You are here

Videoton RM 5642S,furcsa bekapcsolás!Megoldva!

13 posts / 0 new
Last post
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

Drága édes apukám felhívott,hogy nézzem meg a fent nevezett hőn szeretett rádióját mert kicsit furcsán lehet bekapcsolni!Még pediglen úgy,hogy bekapcsolja a rádiót és semmi de ha lenyomja közben a magnó valamelyik gombját akkor szól a rádió!

Természetesen mint egy jó gyerek egyből felajánlottam,hogy megnézem és szétszedem,természetesen még hozzá tette,ha lehet akkor legyen belőle még rádió :lol: nem is tudom mire gondolt talán gyerekkoromban is szereltem neki valamit :hmmm:
De a viccet félretéve természetesen átnéztem a rádiót és átméregettem a rajz szerinti feszültségeket amik rendben is lennének,de a hiba tulajdon képen a kapcsolóban van,természetesen,hogy pont isostat kapcsoló van benne ha jól emlékszem a nevére!
A kérdésem az lenne,hogy valakinek nincs ilyen a rádióba való kapcsolója?
Mert akkor vevő lennék rá,édesapám meg örülne,hogy végre nem csak szét szedtem de meg is csináltam valamit :super:
Mindenkinek köszönöm szépen előre is a segítségét!További szép napot!

UI:Csatolok egy képet a kapcsolóról!A kapcsoló megoldást talált még pediglen Mekmuki tanyatársunk jóvoltából,aki volt olyan szíves és küld számomra egy donort!Köszönet neki érte és mindenki másnak is a tanácsokért és a javítási ötletekért!Nem akarok kis telhetetlennek tűnni,úgy hogy a téma megoldva :bow:

Üdv:morfeus

File attachment: 
Comments
Johannes
Johannes picture

Johannes ÜDV.Uraim. Megkésve de remélem nem elkésve, felajánlhatok egy pár kapcsolót ami ehhez a rádióhoz való, mivel régebbi időkben sokat javítottam ezeket a kapcsolókat. Általában letörték a kapcsolók felső "nyúlványát" úgyhogy a cserékhez beszereztem ezekhez való alkatrészeket.
Üdv. Johannes.

0

morfeus
morfeus picture

Sziasztok!
Mint ígértem ha készen lesz akkor megírom.Valóban érintkező problémája volt csupán, annyi volt a dolgom,hogy az aktuális panelt kiszereltem a készülékből,csere előtt még kiforrasztottam egy ellenállást is a kapcsoló elől és szépen szét szedtem megpucoltam és beraktam az új érintkezőket(mekmuki)-jóvoltából!

Utána összeraktam ellenállást vissza forrasztottam és tökéletesen indult elsőre mindenféle probléma nélkül!Rakok fel képet a kivett érintkezőről,de sajnos kicsit rossz lett a minősége de a lényeg látható,hogy össze van nyomódva az érintkező illetve ott ahol rugózik(a kis íves részénél) ott van egy kis hajszálrepedés is!

További szép napot!

Üdv:morfeus

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok! :oke:

Azért megjegyezném, hogy akkor lehetsz maradéktalanul elégedett, ha félév múlva még mindig működik.

Üdv:
Fülesmester

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nem okvetlenül kell új, mert javítható:
Szétszedhető, és a beégett érintkezők cserélhetők.

Tapasztalatom szerint javítás, vagy csere után sem lesz tartósan jó, ugyanis ez a kapcsoló nem bírja az igénybevételt. Ha tartósra meg akarod csinálni, akkor a kapcsolóval vezérelt jelfogó a megoldás, vagy a kevésbé elegáns billenőkapcsoló a hálózati vezetékre.

Kompletten (arretáló mechanikával együtt) a kapcsoló beszerezhetetlen, a bontottak pedig általában ugyanúgy hibásak.

Nekem a felújítás utáni jelfogós kiváltás vált be.

A felújításhoz érintkezőket tudok küldeni.

Üdv:
Fülesmester

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Köszönöm szépen a tanácsot, a relés kiváltás eszembe nem jutott volna!Nagyon jó ötlet,de remélem sikerül még egy darabig megőriznem az eredetiségét.
Írtam PÜ-t!!!

Üdv:morfeus

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!
Kinek írtál PÜ-t, mert nekem nem jött!?

Üdv:
Fülesmester

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Egy kis időbeni csúszás történt bocsánat

Üdv:morfeus

0

Mekmuki
Mekmuki picture

Hello!
Tudok küldeni donort, hétfőn.
(postacím?)
Üdv. Mekmuki

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Ment PÜ!

Üdv:morfeus

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Ha nincs eltörve, nem feltétlenün kell cserélni, jól javítható.
Általában a lamellák szoktak megégni, azokat lehet szépen cserélni, ki sem kell forrastani a kapcsolót. A kapcsoló mögötti alkatrészeket kell annyira kiforrasztani, hogy a csúszkát hátrafelé ki lehessen tolni. (Még mindig jobb, mint a kapcsolót kiszedni, de ízlés kérdése) Ilyen lamellát tudok adni, de feladni már csak a jövő hét után tudom. (Vagy eljössz érte) Tehát kitisztítva a belső rész érintkezőit, szépen vissza lehet tolni a csúszkát a lamellákkal együtt. Tuti megoldás, már sokat csináltam.
Üdv
Attila

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot megpróbálom és meglátjuk a végeredményt!

Üdv:morfeus

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Amit leírtam, sok éves tapasztalat eredménye, Gelkás koromban is még garanciában is sokat megjavítottam, utána is, de még sosem jött vissza. Általában az a gond, hogy elkoszolódik, és azért ég be. A javításkor kicsit kihajtom a lamellákat, úgy rakom össze, hogy nagyobb erővel kapcsolódjanak az állórészhez, és persze tisztán, egy kis kontakt 60-al kell összerakni. Komolyan mondom, még sosem jött vissza. Fülesmesternek is igaza van, de kicsit bonyolultabb.
Üdv
Attila

0

Sponsored links