You are here

Vízkőmentesítés - saját tapasztalatokat várok

52 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Kedves Fórumtársak!

Olvastam egy ilyen ipari vízkőmentesítőről:

https://www.hydrotec.co.uk/hydromag

Mivel nálunk és gondolom sokunknál probléma a vízkő, szeretnék közvéleménykutatást rendezni. Használ-e valaki elektromos vagy mágneses vízkőmentesítőt? Ha igen, gyárit, vagy saját készítésűt? Hol van elhelyezve? (vízóra előtt vagy után, acél vagy műanyagcsövön, stb) Csökkentette, vagy teljesen megszüntette a vízkőkiválást? Ha elektromos, akkor miről van táplálva, és mennyi a teljesítményfelvétele? Igényel karbantartást?

Kérem, csak olyan írjon, aki saját maga használ ilyesmit. Bevallom, az ilyen "egy ceruzaelemről 555 timerrel, változó frekvenciával" típusú barkácskütyük nem igazán érdekelnek.

Nekem az a lazán ide kapcsolódó tapasztalatom, hogy amióta ilyen Honeywell vízszűrő van felszerelve a vízóra után, azóta jelentősen csökkent a vízkő kiválás, de nem szűnt meg teljesen. Nem tudom, hogy van-e összefüggés. (nem reklám!)

https://productcatalog.honeywellhome.com/hungary/ecatdata/pg_gr-ff06.html

Üdv, lcsaszar
 

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Mielőtt nagyon elvesznél a jobbnál jobb ötletek között, ajánlom ezt az anyagot áttanulmányozni. Jókat szórakozom a beírásokon, mivel volt erőművesként közvetlen kapcsolatban voltam a vízlágyítással, tekintve, hogy nejem vízlaboránsként dolgozott, míg én a villamos üzemben dolgoztam.

https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/kemia/szervetlen-kemia/a-termeszetes-vizek-osszetetele/vizkemenyseg-es-vizlagyitas

Persze a fenti anyagnál bővebb az irodalom, de indulásnak ez is elég.

Kalex

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Köszönöm, hasznos. Azonban nem tér ki a Ca+ és Mg+ ionok és a mágneses vagy elektromos erőtér kölcsönhatására, ami vagy van, vagy nincs.

Üdv, lcsaszar

0

welding alt
welding alt picture

Szia,
remélem sikerül beillesztenem az idevágó topikot.
https://elektrotanya.com/content/vizkomentesito-epitese
Itt van néhány vélemény.
Üdv. welding alt

0

Foxika1
Foxika1 picture

Szervusz lcsaszar!
A vízkőtlenítésről regényt tudnék írni, de nem a célom. Az Ökonet termékeit forgalmaztam és építettem be több helyre, nagy sikerrel!
Az alábbi címen található termék van beépítve nálam:
https://www.egeszsegplazabudapest.hu/egyeb/okonet-turbo-booster-magnes-1...
Tudni kell róla, hogy most már nem vízre árúsítják, hanem gáz és üzemanyag javításához.
A víznél tudni kell, hogy 50 fokcelsius alatt üzemel tökéletesen, az fölött nincs hatása illetve gyengül a hőfok emelkedésével. 90 foknél teljesen elveszíti a hatását.
A vízkő így is lerakódik, de sokkal könnyebb eltávolítani.
Üdv.
Foxika1 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ezek szerint bojlerhoz nem jó, mert ott melegebb a víz.

Mi az, hogy "most már nem vízre árusítják, hanem gáz és üzemanyag javításhoz"? Nem vált be vízre? A gázon mit tud javítani (gondolom nem a vízkövet szedi ki belőle)? És az üzemanyagon, amin megint csak gondolom gázolajat és/vagy benzint értesz? Növeli az oktánszámot, gyorsabban megy tőle az autó, esetleg kevesebbet fogyaszt? Nem egészen értem, hogy egy nem bevált vízkőmentesítő miként lehet jó bármi másra. De nem kötözködni akarok, csak kíváncsi vagyok. De ha netán a villanyórához is javasolják, na akkor... Láttam már olyan hirdetést is. Érdekes módon a sok dícsérő kommentelő hölgy mind érti a működését, és ugyanazzal a szóhasználattal magasztalja az egekbe, kereken 50% megtakarítást tapasztalva (biztosan ugyanabba az iskolába jártak, innen az azonos szóhasználat).

