You are here

Villamos Forgógép - Villanymotor - Nyilvántartó Program

3 posts / 0 new
Last post
zszucs
zszucs picture

Mellékállású programozóként készítettem egy villanymotor nyilvántartó programot. A leírását közlöm itt a fórumban, mert véleményem szerint nagyon hasznos eszköze lehet minden motorokat üzemeltető cégnek, szakembernek, azoknak akik javítják tekercselik, stb. ezeket a villamos eszközöket. A program a beszerzéstől egészen az esetleges selejtezésig minden adat nyilvántartására alkalmas, beleértve a javítások és karbantartások adatait is.

A program azon vállalkozásoknak kíván segítséget nyújtani, melyek termelő tevékenységükhöz villamos forgógépeket (villanymotorokat) üzemeltetnek, azokat vizsgálják, karbantartják, javítják. Jól használhatják a programot kifejezetten csak a karbantartásra, javításra szakosodott cégek is (pl. tekercselő műhelyek). A program úgy lett elkészítve, hogy a motorokkal kapcsolatos minden információt egy helyen átfogóan tartsa nyilván. A program által nyilvántartásra kerülnek a motorok adatai (a lehető legrészletesebben), a villamos csatlakoztatásuk, szabályzásuk, védelmük adatai is. A motor adatokon belül a tekercselési adataik is nyilvántarthatók (amennyiben ismertek). Tárolhatók a tervezett és nem tervezett bevizsgálások, karbantartások adatai is, a bevizsgálások és karbantartások időpontjai tervezhetők automatikusan és egyedileg. A motorok selejtezési információi is tárolhatók, a selejtezés történhet automatikusan és egyedileg is. Tárolásra kerülhetnek a beszerzésekhez, karbantartáshoz kapcsolódó számlák adatai is, ezek tételeihez kapcsolhatók a motor adatok, így könnyen visszakereshetők a beszerzés költségei. Az adatok jól és egyszerűen kereshetők, szűrhetők, listázhatók és nyomtathatók, megváltoztatható a megjelenítéseknél a rendezettségük. A könnyű és gyors adatrögzítést törzsadat állományok segítik, melyek egyben önálló nyilvántartást is képeznek (pl. gyártó, szállító). Lehetőség van a tárolt motor adatokról, a bevizsgálások és karbantartások valamint a számlák adatairól különböző statisztikák készítésére (pl. megoszlás). Önálló nyilvántartásként Címtár adatbázis van beépítve a programba, ezzel nyilvántarthatók a motor adatokhoz kapcsolódó különböző címadatok (pl. gyártók, kereskedők, alkatrész kereskedők, stb.). A tárolt adatok exportálhatók szöveges (TXT) vagy táblázatkezelő (CSV) állományokba, ezzel lehetővé téve a legfontosabb adatok más, külső alkalmazásokban történő további felhasználását. Az adatállományokról nagyon egyszerűen biztonsági mentés készíthető (egy ZIP tömörítvény állományba), melyet akár jelszóval is lehet védeni. A mentett adatok szintén nagyon egyszerűen visszaállíthatók. Az elvégzett mentési műveletekről szöveges állományba napló készül, ez megjeleníthető.

A program kezelése egyszerű, nem igényel számítástechnikai szakképzettséget. Minden elemhez segítő címke van társítva és az állapotsorban is az elemre vonatkozó információk jelennek meg.

A menüsor alatt ikonos gombok formájában elérhetők a leggyakrabban használt eljárások, így azok egy egérkattintással meghívhatók.

Letölthető kézikönyv, teljes funkcionalitású demo verzió az alábbi linken:

http://www.szis.hu/html/prg_vmotor.html

Comments
tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Gratulálok, valóban mindenre kiterjedő nyilvántartást tesz lehetővé a program!
Ez egy áldás olyan helyen, ahol sok száz, netán sok ezer motort használnak.
Elárulod, hogy az -általam is letöltött- Demo "mit nem tud a megvásárolt verzióhoz képest???

Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zszucs
zszucs picture

Szia!

Köszönöm a jó véleményt.

A demo verzió teljes funkcionalitással működik, a korlátozás csak abban áll, hogy minden adattáblában max. 15 adatrekord tárolható el (pl. 15 motor adat, 15 bevizsgálás adat, stb).

A másik korlátozás, hogy az irányítószám adattáblában csak az A betűvel kezdődő településnevek adatai jelennek meg.

Üdv.: Szűcs Zoltán.

0

Vote up!

You voted ‘up’