You are here

Videoton TS2810 , ICC5 : táp pulzál

6 posts / 0 new
Last post
Gondif
Gondif picture

Tisztelt Fórumlakók !
A címbeli TV annyit tud, hogy a táp pulzál, indulgat, de alacsony feszültségeket ad ( Usys : kb 50-60 V ). Primmer elkók cserélve, CP42 szintén, sorv.f. tranzisztor jó , ha a sortrafót leveszem az Usys-ről, a fesz akkor sem megy magasabbra. Kis segítséget kérnék.

Köszönöm,
Üdv!
Gondif

Comments
GorogK
GorogK picture

Sziasztok
Eleg vacak ez a sassze , a Tea 2029 korul nezz szet.Nalunk Waltham neven jelent meg a 90-es evek elejen.

0

peter76kovi
peter76kovi picture

Szia !

Én körülnéznék a táp szekunder köri elkói között nincs-e kapacitás szegény. Ha jól emlékszem ennél a sasszinál a tea 2029 vezérli a tápot, ennek az IC-nek a tápellátását is meg kellene vizsgálni a jól emlékszem 8 V. Lehet, hogy az 8 V szűrőkondija van kiszáradva.

Üdv ! Péter

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Két dolog jut eszembe: a táptrafó mellett közvetlenül van egy 470uF kondi, azt egyszer nem vettem észre és 2 órán át kerestem hogy mi lehet a hiba. Valami hasonló jelenséget produkált, és felületesen ránézve úgy tűnik mintha az már szekunder oldalon lenne.
A másik a kis meghajtó trafó lábánál a zománchuzal oxidálódása. Ha ellenállásmérővel 2-3 ohm fölött van az egyik tekercs, akkor ez a hiba.
A táp beállító poti és a soros ellenállása rendben van?

0

Gondif
Gondif picture

Szia!
Köszi a tippeket, Az elkó már cserélve, poti, ellenállás rendben van, a meghajtó trafó egyik tekercse 2, a másik pedig 20 ohm körül van, gondolom ez is ok.

Üdv,
Gondif

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Szekunder oldalon zárlatot keresnék.
Ha ez a Thomson-belű (ICC5)Vidi, akkor a következőket nézd meg:
Sortranyót, majd a függ tirisztorát kivenném, megmérném. A tirisztor melletti nagy diódát, a közelében lévő 3M3/1W ellenállást leellenőrizném. Adódhat még az EW-áramkör is, ott az IC, a tekercs zárlata, a tok kijáratán a dióda zárlata is. Nézd meg a sorkicsatoló 390-470nF/250V kondit is.
Jani

0