Üdv, lcsaszar

 

0

Foxika1
Foxika1 picture

Szia!
 Sajnos egyik sem jó meleg vízre. Úgy működik a víznél, hogy az amorf alakú vízkővet át alakítja egyfajta diszkosz alakra, ami aztán leszedi a régi vízkövet is csak ugyan annyi idő alatt, amennyi idő alatt felrakódott. 
De. 
Ez az átalakulás kb. három nap után vissza alakulási ( mármint a diszkosz alakból ) folyamat lesz.
 Az üzemanyagnál más a helyzet. Több helyre is építettem be ilyet, gázkazán ( erröl mérési jegyzőkönyvek is vannak, 7-14 % megtakarítást eredményezett ), autók ( itt el kell olvasni az Ökonet oldalán található leírást ) ... és természetesen vízkő ellen is. A probléma a permanens mágnessel az volt, hogy időnként át kell helyezni egy kicsit odébb. Na ezt nem voltak hajlandóak a kuncsaftok és sok probléma lett belőle. Egyébként Tesla fedezte illetve kutatta az egész témát. Van leírásom róla.
 Üdv. Foxika1

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ez a cikk ma jelent meg a vezess.hu-n...

https://www.vezess.hu/magazin/2019/03/01/ujabb-fogyasztascsokkento-kamu-...

 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Akkor ez a béka lágyvizi béka?

https://youtu.be/A1vyB-O5i6E

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Na azt hiszem, én itt sokalltam be végleg.

Nem értem, miért kell minden agymenéshez szegény Tesla nevét írni...(aki egyébként talán a legzseniálisabb kísérleti fizikus, feltaláló volt) csak azért, mert, mint abban a korban sokan, kapcsolatba került a spiritualizmussal is...

Szóval ez mégiscsak egy szakmai fórum.

0

welding alt
welding alt picture

Szia Attee,
ez így igaz , hogy ez egy szakmai fórum.  Ahogyan látom,  Foxika 1 igazán felkavarta a kemény vizet. Azt írja, hogy elolvasta mindazt ami le vagyon írva az általam megadottban. Nem vagyok bíztos ebben.   Az ,hogy milyen termékekkel - volt ,van- kapcsolata, ugyancsak megérne egy agyament eszmefuttatást.  Ez a Borozó, nem kell besokallni!

 Üdv. welding alt

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Igaz, a borozóban elfér, bár inkább illik az ufoniáda topikba. :)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

A topiknyitással nem a hiszékeny lúzerek és a csaló kereskedők kicikizése volt a célom. Ha azt mondja valaki, hogy kipróbálta és semmi hatása nem volt, azt egy véleménynek veszem. Ha másvalaki azt mondja, hogy szintén (nem kipróbálta, hanem) használja, és azóta megyszűnt a vízkő-problámája, annak is örülök.
Nem kell a hatásmechanizmust magyarázni, vagy hogy mitől működik, vagy mitől nem működik. Ez másodlagosan ugyan érdekel engem, de jobban érdekelne, hogy 10 emberből 9-nél működik, illetve hogy a tizediknél miért nem működik. Vagy fordított arányokkal.
Addig is jól elrágcsáljuk itt a gumicsontot, tényleg a Borozóba való a legtöbb hozzászólás. Legalábbis szórakozni lehet rajtuk.

