You are here

Vezeték nélküli mobil töltő, a vevő tartalmaz elektronikát?

22 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Nézegettem ezeket a vevőket. Tartalmaznak ezek valamilyen elektronikát? 
Üdv: Jácint

Comments
welding alt
welding alt picture

Szia Jácint!
Én nem értem, hogy ezzel a töltési móddal miért is kell támogatni a gyártót-forgalmazót-elektromos műveket.
Üdv: János
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egyrészt mert simán fél kézzel fel lehet tenni a telefont az autóstartóba, és nem kell játszani, hogy csatlakoztasd a töltőkábelt (GPS-nek használom a telefont), másrészt nem törik a kábel, és nem törik, kopik az aljzat. Egy 5 éves készüléknél már gyakran nem mindegy, hogy merre áll a kábel, hogy vegye a töltést..
Üdv: Jácint

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
Köszönöm gyors válaszod, értem, hogy miért kell neked. Én kizárólag a környezetvédelemre gondoltam.
Üdv: János

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Benne van az is, tovább tudom használni a gyerekek levetett telefonjait. Mondjuk telefonálni egyikkel sem szeretnék, maradok a sok-sok éves Sonyericsson C702-nél. 

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
Ezt megbeszéltük ( székelyesen , borozóban lévén). 
Üdv: János
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Úgy van, la! Igyunk egy pálinkát rá! :)

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Jaca!
Mint Benyo is irta: NANà!! -hisz egy sokmindentöl valtozo nagysagu feszböl hogyan is akarnàl egy kènyesnek mondott aksit tölteni!?
Jo barkacsolast_e-szmog nèlkülisèget!!
Kari

 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Kari!

Csak olvastam olyanról is, igaz, felületesen, hogy vissza is van csatolva az adótekercsre. Amúgy a töltésvezérlő IC vigyáz az akksira.

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
En effele visszacsatolt megoldasrol nem tudok, de ha a vevötöl lenne-sztem annal inkabb nem lehet elektronika & kommunikalas nelkül, de ott meg sejtem, hogy kezd eltünni a lusta embereknek kitalalt vezeteknelküliseg lehetösege _vagy nem?
Kari

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia Jaca!

A Nokia Qi töltőkben 4-12 tekercs van (sok menetes réz huzalból). Erre azért van szükség, hogy ne kelljen pontosan eltalálni az adó és a vevő tekercsek fedését. A benne levő elektronika, folyamatosan kapcsolgatja az adótekercset. Amelyiken a legjobb hatásfokú töltést érzékeli azt táplálja folyamatosan. A telefonban levő vevő is többmenetes réz tekercs. A kimenő feszültségét egyinányítani és stabilizálni kell. Ezen felül van benne egy elektronika amely több ponton (3-4) kapcsolódik a telefonhoz. Nem tudom, hogy ennek pontosan mi a feladata, de a legtöbb esetben kommunikálnak egymással. Láttam olyan ugy. vevőt amelyet közvetlenül az USB portra kell kapcsolni. Sok értelmét nem látom, de azok is kommunikálnak, mert a telefon felismeri mint töltőt.

Üdv.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A közvetlenül USB portra kapcsolható vevő arra jó, hogy utólag fel lehessen okosítani a nem eléggé okostelefont. Például lepattintod a hátlapot, alárakod a vevőt, a vezetékét szépen átfűzöd a hátlap alján, a dugó be az USB portba. Ez az USB dugó nagyon pici, L alakban csatlakozik a lapos szalagkábelhez, kívülről szinte semmit nem látni. Ha a hátlap nem levehető, akkor a hátlap és a tok közé kell tenni. Én kipróbáltam, de sajnos nagyon pontosan kell ráhelyezni az adóra, különben nem tölt. Biztosan létezik jobb is, persze a telefonba gyárilag beépített az igazi.

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Rendeltem az ebay-ről egy párost, az autóba akarom beépíteni, de lehet, csinálok egyet az asztalra. Azért voltasm kíváncsi, mi van a vevőben. 

Üdv: Jácint

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A fiam elektromos fogkeféjének vezeték nélküli töltője valami rendkívüli. A múltkor próbaképpen levette a töltőről, és így több, mint két hónapig működött egy feltöltéssel. Igaz, ez szakaszos működés, nem hasonlítható a mobiltelefon folyamatos működéséhez. Már kezdtem meggyanúsítani, hogy a szórt elektromágneses térből "lopja" az energiát.

Üdv, lcsaszar

2

Inhouse
Inhouse picture

A Lidl-ös Li-Ion-os tényleg nagyon jó, sokáig bírja, ráadásul most már kompatibilis Oral-B feje van, de annál okosabb és még kis is jelzi, hogy éppen mit csinál. Van 3 a családban, egynek tönkrement a töltőköre. A benne levő panelen lett egy zárlatos alkatrész az egyenirányítás után. 2db SMD kondi és egy vezérlő IC lehetett a ludas. Fel akartam emelni az IC kritikus lábát a panelről, de ügyetlenségemben letörtem. A zárlat maradt, tehát az IC jó volt. :( A két kondiból a második volt a halott. Forrasztottam 2 kis vezetéket a jó kondira (felirat nélküliek, egyformának tűntek), megmértem, 10uF. Rendeltem az Ali-ról, az IC-ből 10db-ot, a kondiból 50db-ot. Ez volt a legkisebb darabszám. Így volt pár $. Egy telefon szervizes barátom felpakolta őket, azóta is működik. Az lehetett a baj, hogy van többfajta vezeték nélküli töltős fogkefénk és egy másikéra lett rátéve, a feszültség tűrés esetleg nem adta ki (semmilyen korlátozó alkatrész nem látszik a panelen)...

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia Jaca!
Az alapkérdésedre a válasz: NANÁ!
1. A vezeték nélküli töltők adótekercsére típustól- és még a környezetétől is függően 80-300 kHz frekvenciájú adó jel van téve.
2. A vevő oldalon ezt veszi a vevőtekercs. Ezt szabályozni és egyenirányítani kell, hogy szabványos töltő-egyenáram legyen belőle.

0

uniman
uniman picture
***

"Nézegetem"...mi nem látjuk, hogy mit nézegetsz.

0

skorpio
skorpio picture

...

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

0

kozak_g
kozak_g picture

del.

0

Jaca
Jaca picture
****

mar el is mult, megyek is ebedelni :)

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
persze
csak ruha van  rajta
párba érdemes

0

Sponsored links