You are here

Vestel 17PW26-4 táppanel javításában kérnék segítséget!

8 posts / 0 new
Last post
c_jani
c_jani picture

Üdv!
Asztalra került egy Vestel 17PW26-4 táppanel, egy kolléga kért meg, leheljek belé életet. Már a készenlét sincs meg, a vezérlője indítgat, de sikertelenül. Az egész táp ökör egy megoldás, tele reteszfeltételekkel, szétszabdalt rajzrészletekkel, egymásra mutató nyilakkal... Agyrém. Tejesen tanácstalan vagyok, emberi számítás szerint menni kéne neki, de van eszében. Tokot (FSDL321), optót, TL431-et, trafót, szek diódákat cseréltem, kondikat, kapcsolódó félvezetőket jónak mérem.
Ha van valami tapasztalatotok, segítsetek már, mert közel állok, hogy belelőjjek a mennyezetbe...
Jani

Comments
zsugori
zsugori picture
***

Üdv Sziasztok
Áttanulmányozza valaki hogy jól rajzoltam-e át a tápját?

http://www.kephost.com/images4/2013/11/2/a1_2013_11_2_ixtw31v8dw.jpg

Köszönöm.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
" Már a készenlét sincs meg, a vezérlője indítgat, de sikertelenül."
Hogyan próbáltad? Itt van az asztalomon egy új, de mintha "önmagában" nem is akarna működni... (persze lehet tévedek)
Üdv, Z.

0

c_jani
c_jani picture

Szia! Adtam neki betápot. Nem tudom, mit kéne még kapni, hogy elinduljon, a rajz alapján feltételezem, hogy nem vár kívülről semmit. Amíg a készenlét halott, sem a PFC, sem a főtáp nem tud indulni, onnan kapnak engedélyező és tápfeszeket. De ez a tetű nem hajlandó. Indulgat, de nem áll fel. 3,3 és 12V-ot kéne csinálnia, a 3,3-at figyeli, de az optóhoz kell neki a 12 is. Labortápról adtam rá 12-t, de akkor teljesen leáll. Gondolom én, mint a többi vezérlő, beröccen, majd megcsinálja magának a működtető villanyt. Itt tartok.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A rajz szerint a STBY táp a PFC által előállított 400V-ról működik, tehát a PFC-nek indulni kell ahhoz, hogy a STBY táp működjön.
A PFC működése műterheléssel (két sorbakötött izzóval) bevizsgálható. Ehhez nyújt segítséget a csatolmány.

Üdv:
Fülesmester

0

lpdj2009
lpdj2009 picture

Szia
nem hiszem hogy a pfc alandoan mukodik mikot a tv kikapcsolod a pfc leall a fotappal egyut
aha a pfc leal a STB akkor is kap 260 280v ot amibol eleldegel

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Nem lehet, hogy a PFC csak utólag indul?
Azért mondanám, mert a Q844-gyel kapcsolják neki meg az üzemi tápnaka működtető feszt a VF_MAIN-ból, amit a készenléti trafóról nyernek a D807-ről. Amin addig nincs villany, míg a készenléti táp áll. Az ON_OFF jelnek meg addig nincs értelme, míg a Main meg nem kapja a 3,3V-ot. Én erre jutottam eddig. És mattot kaptam.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Igazad van!

A stby tápnak két üzemállapota van, egy csökkentett mód, amikor 310V-ról megy, ekkor még a PFC inaktív (nem kap VCC2-t). És egy teljes mód, amikor a PFC beindult (kap VCC2-t), és megcsinálja a 400V-ot.

Ha a stby tápegységet kihagyva akarod indítani a készüléket, akkor külső tápegységekből pótolnod kell a +3,3VSTBY, a +12V_2 szekunder oldali tápfeszültségeket, és a primer oldali VF_MAIN (legalább 14V) feszültséget.

Üdv:
Fülesmester

0