Nálam jelenleg barnás lerakódás (és persze vízkő) képződik a vízforralóban (és gondolom a bojlerben is) egy-két hét használat után. A poharak, csapok is bemattulnak. Nem zavaró, de nem is szép. Bár úgy vagyok vele, hogy inkább ott csapódjon ki, mint a szervezetemben. De mielőtt felszereltem egy Honeywell finomszűrőt, sokkal rosszabb volt a helyzet. Nem biztos, hogy van összefüggés, lehet hogy változott a csapvíz összetétele. A szűrőben nem látszik semmi.

Üdv, lcsaszar

0

kozakg
kozakg picture

Nem tudom hányadik szintről nyomod a hálózatos baromságaidat de itt a szokásosnál nehezebb lesz megtalálni azt a napi egy hülyét akiből "vevő" (székelyről magyarra fordítva balek) lesz. 
Itt ugyan is akadnak tanult emberek is és szétszednek miszlikre, megesznek reggelire... Ha akarnak.
Maradj meg a hitedben! Okos ember hívőkkel nem száll vitába mert felesleges.
Részemről maradok az együtt érző bólogatásnál. Sok szerencsét a balekvadászathoz!

1

Foxika1
Foxika1 picture

Kedves Kkozakg!

Nem tudom, mivel bántottalak meg, de már rég nem foglalkozom az ökonettel. Csak ajánlani akartam valami normálisat.
Ha Te is tudnád, amit az egyik kolega is le írt a topikban, a vízkő valóban át alakul diszkosz alakká, ráadásul tanúlmányok készültek ezekről a kísérletekről.
 Az előadáson nem átvágás, hogy a vizet a szemed előtt öntik át a mágneses szerkezeten és valóban lágyabb lesz.

Ezt támaszd alá kérlek, mielőtt sértegetni kezdesz bárkit!

Köszönettel

foxika1

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Elvileg lehet vizet lágyítani mágneses térrel. Mint ahogy lehet bontani elektromos térrel is.
Elvileg.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Feltettem két kicsi neodimium mágnest a bejövő KPE csőszakaszra. Majd meglássuk...
Ha jól értem, ezek a terek még a csőben átalakítják a kalcium-hidrokarbonátot kalcium-karbonáttá, ezért az nem akkor és ott rakódik le, ahol nem szeretnénk. Jól gondolom? Más kérdés, hogy a mágneses térnek van-e ilyen hatása, amire még hihető választ nem kaptam.

Üdv, lcsaszar

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
Még egyszer megkérdezem, hogy olvastad-e az idevágó topikot!
Üdv. welding alt

0

Foxika1
Foxika1 picture

Sia welding alt!
Igen. Olvastam.

0

welding alt
welding alt picture

Szia Foxika 1,
elolvastad mindazt amit a vizkő mentessitésével kapcsolatban belinkeltem?
Üdv. welding alt

0

AzzA
AzzA picture
*

A probléma a permanens mágnessel az volt, hogy időnként át kell helyezni egy kicsit odébb.

Ha nem azért,mert a benzin egy idő után megjegyzi, hol a mágnes és mielőtt oda ér lehasal, hogy ne tudjon alakulni a kis mocsok, akkor légyszi magyarázd el a helyváltoztatás lényegét

Egyébként Tesla fedezte illetve kutatta az egész témát.

Szegény tudná,hogy mi mindennel foglalkozott azon kivül amivel, nem lenne boldog

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Azt kell mondanom hogy az elektronikus megoldások között van ami működik. Egy EC multienergie nevű cég telepített egy ilyen készüléket egy termálvizet felhasználó fürdő hőcserélő csöveire. Hosszan fel van tekercselve egy huzal a csövekre, és egy elég nagy méretű műgyantába öntött készülék működteti. A készülék felszerelése előtt hetente kellett tisztítani a csöveket, a beüzemelés után fél évet is kibírt.
Aztán egyszer csak megint hetente kezdett eldugulni a cső. Ekkor hozták el hozzám a készüléket, amiben a hálózati trafó primerje volt szakadt. Szerencsére a trafó nem volt a gyanta alatt, így ki tudtam cserélni. Visszaépítve a vízkövesedés újra lelassult.
Itt szerintem nem lehet átverés. Pedig előtte én is szkeptikus voltam, mert nem igazán értem hogy ez mitől működik.... De itt nem volt semmi okuk hogy átverjenek vagy megvicceljenek.

