You are here

VESTEL 17MB55 alaplapos tv - képhiba javítása.

9 posts / 0 new
Last post
lzoli74
lzoli74 picture

Kedves Kollégák és Fórumtársak!

Ismét segítségért fordulok hozzátok, hátha van egy olyan ötlet amivel a készülék javítható lenne. A készülék működik de a képen az alábbi jelenség látható:
 

Tehát mint látható a kép közepén függőlegesen egy vastag színes csík van amely nem változik. Tehát a képtartalom változása nem befolyásolja a csíkok színét vagy fényességét. 

A készülék az tárgyban leírt alaplappal van szerelve:
 

Amiket már megvizsgáltam:

Összekötő kábelek, csatlakozók, forrasztások. A LCD panelt az elektronikával összekötő vékony szalagokat amely ragasztással vannak rögzítve. Sajnos nem találtam semmilyen fizikai, látható  károsodást.

Kérdésem az lenne hozzátok, mit érdemes ilyenkor még megvizsgálni? Bevallom kicsit tapasztalatlan vagyok e-téren én hagyományos tévé készülékeken tanultam a szakmát ezek számomra kicsit misztikusak már... :-(...

Köszönök előre minden segítséget!

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Van amikor a kábel és az üveglap közötti kapcsolat okolható a hibajelnségért, da van amikor a COF-on levő IC be- kivezetése kontakthibás, amit a mechanikai hajtogatással lehet megkeresni. Ezután jöhet szóba a kitámasztás az adott pozícióba.
László

0

lzoli74
lzoli74 picture

Köszönöm szépen a válaszodat! Egyik fórumtársunk belinkelt egy videót amit holnap kipróbálok. Nagyon érdekes, ennyi esélyt még kap a készülék. Nagyon kiváncsi vagyok! Jó lenne megcsinálni, egyik barátomé a készülék és sokat segitett nekem. Most én szeretném viszonozni neki, hogy számithattam rá.

0

lzoli74
lzoli74 picture

A mai napon tettem egy próbát a videó alapján. Én amit lehetett megtettem, mozgattam a felxkábelt, melegítettem - hűtöttem, mozgattam ide-oda... sajnos semmi változás. Részemről feladtam, ma visszaadtam a készüléket. 

0

kovi
kovi picture

Szia!
Erősen kijelző hibára hajaz...

Üdv,kovi

0

lzoli74
lzoli74 picture

Sajnos én is erre gondoltam. Nem is találtam csere kijelzőt de sejtem hogy nem is éri meg kicserelni. Köszönöm szépen a választ! 

0

lzoli74
lzoli74 picture

Csak annyit még, hogy hasonló hibával javítottam számítógép monitort. A javítás során meleg levegős forrasztóállomással átmelegítettem a csatlakozó kábeleket az LCD panel és a vezérlő elektronikán. Sok monitort sikerült ezzel a módszerrel megmenteni. Sajnos ezen tv készüléken nem vezetett megoldásra.... 

Mindent nem lehet megjavítani. :-(
 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
En karácsony elott ilyen hibásat megjavítottam, szét kell szedned teljesen a kijelzót.
Az üvegre ragasztott fletkabel amin a COF van (legkozelebbi fletkábelt a hibás oszlopnál) azt kell hajlitgatni kifelé vagy befelé, én már majdnem feladtam mert nem változott semmi, majd egyszer csak változás történt (kevesebb csíkkal), majd tovabb görbítgettem, amíg el nem tünt hirtelen az összes, arra jutottam hogy a feher az a fletkabel szélén van, arrebb már csak külön-külön színcsíkok, nekem pl. a COF meg az üveg közt volt a legérzékenyebb COFhoz kicsit közelebb, amikor ujjaddal tartod és jó minden akkor melegragasztóval és/vagy habgumi/gumidarabokkal kipöckölöd a kerethez, kókány megoldás, kuncsaftnak mondtam 2 hét garnciát, meg nem kértem sokat a javításért (ha visszahozná ne keljen sokat visszaadnom, meg ne szidjon magában, azóta nem hozta vissza...
Itt csak kis csík van, de oszloppal is ugyanaz:
https://www.youtube.com/watch?v=oVnGjwxF3MM

1

lzoli74
lzoli74 picture

Köszönöm szépen a tapasztalatodat! Hétfőn még próbálkozom vele. Ilyenkor maga a Flex kábel megy tönkre vagy a ragasztás enged el ami rögzíti a kábelt a kijelzőre? 

0

Sponsored links