You are here

Vestel alaplapok távirányitási probléma

5 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Tisztelt Tagok!
Bekerült hozzám különbözö márkajelü Vestel alaplapot tartalmazó LCD televízió. Mindegyik hibája,hogy a távirányitora nem reagál. Az infra vevö ellenörizve, jelek mennek, a tasztatúráról minden funkcio müködik. Kérdés: mi a tapasztalat az ilyen készülékek hibájával kapcsolatban? Szoftver vagy hardver probléma. (Az egyiket azért átküldtem egy rework folyamaton, de egycsapásra semmit sem változott.)
László

Comments
yohnsee
yohnsee picture

Szia!
A jel útját le tudtad követni a processzorig? Persze nem a BGA golyóig gondoltam, hanem a hozzá tartozó vezetősávot picit megkaparva.
Lehet amatőr ötlet, de ezzel kizárnád a vezetősáv szakadást.

Nem biztos, hogy ide tartozik, egy Samsung TV-nél találkoztam olyannal, hogy hidegen működött a távirányító része az alaplapnak, de pár perc után nem.
Az infra jelét ott egy külön IC fogadta, és amint 30 fok fölé ment a hőmérséklete, nem dolgozta fel a jelet. Megjegyzem, 35 fok körülre állt be az üzemi hőmérséklete ennek az IC-nek szobahőmérsékleten.

0

george
george picture

Szia mosomedve.

A hozavalo távokal próbalod?
Mert nem minden márka ugyan azt a tavot hasznalja.
Peldaul  JVC csak a sajatjavol megy,ugyan ugy a GRUNDIG is pedig Vestel.
Üdv Gyuri

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Például az egyik Hyundai és ahhoz van távirányító. Azzal sem reagál rá. Egyébként egy Orion táv számos Vestel alaplappal szerelt tévét vezérel, legalább a power gomb reagál mindegyikre.
László

0

Dr.Távadó
Dr.Távadó picture

Szevasztok!
Való igaz, hogy a különböző gyártók sokszor saját arculatra szabják a teljesen egyformának tűnő Vestel alaplapok szoftvereit, beleértve a távirányító szoftvereket is.
Ez okozhat ilyen (ha nem hardveres gond van) problémát. Panasonic, Sharp, JVC stb. előszeretettel használja saját protokoljait.
Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ezek közül is sokan már nem veszi a fáradtságot arra se, ráírják a távra saját nevüket, és mehet a megszokott Vestel RC5 protokollal.
Azonosítani talán a vesteles produkt kóddal lehet.
üdv
Dr.Távadó

0