0

formasu
formasu picture
*

Én sem tudnám használni a műanyag falú kis medencénket ez nélkül. Ill. tudnám, csak naponta kellene a fehér por alakú kirakódást a víz szintjénél a faláról valahogyan eltávolítani, amely elég nehéz, mert nem jó irányú hozzáérés esetén rögtön a vízben úszkál. Azon kevesek közé tartozom, akinek használ...

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hidegvizes, bemenő ágra kötik ezeket

Bálint

0

Pista47
Pista47 picture

Szia!
Mit csinál az üzemanyag esetében?
A szívatás hatékonyságát növeli, úgy, mint dupla szívatás.

0

city217
city217 picture

Szia.
Olvasd el mit tud, egy mozdulat és megoldva, újra használható.
Ez csak SZŰRŐ, ami a homokot és egyéb hordalékot megszűr, netán ebbe egy béka is belefér. smiley
Azért használják a gázra inkább, mert az említett hordalékok ott ritkábbak. Ritkábban kell az az egy mozdulat.
Üdv.
ui: De mielőtt bármibe belefogsz vizsgáltasd meg a vizedet /ingyen van/, csak hogy ne fáradj fölöslegesen.
Ezt csak azért mondom mert nem mindenhol egyforma a víz, /van ahol visszafele folyik/. Így nem tudsz tapasztalatot gyűjteni.
 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nálam sok-sok éve működik egy Flodravin gyártmányú készülék. KPE csőre van tekerve a két tekercs a pincében, pár wattot fogyaszt, úgy emlékszem, hogy 10 KHz-en működik. Már írtam, hogy egy kis medencében ez előtt szinte egy fűtéses éjszaka után kicsapódott a víz peremén a falra fehér nyálkás anyag, mióta ez a készülék üzemel, azóta ez megszűnt. 

Villanybojlert használok. Régen talán 2-3 év alatt több, mint egy teljes vödör vízkövet szedtem ki belőle, most talán 6 év alatt egy negyed vödörrel.

A zuhanyrózsán évek alatt nálam is megjelenik egy kevés vízkő. Máshol nem vettem észre. Hirtelen most ez jutott eszembe...

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nekrm egy gyáti, flodravin volt felszerelve Érden lakom. KPE csőre volt tekerve a kanóc. 3 év alatt ki kelett dobni a zuhanyrózsát, mert úgy eldugult. A bojlert nyáron takarítottam. 3 év alatt egy festékesvödör követ szedtem ki.

Villog, világít. Szkóppal nézve működik. De sz@rt se ér. Vagy ha igen, akkor nem tudkm milyen nélküle. 3 év múlva kiderül. Kidobtam. 

0

kozakg
kozakg picture

A vegyészet oldaláról közelítsd meg a problémát.
Tájékozódj, mi is tulajdon képen a vízkő. Mi segíti elő a kiválását leginkább?
Ha ezekkel tisztában leszel, már nem fogsz ezekkel a semmit sem érő ketyerékkel foglalkozni.
Egyébként egy hatásossági tesztet csak egy helyen, párhuzamosan üzemelő, azonos kihasználtságú vezetékek/ csaptelepek esetén tudok elfogadni megbízhatónak.
Nem keresem elő, de erről a témáról már kismillió hsz. született. Igazi ufoniáda a téma.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Tudtommal a vízkövet vegyi úton vagy valamilyen nagyon finom szűrőrendszerrel lehet eltávolítani. Ezek a csodaszerkezetek csak azoknak jók akik eladják és pénzt kérnek érte. Mellesleg, ha nem rakódik le a csövekre akkor megiszod, megeszed és majd lerakódik a vesédben. Az jobb?

