You are here

ULTRAVOX CTV M371 VT szinkronhiba

3 posts / 0 new
Last post
csabafi54

Sziasztok!
A napokban került hozzám ez a TV Szinkronhibával. A tulaj szerint először csak hosszabb üzemidő után jelentkezett, és nem minden adónál. Amikor nekem megmutatta, már néhány perc üzemelés után elkezdtek megtörni a sorok. Olyan volt a kép mint mikor a VIDEO erősítő túlvezérlődik, és a sorszinkron jeleket vágja.
Először is rendben akartam tudni a tápegységet. A tápfeszültségeket ellenőriztem.
ESR-mérővel átvizsgáltam a kritikus helyeken az ELKO-kat. Szervímanual-t, vagy kapcsolási rajzot kerestem a javításhoz, de nem találtam itt a Tanyán. Közben gyanakodni kezdtem, hogy túlbonyolítom a dolgot. Elkezdtem keresni a sorfrekvencia beállító trimmert. Rövid keresgélés és óvatos csavargatás után meglett, és kiderült, hogy kontakthibás! Hát úgy gondolom ez így utólag nézve egyszerű de tanulságos is volt! Legalább is a javításban még kevésbé járatos kollégák számára.
Üdv.: Csabafi54

Comments
Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Ez sem egy mai készülék, ha még potival lehet beállítani a sorfrekvenciáját.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

csabafi54

Szia Fülesmester!
Valóban nem a legújabb fejlesztésű készülékek egyike.
Eléggé el is szoktam már az ilyen készülékek javításától. Ezért jó darabig eszembe se jutott, hogy a sorfrekije trimmerrel állítható lenne.
Hisz ráadásul ezen generációjú újabb fejlesztésű készülékek legtöbbjében sorfrekvencia beállító potival már nem is találkoztam.
Üdv.: Csabafi54 :)

0

Vote up!

You voted ‘up’