You are here

Vestel chassis 17MB35-1 Main, vagy kijelző hiba? Videó is van a jelenségről...

12 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Elakadtam Vestel belű (17MB35-1) de típus nélküli (Technika, Techwood, meg hasonlók..) LCD TV-vel, és már az őrületbe kerget. A hiba táp hiba volt a stand-by rész volt rossz), ez a jelenség csak úgy "lett". A hiba, hogy teljesen mindegy, hogy hidegen, vagy melegen, fagyasztva, vagy fűtve, de első bekapcsoláskor a mellékelt videón látható képet prdukálja, de ez is változó, hogy mit:

http://www.youtube.com/watch?v=4pHPBrWfuKU

http://www.youtube.com/watch?v=8-QTEgtNF8s

a 2 videó más bekapcsoláskor van. A kép nem frissül, a TV reagál a gombokra, távra antennára, mindenre, de a kép az nem jó. Aztán gondol egyet, és megy mint a kisangyal, jó képpel, és el sem romlik a következő kikapcsolásig. A tápja ilyen:

http://www.lcdtvparts.co.uk/images/P1090773.JPG

Tápfeszek rendben, mainen is minden segédtáp jónak mérhető.

Kijelzőt szétszedtem, a kijelző tetejére integrált nyákot is áttmelegítettem, mainen is minden SMD cuccot. Mechanikai ütögetésre nem érzékeny, melegítésre nem javul meg, csak a saját gondolatai szerint.

a videón látható függőleges csíkok ha "megjavul" azonnal eltűnik. Érdemes a videókat végignézni....

Mi ez? kijelző? main? táp?

mit kezdjek vele?

Nincs valakinek 5 percre kölcsön egy 17MB35-1 Main boardja, Bp-n, hogy legalább tudjam, mit keresek.. Kijelzőt, main-t, vagy egy kukát :) A nyugtató már elfogyott...

Köszönöm!

Comments
rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Elmeletileg a t-konban keletkezett hibak a kijelzo egesz feluletet erintik(nalad ez nem all fenn,tehat nem a main-rol szarmazik).A diszplay kis feluleten megjeleno kepanomaliak valamelyik,a diszplay-hez szorosan csatolt(nyakra vagy foliara kialakitott) aramkor hibaja.

0

syscon service
syscon service picture

Szeva!

Nem adtad meg a tv, az LCD panel és a t-con típusát.
Én így elsőre az utóbbira tippelek.

Üdv!

P.S: Ne nyugtatót szedj, hanem igyál jó magyar borokat!
Naaa, egészségünkre!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Külön T-con nincs, kijelzőbe integrált kis Nyák van csak..

A kijelző Chi Mei, V260B1- L11

0

syscon service
syscon service picture

Szeva!

Naa ezen rágd át magad!

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/26-samsung-v260b1-l04-c2-lcd-panel...

Meg jön még holnap Zoltan35 is. Korán fekszik asszonyi parancsra.
Biztos segít neked.

Üdv!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Jelentem megérkeztem, de csak most vettem észre a topikot. Megjegyzem elég pontosan utaltál a hibára és lehetséges javítására. Nem igazán tudok mit hozzáfűzni, hiszen mint írják, mechanikus "beavatkozásra" nem reagál. Amikkel én találkozok ott kimondottan fólia hiba okoz gondot, annak beforrasztásával megjavulnak, de az egy másik téma.. (példa a képen)
Üdvözlettel: Z.

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Sajna nem jött be. Egyrészt 11-es verziós a kijelző, és hogy a nyavaja enné meg, nem stimmelnek a forrpontok a nyákon, sem a fólián sem. Illetve a fólia nagyon hasonló, de nem azonos. Kiméregettem, a belinkelt pdf szerint az 1. pontot nem találom még a pdf-ben sem, nem hogy a kijelzőn :) A többi:
2,3,4 tizen Ohmok, 5:39 ohm, 6:70ohm, 7:71 ohm, 8: tizenohm, 9: 67 ohm 10: szakadtnak mértem, vagy nem jó helyen :) 13: tizen ohm, 15: 67 ohm. Mivel a kijelző nyákja más, így csak a rászitázott mérőpontokhoz tudtam igazodni. A 10-es lábat összekötöttem az STV-1 ponttal, ez volt a legszélső fólia felett. a szalagkábel csatinál sehol nem találtam. Összeraktam, de a hiba megmaradt. Igaz, rosszabb sem lett :)

jártak már előttem a kijelző környékén, az biztos, igaz, a fólia nem volt megkapirgálva, de szétszedve már volt, ragacsok hiányoztak.. Összerakom, mehet Isten hírével..

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én azt olvastam ki írásodból, hogy próbáltad a kijelző fóliáit mozgatni, de nem reagált rá a csík.
Sajnos mint láthattad magad is, szinte az a csoda ha valamelyik "ilyen" kijelzőnél nem enged el a fólia.
(már 200C körül szépen le lehet emelni a panelről, mint a képen látható)
Mindenesetre legalább nem romlott a helyzet, így a tulaj "élvezheti" tovább...
Üdvözlettel: Z.

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Áhh.. az egész bele egy nagy vicc valóban. Amit én ezt kalapáltam (szó szerint..) feszegettem, stb. Rá nem jöttem mitől javul meg. Egyszer csak patt, és lőn világosság. Nem értem... Kicsit olyan a kijelző fólia rögzítése, mint a kínai kvarcjátékokban, talán abban jobb, hogy hőálló :) Amikor átmelegítettem a nyákot, olyan vékony dűznivel melegítettem csak, hogy alkatrészlábanként haladtam, a fólia fele még véletlen se érjek :) De pozitívum, hogy a kijelző nem volt beragasztva :) ez is valami :)

0

syscon service
syscon service picture

Szeva Zoli!

Azért nekem nem annyira egyértelmű a felkomfból, hogy mi nem reagál ütögetésra? A fóliák is csak át lettek melengetve, ami nem egyenértékü a Te beavatkozásaiddal. Megvallom, ha én belefogok futni valami fóliahiba gyanús cuccba, akkor hozzád fogok fordulni. :beer:

Üdv!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én sorozatba futottam bele olyan hibákba és tanácstalan voltam. Aztán itt a tanyán rákérdeztem, kaptam is sok tippet, segítséget. Kicsit utánaolvasva, keresgélve, a forrasztásos megoldásnál kötöttem ki.Kicsit gyakoroltam egy rossz kijelzőn (hőfok, hegy nagyság, használt anyagok, stb) és mikor úgy véltem már belejöttem, következett az "éles" próba. Az elmúlt két hónap során legalább tucatnyi kijelzőbe sikerült lelket verni. Na ezért(is) áldom a tanyát, mert mindez innen indult számomra.
Üdvözlettel: Z.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Huhh! Nem is tűnik vészesnek! holnap neki is esek.

Viszont ebben a kijelző "L11' végű, nem "L04" Remélem azért a kanóc azonos benne. Olyan alacsony költségvetésű a TV felépítése, hogy még csavar sincs benne, ami a kijelzőt tartja, 2 perc kiszedni :) Kipróbálom délután, ha hazakeveredek! Köszi!!

0

Sponsored links