Üdv.

0

kozakg
kozakg picture

Kérdés, akarunk e belőle inni? Én azt a vegyszert is sokallom amit a vízművek kényszerből beletesz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADzk%C5%91
https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/kemia/szervetlen-ke...

0

Jaca
Jaca picture
****

Nyugodj meg, hazánkban a csapvíznek komolyabb feltételeknek kell megfelelnie, mint a palackozott vizeknek. Nálunk pl csak némi klórt szoktak beletenni, mert hát mégiscsak a csövek miatt, de az ízén még nem éreztem. Színtiszta karsztvíz. Az arzénnal is csak a szenzációt hajszolták, Marika néni is csak röhögött rajta, aki 90 éve azt itta. 

0

Atis57
Atis57 picture

Szia!
 Nálunk csak némi klórt -------ezzel van a probléma.
 Legalábbis  a MIVIZ nevű cég ugyanazt a medence vizforgatóknál használt szerkezetet használja .
 Először tömény Hypo  utána  hozzákeverve akku kénsav (persze 1m3 tartályokban jön )
Ez a kettő semlegesiti egymást , s közben klór szabadul fel.
 Sajna az automata mikroprocesszor vezérelt szerkezetben néha felakad a 2db mágnes szelep !
Néhány évente átszakad a gumimembrán! 
 A kezelő személyzet "rögtön észleli" napi 1x körbejárás folyamán ?
Igen --elfolyt az 1m3 anyag pedig még 4 napig kellett volna kitartania!
Szóval itt is innen döglik a légy ...!
 
 Természetesen van ISO minősités --évente .......környezetvédelmi is ! ? ?

0

AzzA
AzzA picture
*

csapvíznek komolyabb feltételeknek kell megfelelnie, mint a palackozott vizeknek.

Nálunk ami kifolyik látszólag tiszta, ha  melegíted egy zavaros "sáros" kinézetű lötty lesz.
Szóval itt csak kellene megfelelnie :(
 

0

formasu
formasu picture
*

Nálunk a csapvízet, ha "víztisztaság mérővel" megmérem, akkor 180-200 körüli értéket ad a műszer, de az olcsóbb ásványvizekre is hasonló értéket mér. 

Van egy házi kis teljesítményű víztisztítóm /ozmózisos/ ez után mérve a vizet az érték 10-15 alatt van általában. Valójában nem tudom, hogy az a csapvíz, amelyiket a készülék nem hoz ki tisztának, valójában egészséges-e, ill. az ozmózisos víz az egészséges-e? /Nem szűr ki a vízből olyat is, ami kellene? Elvileg van utána só utánadagoló is/

0

city217
city217 picture

Szia.
Ez a mondat már nekem is szöget ütött, de nem akartam eltántorítani a hitéből. De mint írtam simán meg lehet vizsgáltatni, tőlem a víz távol áll.
Egyszer kaptam egy telefon hívást ez ügyben, hogy nálunk milyen a víz kérdéssel. Én se értettem a kérdést, a hívó se amikor azt mondtam, "az mi".
De kergessük inkább a követ, mert az lenne a lényeg.
Üdv.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: tévedés, van amelyik működik, a gyereknél is volt és használt, 6 évig laktak ott

Bálint

0

kozakg
kozakg picture

Egészségükre! smiley

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Nekem is ilyen márka volt évekig, tapasztalatom ugyanez, nem ér semmit.
Ismerősömnél van kémiai vízlágyító, az jól működik.

1

otto54M
otto54M picture

Szia! Milyen frekvenciával működött,milyen volt a jelalak?
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Pontis frekire nem emlékdzem, azért nem tegnap volt, hanem októberben...  Jelalak impulzus szerű tüskék voltak,némi túllövéssel..

0

gbenyov
gbenyov picture

Szervusz lcsaszar!

