You are here

Vestel PT90 nem indul

5 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ez a készülék nem indul el, eddig cseréltem tda tápicét, fetet, optot, tl431, de semmi. Átmértem az ellenállásokat, de még meg nyúlva sincsenek, diódák jók. Mi lehet vele, mert a 150V helyet csak 30V van, a többin meg semmi. Segítségeteket előre is köszönöm!

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Meg lett a megoldás, a 400V/100uf-os kondenzátor kapacitás szegény volt, és nem volt meg a 300V, ezt kicserélve a készülék rendesen működik, már el is vitte a tulajdonos. Köszönöm a segítségeteket!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ez a táp természetes viselkedése túlterhelés hatására. Ekkor a táp kontroller IC átkapcsol burst (szakaszos impulzus) üzemre, és az összes tápfeszültség lecsökken a terhelés nagyságától függő, még elviselhető értékűre.

A túlterhelést okozhatja a táp belső eleme, vagy külső ok is. Ennek eldöntésére a műterheléses (a többi résztől szeparált) vizsgálata alkalmas. Ha a táp műterheléssel sem működik megfelelően, akkor annak eldöntése szükséges, hogy a primer, vagy a szekunder oldalon van a probléma forrása. Ez úgy dönthető el, ha a szabályozó hurkot fölvágjuk. (csatolmány)

Üdv:
Fülesmester

0

zsozso11
zsozso11 picture

Szia!
Próbáltad már a sormeghajtó fokozatot lekötni és egy 40W 230V-os ízzóval terhelni? Így mennie kell, ha a primer körben nincs hiba, nekem volt olyan, hogy a sorkimenő terhelte, de a sor BU jó volt.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
A kondikat csak kifelejtetted a felsorolásból, vagy az ellenőrzésből (cseréből) is?
Üdv: Laci

0