You are here

Új telepítésű WIN-7 Home Premium OP. rendszer, a Mozilla Firefox egyik verziója sem találja a szolgáltatót.

6 posts / 0 new
Last post
multifilter

Szép estét Mindenkinek!
Egy üres partícióra WIN-7 Home Premium OP. rendszert telepítettem. Először nem talált hang eszközt. Explorer-el feltelepítettem a Realtek AC'97 drivert, lett hang. Már három Mozilla Firefox verziót próbáltam, mind a három ugyanazt a "A kiszolgáló nem található" hibajelzést adja. A Widows sem találja a hiba okát. A tűzfal beállítása is rendben van. Mit lehet ilyenkor tenni? Megköszönném a hasznos jótanácsokat, tisztelettel : multifilter

Comments
lcsaszar

Szia!

Azt ki tudod deríteni, hogy milyen hálózati interfész van a gépedben? Nyisd meg az Eszközkezelőt, és a hálózati adaptereknél látsz felkiáltójelet?

Üdv,

lcsaszar

0

Vote up!

You voted ‘up’

melyon
melyon's picture

Szia
Inhouse meglátása igen jól hangzik, egyet is értek vele.
Új win7 telepítésnél általában azt csinálom, hogy van mindig egy tartalék USB-s WiFi -m, aminek a drivere egy pendrive-n figyel.
Ugye a Win7 mivel régebbi kiadás, nem feltétlenűl ismer minden perifériát, így valószínűleg az adott hálózati kártyákat sem mindig ismeri fel, ezért jó egy plusz USB-s WiFi.  Telepítés után ilyen esetben mint a tiéd is, csak a WiFi bedug, driver telepít és ez után már gond nélkül rátalál vagy ha nem meg lehet keresni a még hiányzó drivereket. Mikor minden ok, mehet a saját tetszőleges hálózati kártyáról minden tovább.
Üdv.

( Még valami....  Ha nem biztos helyről származik a telepítő, van rá esély, hogy összeszedtél valami vele, illetve lehet, hogy felmegy a netre rögtön, de be is kap valamit onnan. A telepítés után ha megvan a hálózat célszerű win7-nél mindjárt a Microsoft Security Essentials védelem telepítésével folytatni.
Az oprend-en találsz neked megfelelő igen jó friss telepítőt.)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Elsőre azt kéne megnézni, hogy a hálózati kártya drivere rendben van-e. Aztán, hogy a hálózati beállításoknál kapott-e IP-címet, van-e átjáró, DNS, stb... ha igen, akkor start->futtatás->cmd, beírni, hogy ping google.hu, ha válaszol, akkor van hálózat, de az internet elakad valahol. Ha nincs válasz, akkor már az alapokkal baj van, esetleg egy ping 8.8.8.8 megmutatja, hogy DNS gond-e, vagy más.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Érdemes lenne a vírusírtó háza táján is szétnézni.
https://support.mozilla.org/hu/kb/kiszolgalo-nem-talalhato

0

Vote up!

You voted ‘up’

kozakg

Nekem ugyan egy W7 Ultimate van a gépen 2014 áprilistól, de hasonló jelenséget tapasztalok kb. 2-3 éve.
Bármilyen verziót próbálok telepíteni, hasonló a hibaüzenet.
Legutóbb a "mobil", nem települő változattal próbálkoztam. Ha elindítottam, megjelent egy kis méretű bejelentkező ablak egy rövid pillanatra és utána SEMMI! Nem biztos hogy az esemény amihez köthetem ennek a jelenségnek a kezdetét pontos, de úgy rémlik hogy az akkor még az általam kizárólagosan használt Firefox alatt összeszedtem a police vírust és ennek a le/kitakarítása után nem tudtam újratelepíteni a tűzrókát. Azóta használom a Chrome-t.
Azt meg kell jegyeznem hogy a W-m egy tört és több dolog tekintetében lebutított de nagyon stabil verzió. Az előzőek miatt a telepítése óta semmi féle frissítést nem engedek rá mert semmi értelmét nem látom, másrészt nem kizárt hogy az Mikr....t is keresztbe tehet egy frissítéssel neki.
De ugyan így járok ha Operát próbálok telepíteni, azt sem hagyja.
Még kiegészíteném Jaca hsz.-ára reagálva. A COMODO Internet Security valamilyen ingyenes verziója figyel a gépen a tűzfalával együtt, ha minden igaz, '17 januárjától. Lehet hogy a karanténozott elemek között kellene szétnézni? Ezekhez én nagyon láma vagyok, csak arra ügyelek hogy a "hozzáértőket" jó távol tartsam a géptől mert ugye a kibicnek semmi se.......

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content