1. Az általad bemutatott eszköz egy finomszemcse ellenes vízszűrő. Vízkőmentesítés várható-e ettől?
2. Magam résztvettem egy állandómágneses vízkőszűrő bemutatón. Tapasztaltam, ittam, hogy a bejövő víz az áteresztés után selymesebbé vált. Tudom, hogy ez nem egy biológiai, kémiai analitika volt, de a hatása jól érezhető kétségtelen.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A finomszűrőt nem vízkő ellen vettem.

Valami oka mégis csak lehetett, hogy nem vetted meg a mágneses vízkőmentesítőt winkfrown

A továbbiakban tényleg csak olyan hozzászólást várok, akinél fel van szerelve vízkőmentesítő, és hatásos vagy nem.

Üdv, lcsaszar

0

Pista47
Pista47 picture

Szia lcsaszar kolléga!
Igaz, hogy azt írtad, hogy:
"A továbbiakban tényleg csak olyan hozzászólást várok, akinél fel van szerelve vízkőmentesítő, és hatásos vagy nem."
Elnézésedet kérem, ez most nem a saját tapasztalatom, a régi HQ levelező listán is volt téma, és ott azt írta az egyik kolléga, hogy csak sima permanens mágnesekkel rakta tele a bejövő vascsövet, és az hatásos volt.

0

AzzA
AzzA picture
*

Rengeteg mágnes kell, meg rengeteg 10Khz, aztán még az autód sem fog fogyasztani, nem hogy a vízkő :)
A 10KHz meg a mágnes igy együtt, a tyúkszemtől, az agydaganatig mindenre jó. És akkor még a jókert, a konnektorba dugható villanyspóroló készülékről egy szó sem esett.
Néha a telejósdát is felhívjátok ? wink

4

AzzA
AzzA picture
*

Elszaladtam a boltba, vettem hat hosszabbítót, a dohányosnál meg két doboz fecskét, és nyolc gyújtót.
Hazaértem, letéptem az oszlopról a betápot, és most nagy a boldogság, rezsit csökkentek, és 10 év után újra dohányzom
Van miért, nincs több villanyszámla :)
https://www.youtube.com/watch?v=JjzKFJP2Z_8
Most megyek veszek még hosszabbítót mert a vizkőoldó tápjának is kell egy hely laugh

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:a hőtárolós kályhánkhoz biztos több kell....
Én ilyet vettem

Bálint

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Kipróbáltad?

0

kozakg
kozakg picture

Tudod, van az a sokat ajánlgatott csodabalzsamod.
Ha azzal bekened ezt a micsodádat, hogyan hat a működésére? :)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ezt meg hogy sikerült? Mármint belerakni a vascsőbe a mágneseket? Mert nyilván tudod, hogy ha kívülről raknának rá egy vascsőre mágneseket, a cső belsejében nulla lenne a mágneses térerősség. Mindenesetre ez hasonlít leginkább az első linkemben található megoldáshoz.

Üdv, lcsaszar

0

Pista47
Pista47 picture

Szia lcsaszar!
Nem a csőbe rakta a hangszóró mágneseket, hanem kívülre. De legyünk őszinték ha áramkört készít valaki, és az a néhány menet jobbra, meg balra, amiknek nincsenek a végeik sehova bekötve, akár vas csőre, akár KPE csőre hát, logikusan az sem csinálhat semmit, mert mekkora lehet a keltett térerő azzal a néhány volttal.
Az idézett kolléga szerinte pedig működik, tulajdonképpen ez csak egy információ volt, és már nagyon régi a történet.
Ha bármilyen fizikai törvényt veszek, akkor sem lehetne működnie, én nem tudom a működését elképzelni.
Legfeljebb ki lehet próbálni, ha vannak otthon nem használt erős mágnesesek.

0

kozakg
kozakg picture

Ne vesszél el a részletekben! :D
https://youtu.be/OoGOvGWSJoM?t=2

0

Sponsored links