You are here

Vodafon, régi SIM kártyából adatok, (telefonszámok) kimentése. Megoldva !

27 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

Minap kaptam egy üzenetet, hogy díjmentesen cserélik a SIM kártyát 4G -re. Eddig rendben is van , sikerült viszont néhány telefonszám rajta maradt a régin. A  telefon felismeri, de én nem. Nem tudom, hogyan lehet, ha lehet kinyerni az adatokat belőle. Köszönöm a figyelmet !

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

Sok mókolás és szókincs bővítést követően a projekt sikerült. A  kártyát egy Samsung régi La'Fleur telefon minden gond nélkül kiadja a névjegyeket. Köszönöm a sok segítséget.!

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem a Duna plázában levő Telekom ügyfélszolgálatnál cseréltek az új telefonra kártyát, ott átírták, igaz,  külön időpontban kellett bemenni, 500Ft volt, Samsungról  Xiaomira

Bálint

0

KGL
KGL picture

Szia!
Ez eléggé telefonfüggő, esetleg ha elárulnád mid van. (Android, IOS, vagy valami nyomógombos?)

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia !  Androidos DOODGE x50 a telefon. 

0

KGL
KGL picture

Itt egy videó, igaz angolul van de a lényeg kivehető. https://youtu.be/KT_iPtFnt4A
Beteszed a régi SIM kártyát a telefonba, átmásolod a telefonra, majd mehet bele az új SIM kártya. Lehet, hogy nem fogja megjeleníteni a telefon egyből, erre ez esetben külön kitérünk, előbb legyen átmásolva a SIM-ről a telefonra, ahogy a videón látni. 

0

stevepapa
stevepapa picture

Köszi, szerintem erről letöröltek mindent . Egyik opcióban említi a számok engedélyezése, de pinkódot kér. Na ez a sim kb 20 éve megvan ki a kedves lófütyi emlékszik a kódjára. Soha nem használtuk, mármint a kódot, semmi titkos nincs nem is volt rajta, se bank, képek, se hasonló dolgok. Ezért ember erre nem lekszik. Azért gondolom, hogy kisütötték mert van néhány sim kártyám de azokon előtudom hivni a számokat.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nincs egy őstelefonod otthon? Amolyan nyomógombos.

0

stevepapa
stevepapa picture

szia!  de van holnap megpróbálom avval.is köszi

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Őstelefonba már tiltott SIM nem működik.
Pana GD 52, 92 esetében a "Védelmi hiba" üzenetet írja, majd csak segélyhívást enged.

Vodánál a még élő kártya pin/puk kódja netről lekérhető, bár a pin-t mindenki maga módosítja, ezért 3x el kell rontani és puk-ot kér, ami ugye a neten ott van... amíg az az élő kártya.

Valaha létezett SIM olvasó még a Win95 korában, de már a 10 évvel későbbi kártyákat nem ismerte fel. Az függetlenül a tiltástól (hiszen nem kapcsolódott hálózathoz) mindent tudott menteni.

Pin ismerete nélkül már az adatok menthetetlenek, hacsak a szolgáltató ki nem adja hozzá a puk-ot.
Ha ezt megteszi, akkor egy teljesen offline (repülő üzemmód, vagy kikapcsolt rádió) újabb (pl. droid) készülékben a megfelelő programmal lemásolhatóak az adatok. SimToolManager 4.4.2-t használom, ha telefon/sim között kell ide vagy oda másolni.

Fontos!
Az újabb telefonok NEM A SIMRE MENTENEK! Tehát se SMS, se névjegy nem kerül simre, csak a belső tárba. Még a jobb tárcsázók sem kérdezik meg hova mentsenek, de olvasni külön tudják a kettőt.
Viszont biztonsági okokból egy simcsere után a készülék új tulajt sejt, így törölheti kérdés nélkül a korábbi simhez tartozó adatokat, bár nálam a régebbi visszehelyezésénél ismét látszottak a régi adatok, szóval ez telefon és rendszer függő.

0

KGL
KGL picture

"Fontos!

Az újabb telefonok NEM A SIMRE MENTENEK! Tehát se SMS, se névjegy nem kerül simre, csak a belső tárba"

Ez így egyáltalán nem igaz, oda ment ahova beállítod, tud SIM-re, telefon belső tárba, google account-ra.

3

Onionshed
Onionshed picture

Ez úgy pontos hogy a modern csúcstelefonok. Az enyém Oneplus 10 pro meg az asszonyé Google pixel 7 pro már nem irkál a simre. De az olcsóbbak igen.

