You are here

Universum VR 7191 video

15 posts / 0 new
Last post
tiva77
tiva77 picture

sziasztok

Hozzám került egy fent emlitett tipusú videó. Megvan hozzá az eredeti táv is. Az lenne a kérdésem hoyg ennek a bekapcsolásához kell valamilyen kód is ? Mert akármit nyomkodunk rajta nem reagál semmire sem.Esetleg valakinek van hozzá kapcsolási rajza?
köszi a segítségeket!

üdv : Tiva

Comments
stomi
stomi picture

Szia!
Ez nem Charly mechanikás? Ha az, akkor hagynám a fenébe, úgy sem lesz jó.
Nézd meg, nem ez a táp?:
http://elektrotanya.com/?q=show_result1&megnev=&megnev2=vr502&kategoria=...

0

BigTom
BigTom picture

Sziasztok!
Stomi!
Nem sokan ismerik névről ezt a mechanikát. Gratulálok!
Aki tudta, mindig elkerülte, annyira lehetetlen az egész működése. Persze ez is gyakorlat kérdése, biztos van ebben is profi.
Tápkondizásnál több időt nem szánnék rá én sem.

Én azt tapasztaltam a különféle lejátszási kép/hang hibáknál, hogy szinte lehetetlen beállítani a szalagvezetést. Aztán észrevettem egy fejcsere után, hogy új fejjel meg szinte akárhogy fut a szalag a fej előtt, akkor is jó a kép és a hang. A fejcsere sem úgy megy, mint a többi videónál, mert kell hozzá egy adapter. Philips...
BigTom

0

stomi
stomi picture

Szia BigTom!
A "filipsz" sosem tudott videót gyártani, a sajátjai mind sz@rok voltak.
Pl. ez meg a turbodrive. Gondolom nem véletlenül használta a Sharp és a JVC mechanikáit. A turbósat láttam Watson néven is, így rendben is van.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Mi történik ha áram alá helyezed? Felgyullad valamilyen világítás, kijelző vagy bármi? Szétszedted már, van tápfesz?

Az universum egyébként a quelle márkája, tudtommal mindent más gyártóktól vesz, csak átcímkézi őket. A száma alapján én úgy tippelném, hogy ez philips.

0

tiva77
tiva77 picture

hello

Áram alá helyezéskor nem történik semmi a kijelzőn. Tápfesz panelen az elmenő részen lehet mérni feszültségeket.

0

mdecsi
mdecsi picture

Nem akarlak hülyének nézni, ezért megkérdezem mennyire vagy hozzáértő? Ha ebből élsz, akkor nem túráztatom az agyad, ha amatőr vagy egy multiméterrel és egy forrasztópákával, akkor mondom mit érdemes nézni.

0

tiva77
tiva77 picture

hello

Elektronikával foglalkozom más területen - játék és nyerőgépeket javitok.Ha van valami javitási tipped azt megköszönném.

üdv : Tiva

0

mdecsi
mdecsi picture

Remek.

No, nem ismerem a típust, de a se kép-se hang jelenség általában táphibára utal. Javítottam pár Philips VR számú videót, de ez semmit nem jelent a te típusodra nézve. Amiket én javítottam, abban mind külön volt a táp egy alu dobozban. Ha a tiedben egyben van, akkor is meg kellene mérni a tápok ágakat (több is van). Ha szerencséd van, akkor fel van szitázva a nyákra pár mérőponthoz, ha nincs, akkor tippelned kell. Mivel előbb-utóbb egy stabkockába bukkansz, ezért ez nem olyan nehéz feladat, a 7805 után nyilván 5 voltnak kell lennie.

Ha a táp próbál, de nem tud indulni az azért van, mert vagy túláramot érez, ezt elég könnyen kiszűrheted ha ütemesen nyikkan egyet ahogy próbál elindulni. Ez tévéken elég gyakori. Videón inkább az van, hogy nem indul el, nem is oszcillál vagy a névleges tört részét tolja csak ki magából. Ez a legvalószínűbb nálad is. Tipikusan kiszáradó kondik okozzák.

Ha teheted, kösd le a tápot és mérd meg üresen, hogy elindul-e. Ha nem indul, akkor kondizd át a tápot és jó eséllyel megoldódik a problémád.

Egy képet feldobhatnál a cucc belsejéről.

Ha van táp, akkor lehet, hogy a proc nem indul el. Ez lehet amiatt mert teljesen döglött, de lehet, hogy csak kiszáradt az elkó a reset lábán. Ez azért nem olyan gyakori.

Szóval tápot mérni kellene józan paraszti ésszel.

0

tiva77
tiva77 picture

hello

A táp itt is külön panelen van és az benne vane gy fém dobozban. Lehuztam a csatikat a tápról és igy is tudok mérni fezsültségeket de nincs sajnos rajta a panelon hogy mennyinek kell lenni. Van ott 35V 18V 12V és 6V az elmenő csatinál.

File csatolás: 

0

mdecsi
mdecsi picture

Ez jónak tűnik elsőre. Próbáld meg leterhelni pl. izzóval a kisebb feszültségeket, persze csak érzéssel, nem esnek le a feszültségek?

0

tiva77
tiva77 picture

Izzóval nem terheltem még le de ha visszateszem a csatlakozókat akkor csökkennek ezek a feszültségek.pl 6V helyett 1,9V 16helyett 8.

0

mdecsi
mdecsi picture

Kondizd át a tápot.

0

tiva77
tiva77 picture

hello

A tápban egy kondi kivételével-a pufferkondi mert azt nem találtam itthon - mind kicseréltem és már müködik is a video.
Köszönöm a segítségedet!

üdv : Tiva

0

mdecsi
mdecsi picture

Nagyon szívesen! Örülök, hogy sikerrel jártál.

0

Sponsored links