a google-on...ha jol ertelmeztem,habar meg tanulmanyoztam melyebben,66 bitbol all az egesz adatsor,milyen moka lenne ezt sorba rakni valami szamlalo segitsegevel...de mindenkepp ha betanitom,lesz egy riasztom a...biciklimre :rohog: .udv...

0

markilszl
markilszl picture

Szia jancsika!
A chipcad.hu honlapján a "Letölthető prog." menüben találsz magyar nyelvű dokumentáció a HCS ugrókódos eszközökről.
(http://www.chipcad.hu/download/hcs.pdf)
Üdv: Laci

0

jancsika
jancsika picture

szia markilszl,nos meg kell mondjam hogy ez mar igazi leckenek is beillene amit te kuldtel,jo bosegesen le van irva,es ugy vettem ki megis csak ugrokodos ez a hcs200--500 sorozat...koszonettel...

0

jancsika
jancsika picture

koszi szepen! udv.

0

Sponsored links