0

KGL
KGL picture

Samsung S21-em van nem tudom minek számít, de SIM-re ment. ;) Lehet csak érteni kellene hozzá... >:)

0

Onionshed
Onionshed picture

MIndenképp sim-re ment aki ért hozzá :D:D. Viccet féretéve szerintem max 2 éve van még a simeknek.

0

KGL
KGL picture

Nem is baj, velünk van vagy 30 éve... Cak tudod azok a régi jó dógok... :D az e-sim nekem olyan izé. Megfoghatatlan se szaga se bűze valami. Na mindegy haladni kell q korral. :(

0

Onionshed
Onionshed picture

Igaz ,de kevesebb szemét lesz. Londonban nem tudsz 200méter menni az utcán ,hogy ne láss eldobott sim-et.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Ja, csak ledöglik a telefon, sim kivesz, átrak, és már tudsz is telefonálni....

0

Onionshed
Onionshed picture

Nem kell átrakni mert már benne lesz.

0

Jaca
Jaca picture
****

Reggel indulás előtt összetöröd a telefonod. Előveszed a régit, mert hívást vársz. Aztán mérgelődsz, hogy nem tudod átrakni a simkártyát, hogy az csörögjön. 

0

KGL
KGL picture

Reggel összetöröd a telefonodat majd előkapod a régit ami e-sim kompatibilis, beolvasod a qr-kódot és használod. A buktató annyi ha a régi telefonod nem tudja az e-simet.

0

KGL
KGL picture

Pedig ha tudnák mennyi arany van benne. >:) Végül is ez elfogadható indok, a szemétnek én sem örülök.

0

ityvity
ityvity picture
*

Lehet hogy telefon válogatja . Xiaomi  Note 11S tolómmal nem tudok névjegyet menteni , még ki nem választom a Google fiokot . Felajánlja a mind a két szim-et , de nem menti el egyikre sem .

1

Jaca
Jaca picture
****

Nálam simán lehet bármelyikre. Mondjuk az eszköz a telefon lesz. Hogy sim-re lehet-e?

0

KGL
KGL picture

Igen a Xiaomi elég érdekes ebből a szempontból (is), de azon miui van, én személy szerint falra tudnék mászni tőle. Samsung, lg, huawei tud SIM-re menteni, ezek vannak a családban és így is vannak beállitva, ha lehal a telefon ne vesszen el az összes szám vele. (Tudom van google fiók meg felhő, de én szeretem ha fizikai testet öltenek a telefonszámok. :) )

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nálam névtelen kínai telefon esetében (droid 5.1) csak belső tárra ment, nem is ajánl fel mást. A gyári tárcsázót/névjegyet lecseréltem, de még így sem lehet kiválasztani a mentés helyét. Huawei P20Pro esetében a gyári tárcsázó/névjegy már a 8.1-en enged választást.

Google fiókba bár ismerősöm szinkronizálta a telefonszámait, amit egy telefoncsere után fél perc alatt visszakapott, de annyi hacker létezik már és annyi nagy oldalt feltörtek, miért kéne bárkinek tudnia a telefonszámokat?
Mert van olyan tárcsázó is, ami agresszív és meg kell vele osztani (a neten) az összes saját számot, ezáltal mások megosztott számaihoz is hozzá lehet férni és így jelzi azt is, hogy a hívó mely településen tartózkodik (mert ezt is ellopja tőle, ha használja a tárcsázót) és mennyire megbízható (mert erre is lehet szavazni), tehát kb. like-olni kell a sikeres hívásokat, különben feketelistára kerül az ember. A programot konkrétan nem ismerem, csak a leírásából, mert letiltott hozzáférésekkel (telefonszámok, tartózkodási, stb.) nem volt hajlandó elindulni, így töröltem is. Ezt csak azért hoztam ide, mert az is egyből feltöltené az összes telefonszámot a netre... ami szerintem nem szerencsés, legalább is én nem szeretném a saját számom egy ilyen listában látni.

0

Jaca
Jaca picture
****

Tiltott sim-nél csupán a hálózatra nem engedi fel, de a simkártya adatok láthatóak. Most cseréltettem simkártyát, a régi egy másik telefonban van, és már kellett róla telefonszámot néznem, ami a sim-en volt eltárolva. Szóval az a része működik.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Igen, igazad van egy régibe belerakva azonnal kiadta a névjegyzéket. Köszi!

0

Sponsored links