You are here

Vestel 11ak19PRO sorméret nem állítható ( megoldva )

16 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A tvével az a gondom, hogy mindig elnyomja a sorvégtranzisztort, ami benne volt bu2508, de nincs csak s2000-rem itthon. A rajzon viszont diódás van feltüntetve, most melyiket rakjam bele ( Másik szerelőtől hozták ide ) A másik gondom, hogy elég a R629 ellenállás. A fetet jónak mérem, a kondikat műszerrel mértem, de semmi. A kollektor 7n5-öt cseréltem, és a c617 ( 680nf ) tünt hibásnak kívülről. Mit nem veszek észre?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Meg lett a hiba, a fetnek a vezérlésénél el volt pattanva a fólia, ezt átkötve már rendesen be tudtam állítani a sorméretet. Megmértem rossz állapotban a feszt a 2r7 ellenálláson, akkor 5V körül volt rajta, de amikor jól működött ez az érték 20V körül mozgott. Még valami a sortranyó hűtőbordáján a hőfok 50-60c között van ezzel még elmegy? Köszönöm mindenkinek a segítséget!

1

marosi
marosi picture

Szevasz Pásztor
Biztos hogy 150 voltos a sortáp,és nem 115 voltos.

1

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
A 90 fokos CRT-vel szerelt paneleknek 115V a tápja,de ezekben nincs raszterkorrektor,viszont darlington a sorvégtranya!A 110 fokos képcsöveknek kell E-W korrekció,viszont normál,nem diódás sorvégtranya van bennük és a tápfesz 150V.Kivétel a 90 fokos FLAT cső,aminek kell E-W korrekció,123V a
tápja és nem diódás normál sorvégtranyóval működik pl:BU 2508 .Sajnos ez utóbbihoz nem volt se sor,se táptrafónk,de némi munkával átalakítottam a 150V-os rajz szerint,s jól működött.Konkrétan a két trafót cseréltem,s ellenőriztem,hogy minden kondi megfelelő feszültségű legyen./ A sorkimenő eleve hibás volt!/
Üdv:Endre

1

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma megjött a tekercs, beépítve most már nem megy el a tranzisztor, de nagyon nagy a sorméret. A szervíz menüben hiába állítom, nem csinál semmit, a sorméret, parabola, trapéz állításnál sem, egyedül a helyzetét tudom állítani. Az összes kondi cserélve, a két dióda BY299, és a BY228. A FET-et is cseréltem de semmi változás, ha nincs benne akkor is csak egy kicsit megy össze Kb 2cm-rt és párnatorzitott a kép. Még valami elég meleg a sorvég hűtőbordája, de egy óra működést is kibírt. Mi lehet a gond, ellenállás? Igaz a 2r7, helyett most 4r7 van bent, de szerintem nem ezen műlik, a sor táp pontosan 150V.

1

ELKO4
ELKO4 picture

Ha jól tévedek, 2 pozícióban van tekercs, mindkettőt kellene cserélni. 2,7R ellenálláson mit mérsz?

Üdv.

Tamás

1

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
A 27nF jó?
Üdv:Endre

1

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Igazatok volt, tényleg látszik a trafón, hogy meg van égve a külső menetnél ( L602, de ez 1mH-ris ) Meg is rendeltem Zozotól, mert nála van is raktáron, a többi helyen csak rendelés alatt van. Ha megjött akkor beszámolok a fejleményekről.
Köszi!

1

Boldogblog
Boldogblog picture

Hali!

Táp jó?

Nem nagyobb egy "kicsit"?

1

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megjött a sorkimenő, betéve így is megeszi a sorvégtranyómat. A fet nélkül nem fűstől az ellenállás, amíg nem megy el a végtranyó, akkor is vízszintes csík van rajta, még a függőleges ic is rossz, de nincs ilyenem itthon. A kondikat cseréltem, és a BY299 is zárlatos volt, honnan lehet a tekercseket beszerezni? Azok miatt is tönkre mehet a BU2508 ?

1

ityvity
ityvity picture
*

Szia , cseréld az L602 1uH tekercset a sor trafó mellet és nem fogja többet zabálni a BU-t (típus hiba ) . Különben azt tapasztaltam , hogy ha megszakad az O/W 2,7 ohm akkor pillanatok alatt megpörkölődik az L602 és utána meg repül a BU és hiába cserélgeted őket , ez addig tart még ki nem cseréled a tekercset is . Különben meg ha minden rendben , ellenállás nélkül is kell hogy mennyen a sor , csak keskeny 2-3 únyi fűgóleges csík lesz.A vertikális hiba meg egy másik eset.

1

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Délután minden kondit kicseréltem a kérdéses körben, de akkor is elégeti az ellenállást, de a sortranyót is megette, de előtte füstölt a sorkimenőm is. A sorkimenő hibája miatt is eléghet ez a ellenállás? Vagy még mindig megmaradhat ez a hibám, ha új sorkit rakok bele?

1

marosi
marosi picture

Szevasz Pásztor
vedd ki a fetet,és ugynézdmeg mit csinál,deha a sorki trafó is füstölt,azmár nem nagyon sok jóval kecsegtet.

1

ELKO4
ELKO4 picture

Mondom, diódák, E-W tekercsek...

Üdv.

Tamás

1

Tónió
Tónió picture

Szia!
Több változata van a 11AK19-es ch.-nak is.Ha diódásat teszel sorvégfok tranyónak semmi baj nem származhat belőle.A rossz impulzuskondikat nem fogod tudni mezei műszerrel kimérni, cseréld őket mérés nélkül.A sorkimenő biztos hogy jó?Az is "megeszi" a tranyót, ha valami gond van vele.
Tónió

1

ELKO4
ELKO4 picture

Az E-W körben a két tekercset, a diódákat és az impulzuskondikat cseréld.

Üdv.

Tamás

2

Sponsored links