You are here

VCDS autódiagnosztikai kábel ismeretében kérnék segítséget

4 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Van egy Seat Toledo 16SR 2001.-es autóm. Amikor vettem, csak egy kulcsot kaptam hozzá. Szereztem az ebay-on, egy nyers kulcsot amit megcsináltattam, szereztem hozzá az immo végett egy chippet, és egy távkapcsoló betétet is a kulcshoz. Gondoltam én naívan, hogy veszek egy VCDS kábelt, és megpróbálom majd én magam megcsinálni. Vetem is 20 ezerért egy VCDS 209.-es kábelt a szoftverrel, tört verzió ami Magyar és angol. Be is tudtam lépni mindenhova, de amikor a key tanításhoz értem, és ahogy a youtubon is mutatták, mindent úgy csináltam, de nem, hogy feltanította volna a kulcsomat, hanem még az eredetit is törölte. Most ot vagyok, hogy sem a központi záram, sem a távirányítóm, az eredeti sem, nem működik. Tud-e nekem ebben valaki segíteni,tanácsot adni.
 Tibi

Comments
Piteee
Piteee picture

Szia!
Nekem ez az oldal szokott segíteni: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Golf_(1K)_Comfort_System#Coding
Üdv.

0

bandici
bandici picture

Szia, lehet tudok segíteni (nekem 2001 Octavia van)..csak elő kell keresni a doksit..írjál rám ha nem sikerül holnapig..addig is próbálj indítani mind2 kulccsal, illetve mechanikusan zárni/nyitani..
KULCSTANÍTÁSNÁL tudsz cserélni számot? pl. 2 re?..ott próbálj egy alapra állítást eszközölni..RESET ALL..
209 verziót nem igen ismerem, újabbakat igen..

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Ez nem 209, hanem 20.9. Amúgy nem tudok vele 2.-re váltani, mert vissza megy megint 1.-re. Ma viszont gondoltam egyet, feltelepítettem az angol nyelvezetűt és azzal próbáltam. Mindenhol úgy olvastam, hogy a kulcson a z UNLOCK-ot kell megnyomni, ami ugye a kinyit gomb, de azzal nem ment. Gondoltam megnyomom a zárás gombot, és megszólalt a duda és az eredeti kulcson lévő távkapcsoló megjavult. Viszont már nem merek próbálkozni a pót kulccsal, mert félek, megint elrontok valamit. Az immóhoz meg már nem merek hozzányúlni, mert oda ismerni kellene az ECU login kódját, amihez elvileg K-can kábel kellene. Nekem ugyan a kábelem VAG K+CAN, de azt írja ki, a can nem olvasható valamiért, így a K-can commander programot nem tudom használni a login kiolvasásához.

Tibi
 

0